Menu

Mag jouw jonge kind ook bij papa zijn?

3 reacties
jong kind bij papa

Een praktijkverhaal vanuit een kind gezien.

Ik ben Emma en ik ben 4 ½ jaar oud. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik bijna 1 jaar oud was. Daar weet ik natuurlijk niets meer van.

Mijn vader en moeder hadden 3 jaar een relatie met elkaar toen ik geboren werd. Dat zie je tegenwoordig steeds vaker. Dat mensen elkaar relatief kort kennen, dan gaan samenwonen en een kindje krijgen. Doordat dit snel gaat is er minder een solide basis dan wanneer je elkaar langer kent. Het krijgen van een kindje brengt stress en slapeloze nachten met zich mee. Als je als stel nog niet veel samen hebt meegemaakt kan dit funest zijn voor je relatie.

Toen ze uit elkaar gingen bleven ze in eerste instantie bij elkaar in de buurt wonen. Mijn moeder vond het beter dat ik voornamelijk bij haar was. Ze wilde mij bij zich hebben zodat ik me goed aan haar kon hechten. Een keer in de 14 dagen ging ik 2 dagen, 1 nachtje naar mijn vader. Vroeger dacht men dat een jong kind vooral bij de moeder moest zijn zodat het zich goed aan haar kon hechten. Tegenwoordig weet men dat de vader net zo’n belangrijke figuur is in het leven van een kind. Het is dus belangrijk dat een kind ook de vader veel ziet. Hoe jong het kind ook is.

Mijn vader vond een nieuwe liefde en verhuisde naar een andere woonplaats. Hij vond het jammer dat hij mij zo weinig zag en vroeg zich af of het echt beter voor mij was dat ik voornamelijk bij mijn moeder woonde. Hij kaartte het aan bij mijn moeder maar zij wilde er niets van weten. Mijn papa wilde geen ruzie dus liet het er dan maar bij.

Bij mijn moeder vertoon ik moeilijker gedrag dan bij mijn vader. Ik heb regelmatig woedeaanvallen, met het knippen van mijn nagels en het wassen van mijn haar reageer ik panisch. Ik ben ook een moeilijke eter. Ik lust heel weinig.

Mama werkt veel in haar eigen kapsalon. Ik zit sinds kort op school. Daarna ga ik naar de naschoolse opvang. Ze heeft veel last van spanningen. Dat voel ik. Bij papa voel ik me rustiger. Sinds kort komt hij me op vrijdagmiddag na schooltijd al ophalen en blijf ik 2 nachtjes bij hem. Hij heeft aan mama gevraagd of ik tot maandagmorgen kan blijven. Dan brengt hij me naar school maar dat wil ze niet.

Als papa op zondagmiddag om 17 uur zegt dat we het speelgoed op gaan ruimen en dat hij me weer naar mama gaat brengen dan voel ik me niet fijn. Ik wil liever vaker bij papa zijn. Ik voel me beter bij papa. Ik ga treuzelen met opruimen en doe heel lang over mijn schoenen en jas aantrekken…

Papa had op www.nieuwestap.nl een blog van Carolien gelezen en haar opgebeld. Ze hadden samen gepraat over dat hij mij vaker wil zien maar geen ruzie wil krijgen met mijn mama. De komende tijd gaat hij af en toe met Carolien praten. Wat er nu al veranderd is, is dat papa mij 2 keer per week belt. Dat deden we nooit. Papa en mama belden wel met elkaar om te praten over hoe het met mij ging maar nu mag ik ook met papa telefoneren. Dat vind ik heel fijn! Dan mis ik hem minder…

Zit jouw kind in een vergelijkbare situatie en wil JIJ hier iets aan doen? Je kunt me bellen of mailen voor een gratis gesprek. Samen met jou kijk ik wat we kunnen doen om de situatie te verbeteren.

Tot gauw,

Carolien Roobol

info@succesvolscheidenrijnmond.nl

06-36054971

REACTIES

nikkie - 22 jan 2020

Ik vind dit zo'n bizarre en foute manier van reclame maken. Door 1 zogenaamd een kind van 4 en half te laten spreken en 2 zo'n eenzijdig verhaal te vertellen want de moeder komt hier niet zo goed vanaf in dit verhaal. En de oplossing aan het eind is extra bellen........dat had vader ook zelf kunnen bedenken.

Maris19 - 23 jan 2020

Feit is toch dat in de praktijk de moeder vaker een kind probeert weg te houden bij een vader dan andersom.

nikkie - 23 jan 2020

Als dit een feit is gebruik dan als volwassene de feiten om een punt duidelijk te maken ( of reclame te maken voor je praktijk) maar geen kind van 4 en half met heel veel eenzijdige invullingen in het verhaal.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.