Menu

Midlife crisis voelt als gevangenis, blog van Pieter

4 reacties
midlife crisis

De jongens zijn langs voor een paar biertjes, een potje darten en kolonisten met de kinderen: ‘hé jongen, je haar wordt dunner’, plaag ik, ‘ik zie je schedel.’ ‘Hmm ja en jij wordt grijs’, krijg ik teruggekaatst.

Het is de tijd die vliegt en ik ben het punt in mijn leven genaderd dat misschien meer achter me ligt dan voor me.

Rouw

Misschien kijk ik daarom zoveel om naar vroeger. Of het is gewoon de rouw na de scheiding. Moe ben ik en ik huil veel.

Wat ik wel zeker weet is dat het ook komt door de meivakantie. Eindelijk even niets na twee maanden van corona stress, bevrijd van het verstikkende werkpak dat mij moet beschermen tegen het virus.

Het is me gelukt om mezelf en mijn personeel op de been houden al zijn sommigen toch ziek geworden. Het is zwaar werk en ik doe het al zo lang.

Ontlading

Het eerste weekend van de vakantie had ex de kinderen en lag ik in de armen van mijn nieuwe vriendin.

Zij had voorspeld dat als het wat tussen ons zou worden een periode van mineur voor ons kon aanbreken, iets waarbij alle emotie van de afgelopen jaren een ontlading kunnen krijgen.

Nou en of! Als een klein jongetje lag ik in haar armen te wenen. Bij haar kwamen ook dingen los maar zij is al vijf jaar geleden gescheiden, het was meer  ingetogen.

Daten op het hoogtepunt van de lockdown

Het begon via een dating-app. Daarna spraken we af, op het hoogtepunt van de lockdown. We gaven geen begroetingskus om elkaar niet te besmetten.

Vervolgens gingen we een beetje wandelen in de duinen en na ruim een half uur hielden we handen vast. Blijkbaar vinden we allebei dat wie gelukkig wil worden in het liefde, die moet gevaren trotseren.

Een week later lagen we in bed bij haar thuis en bleek het nog heel lastig om in de dagen daarna uit respect voor elkaar een fatsoenlijke SOA-test gedaan te krijgen, de laboratoria hadden belangrijker zaken aan hun hoofd dan de liefde.

Twijfels

Inmiddels hebben de opwinding en euforie van een nieuw iemand leren kennen die je echt leuk vindt, gedeeltelijk plaatsgemaakt voor twijfel en onzekerheid.

Ik vraag me af of ik er al klaar voor ben. Verlies ik mezelf niet weer in een ander en moet ik niet eerst aan mezelf werken? Eerst leren om goed alleen te zijn, hobby’s ontwikkelen en dat soort dingen.

Daarbij komt dat ik de vrijheid van het afgelopen jaar erg ben gaan waarderen, hoe moet dat dan? Houdt mijn verliefdheid me niet voor de gek?

Bovendien lost een vriendin niet alles op. Ik droom er al jaren van om schrijver of acteur te worden, of wat dan ook dat me weghaalt uit de midlife crisis die soms als een gevangenis voelt.

Pieter blogt over echt scheiden, midlife en jezelf terugvinden. Na 18 jaar samenwonen gaan Pieter en zijn vrouw uit elkaar. Het was een intense liefde maar ze zien geen andere mogelijkheid meer. Door de scheiding wordt hij gedwongen zijn leven kritisch tegen het licht te houden: wie is hij, wie was hij en wat moet er anders? Of zal blijken dat dit alles slechts een kwestie van liefdesverdriet is? Hij werkt in de zorg en deelt twee kinderen met zijn toekomstige ex.

Lees ook de andere blogs van Pieter.

REACTIES

Nikkie - 5 mei 2020

Ik kan niet anders dan hier heel kort over zijn. Beide zeer onverantwoord bezig. En het kwalijke nog wel dat jullie het voor jullie zelf nog goed praten ook.

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 6 mei 2020

HI Pieter, wat fijn dat je zo openhartig vertelt over je vragen en twijfels rondom het daten. Ja, de valkuil is inderdaad om in het begin te snel te gaan. Vlinders kunnen je blik kleuren, en als die neerdwarrelen, komt het echte kennismaken pas. Maar dan is er vaak al van alles gebeurd wat je gevoelens kan kleuren. Nee, het is niet verstandig om in een tijd waarin de zorg oververhit is, onverantwoord bezig te zijn en een SOA-test nodig te hebben. Daar had een verstandelijke keuze beter gepast. Niet alleen vanwege die overbelaste zorg, maar ook om je hoofd en hart helder te houden. Nu heb je voornamelijk vanuit huidhonger (of hoe je het wilt noemen) gehandeld, en niet de tijd genomen om elkaar te leren kennen, om te ervaren of je er inderdaad klaar voor bent. Of je eerst aan jezelf moet werken, geen idee. De kunst is om je leven vorm te geven zodat je tijd voor jezelf hebt, naast je werk en je andere verplichtingen. En als je dan besluit dat het tijd is voor een relatie, dan zul je op een gegeven moment het risico van de liefde moeten durven lopen om iemand toe te kunnen laten. Jezelf verliezen is wat anders dan rustig elkaar leren kennen.

Maris19 - 7 mei 2020

Natuurlijk is er twijfel en onzekerheid, maar dat wil niet persé zeggen dat je niet toe bent aan een relatie. Misschien niet teveel nadenken en go with the flow. Je weet toch nooit hoe het allemaal loopt in het leven. En waarom zou een relatie niet samen kunnen met schrijven en acteren? Het is juist belangrijk dat je naast samen ook je eigen dingen hebt, zonder elkaar. Het ene sluit het andere niet uit. Succes en geniet..

Pieter - 12 mei 2020

Meiden, dank jullie wel voor je reactie. Ik denk dat go with the flow wel mijn leerstijl is en eigenlijk ook mijn boodschap aan iedereen die het leest. Daarbij moet het wel een beetje leesbaar zijn dus hopelijk krijg ik het zo smeuïg mogelijk op papier. Net een echte schrijver. Wist je trouwens dat het woord 'crisis' heel goed scoort op google? Soms heeft het leven een beetje peper en zout nodig, al kan dat de rouwe smaak van mijn echtscheiding nauwelijks maskeren. Ik ben benieuwd hoe andere mensen die dit lezen er over denken. Niet per se mijn situatie, maar hoe je zo'n echtscheiding in het algemeen en het leven het beste kunt ondergaan.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.