Menu

Merel wil niet de dupe worden van haar scheiding

niet de dupe van de scheiding

Ik wil dit niet, ik wil dit niet, ik kan dit niet, huilde ik in mijn moeders armen toen mijn ex niet meer verder wilde.

Ik voelde me weer een klein kind. M’n moeder zei, ‘meis, je hebt niets te willen, je moet’. Hoe hard dit ook klonk, het was nu eenmaal de waarheid.

Een gebroken hart

Dit is ook altijd in mijn hoofd blijven hangen en heeft mij ook een soort van drang gegeven om juist door te gaan. Want wat ik nooit wilde was dat ik en mijn kids de dupe zouden zijn van deze klote scheiding. Zoveel verdriet en pijn.

In een paar weken 15 kilo afgevallen en wallen onder mijn ogen ik vond mezelf alles behalve aantrekkelijk. Mensen die het niet wisten dachten dat ik ziek was of anorexia had. Nee hoor, alleen maar een gebroken hart.

Maar de drang om door te gaan had ik. In het begin vooral overleven en alles voor de kids en de harmonie met m’n ex.

Fuck it, ik ga niet zo leven. Dat hij me vanaf dag 1 volledig liet vallen als een baksteen was onbegrijpelijk en respectloos. Stiekem al spullen mee uit huis nemen, want dat zouden zijn spullen zijn. Mij niet helpen met verhuizen. Ik was aan het klussen en de kids moesten toch een uur eerder naar huis want hij en z’n vlam hadden een borrel. Ik dealde ermee en ging door.

Lief zijn voor jezelf!

Afgelopen kerst voor de 2e keer zonder hem en voor de helft zonder mijn kinderen. Dit keer niet gruwelijk jankend in de auto naar huis nadat ik de kids 2e kerstdag bij hun vader en nieuwe vrouw had gebracht.

Helaas de kids wel vol tranen. Geen kerst met vrienden zoals vorig maar bewust lekker alleen. Gewoon omdat ik daar zin in had.

Lief zijn voor jezelf en genieten van je me-time. Dat is iets wat ik zeker geleerd heb. Ik moet zeggen het gaat steeds beter en ik voel me steeds krachtiger. Maar daar heb ik ook hard aan gewerkt en ook hulp bij gehad.

Inmiddels zie ik zelf ook in dat ik een vechter ben en dat de wereld voor me open ligt. Kansen moet pakken. Dus die reis die ik wilde maken? Die heb ik dus gewoon lekker geboekt!

Ik ben Merel 38 jaar en mama van 2 kindjes. Een zoontje van 5 jaar en een dochtertje van 2,5 jaar. Inmiddels bijna 2 jaar gescheiden. De keus van hun papa, er bleek na 2 maanden toch een andere vrouw te zijn. Inmiddels is papa al opnieuw getrouwd en is deze vrouw dus ook bij mijn kinderen. Na een lange periode van rouwen, ongelukkig zijn en het gebrek aan zelfvertrouwen grijp ik deze gebeurtenis aan als een nieuwe kans voor mezelf. De wereld ligt weer open voor mij. Ondanks het gemis van mijn kinderen als ze er niet zijn…

Lees alle blogs van Merel.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × negen =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.