Menu

Kinderen en Nieuwe Liefde

kinderen en nieuwe liefde

kinderen en nieuwe liefdeHoe gaat dat met kinderen en nieuwe liefde? Wat als je kinderen je nieuwe liefde niet accepteren?

PARSHIP’s Singles Coach vertelt over de situatie die ontstaat wanneer een nieuwe relatie opduikt na echtscheiding. Dat kan heel moeilijk zijn voor de kinderen. Maar wat nu als ze het niet alleen pittig vinden, maar uw nieuwe liefde ook nog eens niet accepteren?

Soms matchen kinderen en nieuwe liefde niet. Dit kan voor het kind gepaard gaan met verwarring en jaloezie. Het niet weten welke plek ze innemen kan er voor zorgen dat het kind niet bereid is om haar plek af te staan aan de uw vriend/vriendin en dat ze de omgang met u en uw nieuwe partner gaan saboteren.

Stel uw kind gerust en blijf naar hun gevoelens luisteren en vragen. Vertel ook dat het leven soms anders gaat dan dat ze willen zodat ze leren met veranderingen omgaan. Maak de afspraak met ze dat u open probeert te bespreken wat er eventueel kan gaan gebeuren en dat u en de kinderen de bereidheid hebben om elkaar op te vangen en te steunen in de veranderingen. Dit geeft een sterk verbond tussen elkaar. Laat ze ook weten dat uw keuze voor úw geluk ook heel belangrijk is.

Sommige kinderen zijn bang dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes moeten achterlaten bij een eventuele verhuizing. Of ze maken zich druk in welk huis hun Xbox dan eigenlijk moet staan. Laat weten dat uw vriend/vriendin en u elkaar nog steeds aan het leren kennen zijn en dat u nieuwe stappen ook met hen bespreekt zodat ze zich minder onveilig hoeven te voelen. Noem ook de voordelen van het hebben van een nieuwe partner, zoals samen op vakantie gaan, een dagje uit naar een pretpark en meer tijd voor gezelligheid.

Als laatste is het erg belangrijk dat u uw kinderen op het hart drukt dat uw nieuwe partner nooit hun vader of moeder kan vervangen, daar is er namelijk maar een van! Dwing ze dus nooit uw nieuwe liefde met papa of mama aan te spreken. Kinderen en nieuwe liefde is prima te combineren, maar dat vereist soms wel de nodige aandacht.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.