Menu

Mijn ex gaat opnieuw samenwonen, kan ik de alimentatie stopzetten?

alimentatie stopzetten

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen

Als mijn ex-partner per 1 juli 2023 gaat samenwonen met een partner, dient ze dit dan ook aan mij door te geven in verband met de partneralimentatie? En als dat zo is dat ze samen woont stopt de partneralimentatie dan ook onmiddellijk per 1 juli 2023?

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

Officieel gezien moet ex-partner u dit vermelden. In de praktijk zien we dat dit soms niet wordt gedaan. Er is dan meer ‘onderzoek’ nodig voor u om te bewijzen dat ze daadwerkelijk samenwoont (bijvoorbeeld een privédetective die gaat posten om te kijken of zij dagelijks met nieuwe partner woont). Geeft zij het wel vriendelijk door, dan mag u in principe stoppen met het betalen van de alimentatie.

Lees extra informatie.

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.