Menu

Fulltime werken als alleenstaande moeder, Karijn blogt

werkende moeder

werkende moederWerk enzo

De vakanties zitten erop en het ritme is weer gevonden. Back to normal, weer lekker aan de slag!

Op het schoolplein krijg ik met enige regelmaat de vraag “jij werkt toch?… 3 dagen of zo?” . “Nee, ik werk 4 dagen, 32 uur maar meestal meer, want dat is nou eenmaal zo”. “Jeetje, hoe combineer je dat dan met je kinderen?”… Ja, hoe doe ik dat?

Nagenoeg fulltime werken als alleenstaande moeder is voor sommigen kennelijk een ding. Soms in het weekend en regelmatig een avond door, al helemaal. En ja, af en toe is dat ook een ding, een heel zwaar ding, veel bordjes hoog houden, werk – kinderen – kinderen –werk… Maar het merendeel van de tijd is het gewoon heel leuk, uitdagend, inspirerend en geeft het energie! Echt, zelfs als ik er doodmoe van ben aan het einde van de dag.

Ik heb namelijk een heel erg leuke en inspirerende baan. Die veel vraagt, maar net zoveel geeft. Dat doen de projecten, maar bovenal de mensen. Ik heb namelijk hele bijzondere, lieve en leuke collega’s. Stuk voor stuk mensen die inspireren en samen voor heel veel positieve energie zorgen. Die dingen mogelijk maken, ambitieus zijn, maar de menselijke maat nooit vergeten. Die er (zonder dat ze het door hebben) voor zorgen dat ik zoveel meer ben dan alleen alleenstaande moeder. Ook zijn het mijn collega’s die er vaak voor gezorgd hebben dat zware dagen lichter werden, die met me lachten wanneer er weinig te lachen viel en die in de dagelijkse hectiek de ruimte vonden voor een persoonlijk gesprek.

En natuurlijk is het wel eens pittig. En valt er hier en daar wel eens wat van de kar. Want ook ik wil de allerliefste moeder zijn die altijd aandacht geeft, de perfecte werknemer die altijd scherp is en daarnaast de leukste vriendin voor mijn vrienden. O ja, en mijn huis moet altijd netjes en het eten op tafel bij voorkeur niet alleen lekker, maar ook nog gezond ;)))

Let’s be real, dat lukt niet altijd. Ik heb ook wel eens het laatste velletje toiletpapier in mijn handen, een lege koelkast of een pak zure melk. Aan de buitenkant ziet het er soms beter geregeld uit dan het werkelijk is en klasse-ouder of luizenmoeder daar heb ik – als werkende alleenstaande moeder – helaas de tijd niet voor; maar nooit zal dat een reden zijn om niet of minder te werken. Want zonder mijn baan weet ik niet waar ik nu gestaan had. Die “zware” baan gaat namelijk om zo veel meer dan de dagelijkse activiteit die ervoor zorgt dat ik aan het einde van de maand de rekeningen kan betalen. Die baan maakt met tot een completere Karijn, maakt me leuker, onafhankelijker en houdt me elke dag weer, bij mezelf.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.