Het is ontzettend lekker weer, dus krijgen wij helemaal zin in zomers eten. Wat dacht je van deze héle simpele, maar ontzettend lekkere én gezonde dips (weer eens wat anders dan een apres scheiding- of winterdip…) Stokbrood en sla erbij, klaar!
Humus, kikkererwten-dip:
2 blikjes kikkererwten (of 1 blik kikkererwten, 1 blik linzen)
2 teentje knoflook
2 theelepels komijn
Scheuten olijfolie
50 gr sesamzaad
2 eetlepels limoensap
bos koriander
zout
Alles in keukenmachine of met staafmixer mixen. Van olijfolie heb je best veel nodig, als het te vet is doe ik er wat vocht van de kikkererwten bij, dat maakt het ook smeuïg.
Paprika-roomkaas-dip:
1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt
1 pakje roomkaas (200 gram)
Enkele druppels tabasco
In keukenmachine/staafmixer en goed mixen (let op; is wel veel vloeibaarder dan kikkererwten van hierboven).
Tzatziki:
2 dl Griekse yoghurt
1 komkommer
2 teentjes knoflook
3 takjes dille
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Komkommer, knoflook en dille fijnsnijden en alles mengen.
Eet smakelijk!
REAGEER OP DEZE BLOG