Menu

Kinderen en Nieuwe Liefde

kinderen en nieuwe liefde

kinderen en nieuwe liefdeHoe gaat dat met kinderen en nieuwe liefde? Wat als je kinderen je nieuwe liefde niet accepteren?

PARSHIP’s Singles Coach vertelt over de situatie die ontstaat wanneer een nieuwe relatie opduikt na echtscheiding. Dat kan heel moeilijk zijn voor de kinderen. Maar wat nu als ze het niet alleen pittig vinden, maar uw nieuwe liefde ook nog eens niet accepteren?

Soms matchen kinderen en nieuwe liefde niet. Dit kan voor het kind gepaard gaan met verwarring en jaloezie. Het niet weten welke plek ze innemen kan er voor zorgen dat het kind niet bereid is om haar plek af te staan aan de uw vriend/vriendin en dat ze de omgang met u en uw nieuwe partner gaan saboteren.

Stel uw kind gerust en blijf naar hun gevoelens luisteren en vragen. Vertel ook dat het leven soms anders gaat dan dat ze willen zodat ze leren met veranderingen omgaan. Maak de afspraak met ze dat u open probeert te bespreken wat er eventueel kan gaan gebeuren en dat u en de kinderen de bereidheid hebben om elkaar op te vangen en te steunen in de veranderingen. Dit geeft een sterk verbond tussen elkaar. Laat ze ook weten dat uw keuze voor úw geluk ook heel belangrijk is.

Sommige kinderen zijn bang dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes moeten achterlaten bij een eventuele verhuizing. Of ze maken zich druk in welk huis hun Xbox dan eigenlijk moet staan. Laat weten dat uw vriend/vriendin en u elkaar nog steeds aan het leren kennen zijn en dat u nieuwe stappen ook met hen bespreekt zodat ze zich minder onveilig hoeven te voelen. Noem ook de voordelen van het hebben van een nieuwe partner, zoals samen op vakantie gaan, een dagje uit naar een pretpark en meer tijd voor gezelligheid.

Als laatste is het erg belangrijk dat u uw kinderen op het hart drukt dat uw nieuwe partner nooit hun vader of moeder kan vervangen, daar is er namelijk maar een van! Dwing ze dus nooit uw nieuwe liefde met papa of mama aan te spreken. Kinderen en nieuwe liefde is prima te combineren, maar dat vereist soms wel de nodige aandacht.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 8 = dertien

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.