Menu

Een kleiner huis na je scheiding? 5 Tips voor meer ruimte!

hoe richt je een kleiner huis in?

Een nieuw leven na je scheiding betekent meestal een nieuw leven in een kleiner huis. Als je eerst een groot huis had, is minder ruimte wel even wennen. Waar je voorheen je niet zo druk hoefde te maken of je je spullen wel kwijt kon, is het nu: “Waar ga ik er mee heen?”.

Het liefste wat we allemaal willen, wat wonen betreft, is: ruimte. Want ruimte geeft lucht, vrijheid en mogelijkheden. Ben je dan met een klein huis slecht af? Nee, want weet je wat veel belangrijker is dan vierkante meters? Ruimtelijk gevoel.

Hoe groot of ruim iets is, is wat anders dan hoe het voelt. Bijvoorbeeld: als je een kamer van 12 m2 hebt, maakt het voor je ruimtelijk gevoel uit of het een kamer van 2 meter breed en 6 meter lang is, of 3 meter breed en 4 meter lang.

Je hoeft dus zeker niet teleurgesteld te zijn met een kleiner huis na je scheiding. Er zijn veel manieren om ook jouw huis groter te laten lijken. Hier zijn alvast 5 tips:

Tip 1: Maak een plan

Een kleiner huis na je scheiding heeft beperkingen en je kunt vaak niet alles doen wat je wilt (tenzij je erg weinig wensen hebt). Maak van tevoren een plan hoe je de ruimte gaat gebruiken, wat je nodig hebt (en voorlopig niet meer dan dat) en welke indeling het beste is. Door er eerst over na te denken, kom je vanzelf al dingen tegen waarvan je denkt: “Hier gaat het kleiner door lijken.”

Tip 2: Hou de loop erin

Wil je gevoel van ruimte hebben, zorg dat de looppaden geen obstakels hebben. Zodra je op je weg naar de keuken al zigzaggend om allerlei meubels heen moet, geeft dat het gevoel dat je huis te klein is. Kun je makkelijk door lopen, dan geeft dat een ruimer gevoel.

Tip 3: Niet alleen maar witte muren

Er bestaan een paar hardnekkige mythes rondom de kleur wit. Wit is niet verboden, maar gebruik vooral ook andere tinten en kleuren om diepte en levendigheid te creëren.

Tip 4: Meubels in verhouding met de ruimte

Kleiner huis na je scheiding, kleine meubels? Niet doen! Je benadrukt dan juist dat je huis niet al te groot is, net zoals je dat met te grote meubels doet. Met meubels die letterlijk goed passen en in verhouding zijn met de ruimte waarin ze staan, maak je het beste gebruik van de ruimte die je hebt.

Tip 5: Vermijd drukke dekbedhoezen

Wil je je slaapkamer groter laten lijken, laat de aandacht dan naar de ruimte (de kamer) gaan en niet naar het bed. Dat doe je, heel eenvoudig, onder andere door drukke of sterk opvallende dekbedhoezen te vermijden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.