Menu

Martine wordt dating expert

dating

“Hellupp, hij wil met mij afspreken! Wat moet ik doen?” deze noodkreet ontvang ik van een vriendin. Ik gooi meteen een paar geruststellende tips de ether in. “Blijf rustig, hou het licht en luchtig. En belangrijker: vind jij hem leuk? Heb jij zin om met hem af te spreken?” Naast deskundige op het gebied van scheiden ben ik ook inmiddels een dating expert.

De dating wereld is veranderd

Eens ga je eraan geloven; een eerste afspraak met een nieuwe man. Hoe moet dat allemaal? Hoe gaan die afspraken? Zijn er ‘do’s and don’ts’. Of maakt het eigenlijk niet uit en volg je gewoon je gevoel. Dat laatste is natuurlijk het beste. Maar de dating wereld is veranderd en jij bent –we kunnen er niet om heen- ook ouder geworden.

Je eerste stappen in de digitale dating wereld van Happ’n, Parship en Tinder kunnen je wat overvallen. Nadat ik mijn Tinder account had geactiveerd en mijn eerste match meteen to-the-point kwam met de opmerking dat ik er goed uitzag of ik even een foto van mijn hele lichaam wilde sturen en hoe laat hij kon komen, was ik ook even van slag. ‘Gaat het dan serieus enkel om seks?’, dacht ik ietwat naïef.

Door mijn hoofd schoot meteen het verhaal van een oud collega, die in alle geuren en kleuren vertelde over haar ‘hoeren en sloeren’ periode na haar scheiding in het pre-Tinder tijdperk.  Zij pikte mannen op uit de kroeg, nam ze mee naar huis en sommigen daarvan hebben alleen het halletje van haar huis gezien.

Tinder, virtuele klik

Na mijn eerste banale ervaring heb ik toch Tinder weer actief gezet en vanuit de luie stoel mannen gaan ‘liken’ en ‘swipen’. Wat een vermakelijke bezigheid is dat. Tussen al die krokodil aaiende tattoo Bobs op de motor trof ik ‘kookgek’ Maarten. Het chatten met hem was leuk, onderhoudend en ook een tikje spannend. Virtueel hadden we een klik, dus dan is het tijd voor een echte ontmoeting (immers de spanningsboog voor eindeloos chatten is kort).

Mijn eerste date had ik in mijn vrije weekend op een zondagmiddag (goed tijdstip). Ik heb afgesproken met Maarten op de Noordermarkt (neutrale plek). Koffie met appeltaart (veilige keuze) stond op het menu.

Ik stuurde, wellicht beetje truttig, naar een vriendin nog even een sms waar ik zou zijn en met wie. Hoewel het allemaal oké klonk en aanvoelde, weet je het toch nooit. Op deze manier voelde ik mij veilig en als er wat gebeurt dan kan zij mij helpen. Geen idee op welke manier maar dat boeide even niet. Het is ook fijn om deze spannende stap te delen met een vriendin.

Hij stond al op mij te wachten en een beetje zenuwachtig begroetten we elkaar met drie zoenen op de wang. Hij rook in ieder geval lekker; een pluspunt. We gingen naar binnen en hij bestelde de drankjes en taart met slagroom. Leuke man en het gesprek liep vanzelf. Na de koffie en taart liepen we nog even een rondje door de Jordaan in naar de straat waar hij was opgegroeid. We pakten meteen een stukje familie historie mee.

Glimlach

Daarna nam ik kordaat en mogelijk wat abrupt afscheid, aan een eerste afspraak komt immers gewoon een eind. Hij zoende mij weer op mijn wangen en de laatste kus plaatste hij subtiel dichterbij mijn mond. Zijn hand ging ook heel subtiel langs de buitenkant van mijn been. Hij zei dat hij het heel leuk vond en dat hij hoopte op een vervolg. Ik liet mij niet verleiden tot een uitspraak en zei hem dat ik de afspraak op mij zou laten inwerken en morgen zal laten weten hoe ik het vond. Ik denk dat mijn glimlach al heeft verraden dat ik het super gezellig vond en dat ik zeker meer over hem wil weten.

Niet te hard van stapel lopen. Deze wat koele tactiek werkt altijd. Zeker als je een keer een minder leuke man treft. Dan kan je rustig de volgende dag je woorden kiezen om hem te zeggen dat het bij deze ene afspraak zal blijven. Wees daar duidelijk in. Sommige mannen blijven volharden en steeds weer terugkomen.

Wil je weten hoe het is afgelopen met mij en Maarten? De eerste afspraak kreeg uiteraard snel een vervolg. We hebben een maand of twee gedatet en het was leuk en werd al snel prima. En prima is niet goed genoeg. Next!

Ik ben Martine (45 jaar) en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben vijf jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. Het was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam is. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zeven = 56
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.