Menu

Lieve kids, ouders en grootouders. Gedicht voor verstoten ouders van Frances

2 reacties
verstoten ouders

Lieve kids, ouders, grootouders 

Ze zeggen tijd heelt alle wonden, alleen de tijd heb ik nog niet gevonden

Elke dag kijk ik uit het raam, ga ik niet naar buiten omdat ik me schaam

Ik ben een verstoten moeder, in ogen van anderen vast een loeder

Wat heeft ze wel niet met haar kids gedaan? Logisch dat die vader met ze is weggegaan

Ja ik heb dan een slechte dag, niemand die het zien mag

Ik kruip in een hoekje op de bank, opgerold tegen de flank

Zachtjes mompel ik jullie namen, dan voelt het weer even samen

Tranen laten zich de vrije loop, het enige wat me overeind houd is hoop

Ik wil niets vergeten alles levend houden, de herinneringen… stel dat ze verdwijnen zouden…

In gedachten zijn jullie bij mij, elke dag, opnieuw, ik glimlach blij

Ooit komt er een moment, dat jij weer bij me bent

Dat men in gaat zien dit is niet normaal, de ouder die zoiets doet heeft geen moraal 

Lieve Rick, Lente en Joy 
Vandaag staat de wereld stil. Zoveel kinderen worden gemist. Ik denk aan al die andere ouders, grootouders, kindjes uit hun vaders of moeders leven gegrist. In het buitenland en Nederland Rouwen om een kind, wat leeft maar je niet meer ziet, is een marteling elke dag opnieuw en een stil verdriet.

I Love You 🦋
✨25 april Parental Alienation Day ✨

Frances: Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

Lees ook andere blogs van Frances

REACTIES

Sabina - 7 mei 2021

Lieve Francis , Ik hoop zo voor je dat er ooit weer licht aan het einde van de tunnel komt. Zo’n zware last in jouw leven, hou vol, want met de goedheid die jij nog in je hebt, moet er ook iets gebeuren aan de andere kant... ooit.

Vico - 8 mei 2021

Hoi Francis, Wat een super mooi gedicht. De tranen schieten over mijn wangen en ik denk aan mijn eigen kids die van mij vervreemd zijn. Wat een rot situatie. Ik voel met je mee en zit in hetzelfde rouw proces. All het goeds en liefs gewenst! Vico

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.