Menu

Kleine stapjes, gedicht van I-Pat

kleine stapjes

Ik heb je broertje net in bed gelegd en wij zitten samen nog even aan tafel.
Je ogen zijn rood van alle tranen die je hebt gelaten.
Een diep verdriet heeft jou gegijzeld en je kunt het niet loslaten.
Het laat jou niet los.

Je zegt dat je er tegen wil vechten en dat je hoopt dat ik dat ook doe.
Ik kan dat alleen maar bevestigen.
Je leven staat stil en je wil zo snel als je kunt weer door.
Dat kan alleen als je duidelijkheid hebt wanneer je langer met mij mag zijn.

Dat ik er hard aan werk, is wat ik jou vertel. Er komt een plan, er komen afspraken.
Ik hoop dat je me hoort en dat begrijpt wat ik je vertel.

Je hoeft je niet te haasten.
Er is geen snelste weg naar start.
Neem je tijd en vecht.
Vecht tegen je tranen en praat er over, ik doe dat ook, zelfs met jou.

Als je het nu even niet kunt om door te gaan is dat niet erg.
Luister naar je hart, ik ben bij je.
Ik pak je hand, ik hou je vast en druk je dicht tegen mij aan.
Als je even moet rusten dan zal ik op je wachten, daar ben ik je vader voor.

Ik help je met de last.

Met kleine stapjes gaan we het samen doen.
Want elke stapje wat we zetten is er toch weer één.

Je gaat zo slapen, maar eerst nog even in bad.
Je speelt in het water met een bootje dat langzaam uit je zicht verdwijnt.
En ik zeg je, nee ik beloof je dat het niet voor altijd zo blijft.
Je lacht, je kust me en je gaat naar bed.
Ik draai me om, doe het licht uit en vlak voor ik je deur dicht doe hoor ik dat je me zachtjes roept.

“Pap, ieder stapje is er één” fluister je mij toe en je valt in slaap.

Gelukkig, je hebt me gehoord.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ drie = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.