Menu

Mijn kinderen zijn gehersenspoeld, blog van Frances

4 reacties
kinderen gehersenspoeld

Wat een wereld! Het is alweer 7 jaar geleden dat jullie van het ene op het andere moment zijn weggerukt bij mij. Al 7 jaar zijn wij geen onderdeel meer in elkaars leven. Waarom? Omdat dit mogelijk gemaakt wordt in een land als Nederland. Waar de meeste advocaten, rechterlijke macht, jeugdzorg leeft van andermans ellende. Waar complexe scheidingen in stand worden gehouden en aan de orde van de dag zijn. Het is een verdienmodel! Wat valt er nog te verdienen als iedereen zorgvuldiger met elkaar omgaat, netjes scheidt, de kinderen voor op stelt? Dan moet er een andere markt aangeboord worden. Die is niet zo snel voorhanden…

Hoe gaat het met jullie, mijn lieve kinderen, redden jullie het? Zijn jullie nog gezond? Met deze vragen sta ik ’s morgens op.

Ik pak mijn telefoon en check het nieuws. Oekraïne, misbruik van turnsters, krapte op de woningmarkt, slachtoffers van de toeslagenaffaire, geen vertrouwen in het kabinet. Het is één groot zooitje.

Zo ver weg en toch zo dichtbij

Ik schenk een kopje koffie in en staar naar jullie foto. Drie kleutertjes, met twinkelende pretoogjes lachen mij toe. Het lijkt zo lang geleden. Het is nu in april alweer 7 jaar. Ik glimlach naar jullie, een traan biggelt over mijn wangen. Jullie zijn zo ver weg en toch zo dichtbij. Op 600 meter afstand wonen jullie. Het is niet te geloven dat het allemaal zo “moet”. En ik ben niet de enige ouder die zo op staat. Laat staan hoe zij ’s avonds naar bed gaan, de slaap niet kunnen vatten, liggen te woelen.

Gehersenspoeld

Dan de vragen en opmerkingen van mensen om mij heen. Mensen die het goed bedoelen. ‘maar dan ga je toch gewoon aanbellen’ of ‘ze komen vanzelf als ze ouder zijn’ of ‘ik zou het wel weten, dit dat zus zo’. Serieus goed bedoeld. Maar zo werkt het niet helaas.

Mensen die gehersenspoeld zijn komen niet zomaar uit hun bubbel. Hele volksstammen werden en worden geïndoctrineerd, gehersenspoeld. Kijk naar Korea! Hoe moet dat dan zijn voor kinderen? Het blijft ongelofelijk dat één man dit voor elkaar krijgt. Wat de politiek hier niet lukt, godzijdank……. Lukt mijn ex helaas wel. Mindgames, brainwashpraktijken, manipulaties. Waarom komen mensen daar niet zomaar los van? Waarom blijven hele volkeren geloven in die ene? Waarom staat er niemand op?

Ik neem een tweede kopje koffie, kijk uit het raam. Een flauw zonnetje schijnt naar binnen. Ik zie meeuwen en vogels de restjes van de markt oppikken, vechtend om het laatste kruimeltje. Een mooie metafoor de scheidingsbusiness. Iedereen wil een ‘graantje’ meepikken.

Frances: Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

Lees ook andere blogs van Frances

REACTIES

Mike - 26 apr 2023

En zo is het... Heel jeugdzorg, veilig thuis etc etc. Een grote poppenkast... Als vader zijnde moet je alles maar slikken wat er gebeurt, jeugdzorg doet niks. Moeder kan de kinderen manipuleren, de OTS niet nakomen en komt overal mee weg. En als vader krijg je het advies om geen rechtzaken aan te spannen in het belang van de kinderen. Welk belang? Ouderverstoting!! Dat dat mogelijk is in ons Nederland...

    Frances - 4 mei 2023

    Helaas wordt de manipulerende ouder te vaak geloofd. Het komt voor onder vaders, moeders. Alles om die ene ouder schade en leed te berokkenen. Alles voor het eigen gewin. Sterkte!

Dinie van de Westelaken - 1 okt 2023

Helaas zit mijn zoon in dezelfde situatie, al jarenlang. Hij en zijn ex wonen 50 meter van elkaar vandaan. De kinderen van 10,12 en 14 jaar staan door toedoen van rechter ingeschreven bij moeder. Zij heeft alle macht en laat niet na om die op allerlei manieren aan te wenden. Ze manipuleert alles en iedereen om zich heen en liegt voortdurend en heeft vele verschillende gezichten. De kinderen zij ongeveer 25% van de tijd bij hem. Hij heeft geen geld, krijgt geen enkele tegemoetkoming financieel, zijn goedlopend bedrijf is naar de knoppen. Ze heeft hem beschuldigd van mishandeling en misbruik van de kinderen en de kinderen worden zo gemanipuleerd dat ze bang van haar zijn en alles doen wat ze zegt. De hulpverlening weet, maar doet niks. De rechtbank weet, maar doet niks. Veilig thuis wil wel, maar is de mond gesnoerd door de rechtbank. De huisarts weet, maar doet niks. Mijn zoon bungelt aan de rand van de afgrond. Wij, als opa en oma hebben overal aan de bel getrokken, maar er gebeurt helemaal niks. Wij zijn ten einde raad en houden ons hart vast, omdat dit niet te lang meer moet duren voordat er dingen gebeuren die voorkomen hadden kunnen worden als er iemand zijn nek had uitgestoken en gezegd had, wij gaan helpen.

Redouan - 7 nov 2023

Ik heb zelfde meegemaakt, zagvt al aankomen, voor mijn zoon 12 werd, gaf hij al aan dat hij dingen moet zeggen wat mij, in kwade dag , zetten Ik herken het wat dinnie zegt de angst , van de kindren dat ze moeten liegen en vals beschuligingen waarvan iedereen weet dat er gelogen wordt. Behalve instantie enzzzz. Want die dien geen waarheids bevinding. ik heb bij verschilende instanties, aan de bel getrokken, omdat ik t nogal schokend vondt , onder andre , VT jeugdzorg, zelfs crisesdienst, niemand die iets kon doen , en toen mijn zoon 12 werd, zegt moeder ja hij wil niet meer komen. En gaf toen aan instanties aan dat ik alle bewijzen heb dat mijn zoon zwaar gehersenspoelt wordt , en dat ik dat ruim voor hij 12 werd aangaf. Hun doen niet aan waarheidsbevinding zeggen ze. Dus daar sta je dan. Dit is zo slecht geregeld hier in NL. schandalig hoe maklijk,kindrenen ouders dit aangedaan wordt . Wens iedereen in zo n sitoatie heel veel gedult en sterkte toe.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.