Menu

Kil & Stil, gedicht van I-Pat

5 reacties
eenzaamheid

Ik had geen idee dat stil zo stil kon zijn.
Ik had geen idee hoe leegte voelde.
Altijd leefde ik zonder zorgen en zorgen angst.
Mijn leven is altijd veel te makkelijk geweest.

Maar toen de zon die ene dag in juni onder ging.
En voor lange tijd verdween.
Toen voelde ik intens verdriet ontstaan.
En ik voelde mezelf zo klein.

Ik had geen idee dat kilte ook kon zorgen voor leegte.
En dat eenzaamheid nog veel erger is dan pijn.
Mijn familie en vrienden vertelden mij regelmatig dat het wel goed zou komen.
Het hoort nu eenmaal bij het leven.

En nu heel langzaam sta ik weer rechtop.
Ik kan weer de toekomst in kijken.
Ik ben bijna aan het einde van het pad wat ik heb bewandeld.
Ik ben bijna bij de ommekeer.

Ik kan weer dansen en leven.
Ik zweef weer door de dag.
Ik adem diep in en ga weer voor iedere nieuwe stap.
Alle demonen heb ik uit mijn dromen verjaagd.
Ik ben weer op dreef.

Alles krijgt weer z’n vorm terug en alles heeft weer zin.
Er woedde een oorlog binnenin mij.
Ik heb vrede gesloten en het verleden achter mij gelaten.
Het is gestopt.

De kracht die ik zo heb gemist, voel ik weer komen.
Het was de kracht die door de eenzaamheid werd verdreven.
Ik doe mijn zorgen in de ban en ik kijk alweer uit naar een nieuwe dag.
Ik kijk alweer uit naar morgen.

Ik heb gehuild en geschreeuwd.
De hel moeten doorstaan
Maar ik leef, meer dan ooit tevoren.
Ik leef nog.

Ik raas als een wervelwind
Ik schreeuw het van de daken, dat ik er weer zin in heb.
Om wild en luid recht door zee te gaan.
En om mijn grenzen weer op te zoeken.

Als er toch nog wat komen gaat, dan maakt me dat niet uit.
Als mij nog wat te wachten staat, weet ik dat ik de toekomst aan kan.
Ik wil nooit meer terug naar die stilte en die pijn.
Nu ik weet hoe stil de stilte kan zijn.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Koen W - 14 mrt 2022

één brok emotie. Chapeau!

Frank - 17 mrt 2022

Mooi verwoord. En goed dat je er zo goed uitkomt en dat de goede lijn weer is in gegaan. Hoe lang heeft dat ongv geduurd. Ik sta nog aan het begin en de ene dag gaat het goed denk ik yes en dag daarna denk ik echt weer waar haal ik de energie vandaan .

    I-pat - 21 mrt 2022

    Hoi Frank, Anderhalf jaar heeft het geduurd, bijna 2 jaar zelfs. Mijn mailadres is bekend bij nieuwe stap. Vraag het aan ze, dan kunnen we eens contact met elkaar zoeken als je dat ziet zitten.

PJB - 17 mrt 2022

Prachtig verwoord. Ik heb iets soortgelijke doorgemaakt dat een dikke vier jaar geleden begon. Ik begin gelukkig uit die leegte te komen. En dat was een flinke uitdaging, waarvan ik in het begin niet wist hoe die aan te pakken.

    I-pat - 21 mrt 2022

    Beste PJB. Wat een tijd zeg, 4 jaar. Is het bij jou alleen een scheiding? Of ook een issue met kinderen?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + = 11
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.