Menu

Karijn: brief aan de nieuwe liefde van mijn ex

4 reacties
de nieuwe liefde van ex

Lieve “nieuwe vriendin”,

Ik schreef deze brief als eens eerder. Op een ander moment, met een ander gevoel. Toen werd het geen nieuw begin. De strijd woedde door, soms harder en vervelender dan we allemaal ooit bedacht hadden.

Intussen ben je bijna 1,5 jaar in mijn leven als de nieuwe liefde van mijn ex, en is het niet meer nieuw, maar een gegeven. Ik heb toen wel eens gezegd: “Ik heb je niet uitgenodigd op mijn feestje maar je bent er wel. En daar moet ik het mee doen”. Ik moet het daar mee doen, maar jij ook. Jij stapte in het leven van mijn ex en kreeg mij erbij, ik stapte uit zijn leven en kreeg jou erbij. En laten we eerlijk zijn, eenvoudig is dat niet altijd.

Je kwam best snel en werd ook heel snel een factor van betekenis. En de eerlijkheid gebied dat ik daar toen niet op voorbereid was. Niet in de fase waar we toen in zaten. Want voor mij wandelde jij namelijk plompverloren het domein binnen van wat mij het aller dierbaarst is, het domein van mijn kinderen. Die twee lieve jongetjes die nu de helft van hun tijd met hun vader en jou doorbrengen, waarvoor ook geldt dat ze er niet voor gekozen hebben en die ik het liefst voor deze grote boze buitenwereld had willen beschermen.

Intussen zijn die jongetjes gelukkig gewend aan de nieuwe situatie en zie ik dat ze je steeds meer in hun armen sluiten en de weerstand stilaan oplost. Ook weet ik dat jij daar echt je best voor doet. Op jouw manier en al is het misschien niet altijd de mijne, ik vind het goed.

Hoe het tussen mij en mijn ex gaat in de toekomst weet ik niet. Maar weet dat ik jou niet afreken op de keuzes die hij maakt, de dingen die hij zegt, doet of nalaat. Voor mij sta jij buiten de discussies. Hoe lastig dat voor ons beiden soms ook is.

Het enige wat ik verwacht is dat je liefdevol bent voor mijn kinderen, dat ze de ruimte krijgen om te zijn wie ze willen zijn, om te uiten wat ze willen uiten. En als ik naar jou en naar hen kijk dan weet ik dat je dat doet. Weet dat ik dat waardeer. En dat geldt ook voor de manier waarop wij nu met elkaar omgaan. Laten we dat zo houden, dan kan alles alleen maar beter worden voor ons allemaal.

Karijn is 42 jaar, woont in Amsterdam, is moeder van de twee liefste jongetjes ter wereld en afgelopen jaar gescheiden. Ze blogt maandelijks op nieuwestap.nl en vertelt vandaag over een nieuwe start. Beetje bij beetje krijgt ze haar hoofd helderder.

Lees ook de andere blogs van Karijn.

REACTIES

Eline - 9 jun 2017

Wat mooi, Karijn, fijn dat jullie verstandhouding zo is verbeterd.

Thera - 11 jun 2017

Heel mooi Karijn.

Maud - 21 jan 2021

Mooi geschreven en o zo lastig. Maar als de nieuwe vriendin ook jou zo open benaderd is het goed denk ik en dus ook jou niet afrekent op wat je doet of zegt. De dynamiek en wat niet werkte tussen jou en een ex sijpelt mi ook door in de verhouding daarna en als de ‘derde’ zich daarmee gaat bemoeien dan is het olie op het vuur. Iemand anders toelaten in je dierbaarste domein, ik weet nog niet hoe dat te doen; knap het jou lukt.

Vlinder - 12 feb 2021

Karijn, jij mag trots zijn op jezelf. Wat een ongelooflijk goed hart heb jij.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.