Menu

Mijn zoon gaat BBL opleiding volgen en 4 dagen werken, moet ik nog kinderalimentatie betalen?

opleiding werk kinderalimentatie

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen

Mijn zoon van 17 gaat een BBL opleiding volgen, dat betekent 4 dagen werken, 1 dag school. Moet ik dan nog kinderalimentatie blijven betalen? Zo ja blijft dit dan het zelfde bedrag of kan dit worden aangepast na gelang zijn salaris/ vergoeding?

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

Je zoon heeft nog de minderjarige leeftijd waardoor de kinderalimentatie blijft bestaan zoals die is. Wordt hij 18 jaar en is zijn loon even hoog als het minimum (bijstandsnorm) dan kan je stoppen met betalen. Maar dit mag je niet zomaar, dit moet wel in overleg. Is hij 18 en verdient hij onder het minimumloon dan kun je in goed overleg samen de alimentatie verlagen/aanpassen. Wil hij hier niet aan meewerken dan kun je overwegen daarvoor een advocaat in de arm te nemen. Vanaf 18 jaar is het een zaak tussen jou en je zoon. 

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.