Menu

Frances: het is inmiddels ruim 4 jaar dat ik uitgegumd ben…

8 reacties
Frances schrijft over ouderverstoting: het is ruim 4 jaar geleden

De Tijd tikt wel door… geen invloed op!

Ouderverstoting

Doch… De wonden worden met de tijd niet altijd geheeld zoals het spreekwoord zou luiden. Zout wordt er in die wonden regelmatig gestrooid. Regelmatig door mensen, bekenden en kennissen die er (on)bewust aan hebben meegewerkt.

Ouderverstoting! Die nu last van hun geweten hebben, in het reine willen komen, of dat het kwartje ineens is gevallen. Dan komen de verhalen los.

Bijvoorbeeld deze:

... op zaterdag, kids hun sportdag… mijn ex: “schatje blijf jij maar lekker thuis vandaag, je hebt zo hard gewerkt afgelopen week, doe jij je ding maar vandaag ik ga naar sport met de kinderen.” Ik..WoW, wat een schat! En dat vertel ik vooral tegen iedereen, dat hij zo goed hij voor de kids is. Niets bleek minder waar…

Nu, jaren later, hoor ik van diverse mensen dat hij bij de training/wedstrijden doodleuk vertelde dat ik wéér depressief in bed lag. En ja… iemand moet het doen hè? 

Wat een barmhartige samaritaan. Mijn ex. 

Een oma… Wat doet het met haar?

Dit soort verhalen in diverse scripts, werden ook aan de familie verteld. En als mijn eerlijke, zachtaardige, dacht ik altijd, schoonmoeder, zei dat ze geen woord van haar zoons insinuaties geloofde, werd ze verbaal neergesabeld door haar eigen zoon. Het regime! Zijn regime. Het regime van een dictator.

Haar eigen zoon. Wat een verdriet moet zij hebben op haar oude dag. Gelukkig ziet zij onze kinderen, haar kleinkinderen, nog wel. Zo is het dan weer wel. Ze wist ook wel dat ze anders, net als mijn ouders, zou eindigen. Kleinkinderen-loos. Ballingschap! 

Veilig Thuis

Zelfs de hulpverlening die ik er notabene zelf had bijgehaald, in de vorm van veilig thuis, werd bespeeld. Ik was een roepende in de woestijn. Hoe kan het hé? Professionals! Ik pleit sinds jaar en dag dat er meer aan waarheidsvinding gedaan moet worden en getraind en voorgelicht moet worden bij school, docenten, sport, opvang en zeker jeugdzorg en gemeenten. Uit de drama driehoek blijven als prof. Meer inleving in alle kanten van een verhaal. Opdat er nooit meer een kind klem komt te zitten tussen ouders, in een loyaliteitsconflict. 

De schade

De schade opmakend: Een verscheurd gezin, trauma’s, een kind wat social media adoreert en vooral zichzelf in het extreme. Ik wil er geen label op plakken, maar het neigt naar een kopie van paps. Narcistisch gedrag maakt meer kapot dan je lief is! Kind 2, wat al ruim 2 jaar niet naar school gaat en kind 3, een kind wat zo aan mama hing maar papa’s verbale geweld was sterker en hij was te jong en niet opgewassen tegen deze manipulatieve reus. De wolf in schaapskleren.

Ik zie de pijn, het verdriet in hun ogen. Holle lege ogen die ooit straalden. Waar liefde zat zit nu woede en haat. Achter de haat zit pijn. Onze zoon… Ooit een enthousiast kereltje wat dol was op zijn opa… ”opa is mijn beste vriend”. Hij belde hem altijd vanaf de vakantie bestemmingen. Dat ventje dat nu zijn mama en beste vriend moet missen. De meisjes die nu maar via papa’s vriendinnen, die er notabene zelf een potje van gemaakt hebben, papa’s kennissen die meepraten en het niet snappen, of een dubbele agenda hebben want dan is hun eigen kind onder de pannen en geëntertaind, een rolmodel moeten zien te vinden. Mijn hart huilt! 

Lieve bekenden, kennissen, ik hoop dat jullie dit nóóit hoeven mee te maken. Tegen dit virus van ouderverstoting is geen medicijn of vaccin.
🍀

Frances: Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

Lees ook andere blogs van Frances

REACTIES

Fien - 18 aug 2020

😢verschrikkelijk . Dat roepende in de woestijn herken ik. Ik noemde het een zeepbel waarin mensen me wel zagen roepen maar me niet hoorden. Sterkte.

Frances - 19 aug 2020

Dankjewel Fien. Hoe gaat het nu met jou ?

Carola Timmer - 21 aug 2020

Helaas herkenbaar, het blijft een grote gapende wond die nooit zal helen. Iedereen veel sterkte die hier mee te maken heeft, het zal nooit wennen en er is geen manier om je hier emotioneel gezien tegen te wapenen.

Moeder van 3 - 9 apr 2021

Zo herkenbaar! Zo veel pijn. Het narcistische en gemanipuleer van ex, alsof je over die van mij spreekt! Ik ben blij jou blog te hebben gevonden daardoor ik voel mij niet alleen. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd

Mundy - 3 sep 2021

Lieve Fien, Ik herken de verhalen, de werkwijze met de verborgen agenda's. De effecten van de haat en de beschuldigingen..... ik herken het verdriet.....Maar heel diep in mezelf herinner ik me mijn liefde voor mijn kind, vergeven is hart werk en, het helpt je elke dag het leven te leven en datgene te ontvangen wat ons allen verbind.... in troost en de diepere Liefde voor jezelf en voor jouw kinderen. Dat kan nooit iemand van je wegnemen!! Misschien niet nu maar ooit zullen ze weten, als zij genoeg ruimte en tijd ervaren, dat jij hen altijd en voor eeuwig in je hart meedraagt ongeacht de afstand. De hartverbinding is met geen enkele dubbele agenda of gemanipuleer te vernietigen!!! Sta klaar....om de lichtjes in de ogen weer te zien ontwaken. Heel veel kracht en liefde voor jou. Warme groet Mundy

Bloempje - 2 feb 2023

Wat verdrietig! Ik zou willen dat het anders was, want dit schetst voor mij ook niet een positief vooruitzicht. Ook ik loop aan tegen het feit dat instanties en hulpverleners, maar ook de RvdK, zich allemaal achter hun positie ( neutraal, onpartijdig, zakelijk ) scharen, ik voel me totaal niet gehoord, alles wordt van de tafel geveegd en de weegschaal hangt 1 kant op. Ze staan erbij en kijken ernaar. Ook zijn ze heel kunstig in het recht breien van wat krom is. Inclusief de rechter en rechtspraak, er is geen protocol maar een heel grijs gebied waardoor je toekomst in de handen van die desbetreffende rechter ( en de RvdK ) ligt. Ook ik wordt als moeder aan de kant gezet, niet door de kinderen maar door de vader. En ze zijn nog jong en afhankelijk van hem. En er is niemand die ingrijpt. Ik wens jullie allemaal veel sterkte.

Eveline - 2 feb 2023

Zo herkenbaar....zo alleen...zo verdrietig....jeugdzorg én gemeente vinden gedwongen voogdij in deze zaak meer dan nodig....JBT( jeugdbeschermingstafel) die met ex en beide personen 2,5u aan tafel zat...vindt het niet nodig. Enorme toneel/manipulatie is een enorm machtig wapen als je daar al 53jr mee weg komt. Ik ben zwaar in therapie/kapot gemaakt...mijn stem wordt niet gehoord, en vervolgens zie ik mn jongste maar 2u p.wk...de andere drie zijn volwassen, voor de wet...twee staan onder druk van vader...ass/adhd en gen problematiek op gedragsgebied, zelfs dat vinden ze bij JBT géén rede...ik snap ze niet meer. Ik zie mn kind ook 'leugenachtig' worden, zo'n verdriet van.

Frances - 20 feb 2023

Beste Eveline en bloempje, heel verdrietig. Ik leef met jullie mee op afstand. Alleen maar verliezers. Sterkte!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zeven = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.