Menu

Over echt scheiden en jezelf terugvinden, eerste blog van Pieter

5 reacties
scheiden

Dit is mijn eerste blog voor Nieuwestap.nl en hierin hoop ik een lezenswaardig stuk tekst te brouwen. Ik ga scheiden. Ik weet eigenlijk nauwelijks waar ik moet beginnen, zo veel voel ik en gebeurt er momenteel in mijn leven. Misschien moet ik nu gewoon accepteren dat het overzicht in mijn leven weg is en dat de antwoorden op mijn vragen die mijn echtscheiding in een groter perspectief moeten zetten, er niet zijn.

Even voorstellen

Ik zal beginnen bij het begin: mijn naam is Pieter, ik ben 43 jaar oud en getrouwd met Anna al zal dat dus niet lang meer duren. We hebben 2 kinderen: dochter Maria van 12 jaar oud en zoon Frank van 10. We wonen in een dorp aan de kust en we hebben geen hond, maar passen wel op eentje een dag in de week. Ze is pikzwart en heet Pip. O ja, we zijn sinds 18 jaar een stel en zijn dit sinds 2006 voor de wet.

Het is nu drie maanden geleden dat Anna mij apart nam en me vertelde dat ze definitief uit elkaar wilde. Deze keer kon ik niet meer weigeren, sterker nog, ik wilde ook! Het is niet de eerste keer dat ze kenbaar maakte dat ze wilde scheiden en zelf heb ik in al die jaren vaak genoeg gedacht dat het beter zou zijn om elkaar los te laten. Dat het niet eerder is gebeurd komt door onze liefde, die altijd intens is geweest.

Maar (er is altijd een maar) we reageren nogal verschillend op het leven. Zo zoek ik contact bij stress, zij trekt zich terug. Ik hou van zwarte humor, zij niet. Zij is een ochtendmens, ik ben een avondmens. Ik hou van vlees, zij is vegetariër. Heel lang hebben we ons aangepast aan elkaar, tot we er allebei doodmoe van zijn geworden.

We zitten in het scheidingstraject

Nu zitten we in een ‘traject’, zo noem ik de scheiding maar, overmorgen hebben we de derde afspraak met de mediator en langzaamaan krijgt het convenant vorm. Het goede nieuws is dat ze een huis kan kopen en dat onze wens om dicht bij elkaar te blijven wonen als co-ouders bewaarheid kan worden. Dat geeft wel rust.

Dit blog zal gaan over wat ik meemaak de komende tijd. Ik hoop er zelf wijzer van worden en wellicht herken je dingen in mijn verhaal of vind je er troost in. Scheiden doet lijden zeggen ze en dat is iets wat onlosmakelijk bij het leven hoort, pijn. Het scheelt dat ik niet de enige ben in deze situatie.

Tot de volgende keer,

Pieter

 

Pieter blogt over echt scheiden, midlife en jezelf terugvinden. Na 18 jaar samenwonen gaan Pieter en zijn vrouw uit elkaar. Het was een intense liefde maar ze zien geen andere mogelijkheid meer. Door de scheiding wordt hij gedwongen zijn leven kritisch tegen het licht te houden: wie is hij, wie was hij en wat moet er anders? Of zal blijken dat dit alles slechts een kwestie van liefdesverdriet is? Hij werkt in de zorg en deelt twee kinderen met zijn toekomstige ex.

REACTIES

Carolien Roobol - 14 mei 2019

Ha Pieter, Welkom collega blogger! Wat een rollercoaster aan emoties brengt dat teweeg hé, een echtscheiding. Mocht je daar hulp bij nodig hebben of gewoon een luisterend oor willen, let me know! Groetjes, Carolien Roobol Scheidingscoach

Bernadette - 14 mei 2019

Beste Pieter, Mooi geschreven en bedankt voor het delen van jouw gevoel hierin. Ik wens jou en je gezin sterkte toe in deze moeilijke periode. Groeten, Bernadette, mediator

Monique - 14 mei 2019

Beste Pieter Jou verhaal is erg herkenbaar. Ook ik lig in scheiding na 20 jaar huwelijk omdat we uit elkaar gegroeid zijn. En toch is de liefde er nog wel. Ook al 100x keer gezegd dat we uit elkaar moesten gaan en toch niet doen. Tot feb 2019. Het lucht enorm op nu het echt gebeurd. Vind het ontzettend stoer dat een man eens een keer zijn verhaal verteld. Sterkte!!!

Tim - 16 mei 2019

Mooi verhaal Pieter en je leven komt wel weer op orde. Ik zelf ben 2 jaar geleden gescheiden en nog heb ik af en toe er last van. Vooral qua opvoeding genieten mijn ex en ik een andere methode erop los, echter heb ik mijn dochter maar om het weekend. Dit levert wel problemen op dus ik hoop dat dit jouw bespaard blijft en zo te lezen heb je een goeie verstandhouding. Bij mij is de liefde compleet weg en helaas soms zelf haat gevoelens, omdat ik niet los gelaten wordt en mij geen nieuw leven gegund wordt en dat terwijl ik pas 35 ben. Knap dat je erover deelt en ik wens je het allerbeste

Marie - 16 mei 2019

Pieter, Als je herkenning en lotgenoten zoekt zit je goed ;-) en stoer je ons een kijkje geeft in jouw ‘achtbaanrit’. Na een lange periode uit elkaar gaan is geen kattenpis en keuzes maken die ook kinderen raken al helemaal niet. Zelf ook sinds 20 jaar ineens alleen met drie kinderen. Het was niet direct mijn keuze en nog elke dag een lastig gegeven. Ook het missen van de kinderen en het heen en weer wisselen zijn zaken waar ik hopelijk in de tijd beetje bij beetje meer aan kan wennen. Emoties van verdriet, boos, liefde en opgelucht zijn lopen bij mij door elkaar heen. En ook rouw om verlies van een gezin, maatje (althans dat dacht ik altijd) en toekomst samen. Ik wens je het beste in jouw/ jullie traject. En dat je ook uit kan kijken naar je nieuwe levensfase.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − = nul

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.