Menu

Narcisme ABC, een boek met no nonsense basiskennis, win nu een exemplaar!

38 reacties
narcisme abc

Enige tijd na de ontdekking van het narcistisch misbruik in haar leven bleef Jasmijn met vragen rondlopen. 
Ze was aangekomen bij de fase waarin ze zichzelf onbewust wilde testen hoe ver ze was met het verwerken van alles. En ook wel om te onderzoeken of ze niks over het hoofd had gezien en zeker wilde weten dat ze de belangrijkste informatie over narcisme had onthouden. Want het ontdekken van narcisme in je leven is één, alles op een rijtje krijgen is twee. In het kwadraat.

Basiskennis over narcisme

Daarom schreef zij een no nonsense opzoekboek met alle noodzakelijke basiskennis over narcisme: Narcisme ABC, waarin ze de meest bekende begrippen kort en bondig uitlegt. Ze geeft korte voorbeelden waar nodig en een definitie per trefwoord. En mocht je door het narcisme in je leven extreem behoefte hebben aan houvast en feitelijk bewijs? Achterin staat alle literatuur die Jasmijn gedurende haar zoektocht is tegengekomen.

Naast diverse wetenschappelijke bronnen en historisch bewezen feiten heeft zij ook geput uit haar eigen feitelijke waarheden uit situaties met diverse narcisten in haar (afgeronde) leven. Of het nou voorbeelden met haar moeder betrof, een van haar zussen, een ex-partner, leidinggevende, buurman of collega: ze spaarde ze allemaal. 

Hoofdstuk A begint bijvoorbeeld met Aandacht, waarin ze dit gevaarlijke toverwoord van iedere narcist uitlegt. In Hoofdstuk B vind je alles over Bang zijn en jezelf Binden, omdat angst het ergste is wat narcisten willen creëren in de relatie met jou. Hoofdstuk C verklaart onder andere de Chaos die ontstaat in jouw leven met Cynisme en Criticus als ernstige gevolgen daarvan. En voordat ze dadelijk het hele alfabet al heeft doorgenomen stopt ze hier. De rest is voor jou. 

Kennis is macht

Ga rustig lezen en neem vooral je tijd. Dit onderwerp is zeer beladen en nieuwe informatie opdoen vraagt veel energie. Zoek naar specifieke trefwoorden of begin juist achteraan bij Z. Het maakt allemaal niets uit, zolang jij maar vindt wat je nodig hebt en zolang Jasmijn hiermee jouw kennis over dit monsterlijke thema kan vergroten. Dat is het enige dat zij wil. Want hoe meer jij weet, des te sneller heb je ‘ze’ door en des sterker jij je zult voelen. En onthoud goed: ontdekt worden is het laatste dat een narcist wil. Het masker verliezen betekent voor een narcist hetzelfde als sterven.

Kennis is macht en samen staan we sterk!

Warme groet,
Jasmijn    

Winactie

Wij mogen 2 exemplaren van het boek weggeven van Jasmijn. Laat, in een reactie onder dit bericht, weten waarom jij bent geïnteresseerd in het boek. Op 26 januari maken wij de winnaars bekend.

Het boek is te bestellen bij Uitgeverij Jasmijn of bij:

REACTIES

Marcel - 14 jan 2021

Ik zou graag dat boek willen winnen, omdat voor mij de grens tussen egoïsme en narcisme nogal verwarrend is. De meeste mensen zijn redelijk egoïstisch maar wanneer wordt het “monsterlijk”

Sor - 14 jan 2021

Ik zou hem ook super graag willen winnen want mijn ex is volgens mij een narcist of een gigantische egoïst ik weet het even niet meer maar hij gebruikt ons kind

Patricia - 14 jan 2021

4 jaar is mijn zusje nu gescheiden. Nog elke dag ondervind zij, maar ook wij als familie, de vreselijke impact van zijn narcistische trekken. Wanneer stop hij eens. Het verdriet, angst en onmacht vind ik vreselijk om te zien bij mijn zusje.

Mieke - 14 jan 2021

Helaas ervaringsdeskundige maar er blijft altijd behoefte aan kennis en inzichten die ook wetenschappelijk onderbouwd zijn om jezelf en je kinderen te beschermen, de veerkracht en weerbaarheid te hervinden en versterken. En steeds weer dichter bij jezelf te komen. Fijn dat dit boek er is! Ben heel benieuwd naar de inhoud! Ik doe mee

Esther - 14 jan 2021

Sinds April 2020 lig ik in scheiding met ex met narcistische trekken. Het is een vechtscheiding door hem en ik vrees dat hij erna door blijft gaan. En dan gaat hij de kinderen inzetten. Wat hij nu ook al doet, trouwens. Ik ben geinteresseerd in het boek om meer rust te creeren na de scheiding voor mezelf en de kinderen. Die al gevoelig zijn, omdat ze hoogbegaafd zijn.

M - 14 jan 2021

Ik gun iedereen die met een narcist te maken heeft, een exemplaar van dit boek. Dus succes allemaal! Omdat ik nog steeds bang ben voor mijn ex man durf ik hier geen volledige naam te noteren. Maar mijn verhaal kent vele gelijkenissen met de hierboven genoemde verhalen. Psychisch misbruik, inzet van kinderen en geen rust krijgen. Daarom wil ik dit boek ook graag lezen, als onderdeel van een traject om zelf weer sterker te staan.

Renata Vermeulen - 14 jan 2021

Ik zou het boek graag willen winnen. Als scheidingsmediator en mentor voor ouders in en rondom een scheiding krijg ik vaak te maken met narcisme. Leuk om dit boek dan ook aan te kunnen raden aan mijn klanten. En wie weet, is het ook leuk om met de auteur samen een podcast op te nemen over dit onderwerp. Maar dan wil ik het graag eerst zelf lezen.

Willemijn - 14 jan 2021

Ik ben 32 jaar samen geweest met een verborgen narcist. Naar buiten toe was hij zo geweldig en charmant. Nu we uitelkaar zijn zie ik pas in in welke situatie ik zat, ik dacht dat alles aan mij lag als iets verkeerds ging. Ik dacht ook dat de woedeuitbarstingen kwam omdat hij ADHD heeft. Hij wilde niet in therapie omdat hij zich denk ik zo erg schaamt en hij dat zeker niet aan zijn therapeut zou tonen! Ik voel mij nu zo bevrijd, Ik ben over narcisme gaan lezen en ik herken alles!

Madelon Klijn - 14 jan 2021

Graag win ik dit boek. In mijn vorige relatie van 11 jaar heb ik (achteraf gezien) te maken gehad met een narcist in hart en nieren. Om te voorkomen dat ik in een eventuele relatie weer in de valkuilen val, wil ik kennis opdoen, zodat ik eerder de alarmbellen hoor en weet hoe ik hier mee om moet gaan. Zeker omdat mijn ex de helft van de tijd met onze dochter doorbrengt, wil ik ook voorkomen dat zij zijn gedrag als normaal ervaart en eventueel gaat nadoen.

Carolien van Kilsdonk - 14 jan 2021

Carolien van Kilsdonk 14 januari 2021. Ook ik zou dit boek graag willen winnen. Na een relatie van 14 jaar met een man waarvan ik eerst dacht dat het egoïsme was, toen een combinatie met ADHD en later steeds meer overtuigd dat narcisme ook in het spel was. Ik herken al zoveel in het lezen van bovenstaande reacties. Na de schaamte van; hoe heb ik hier in kunnen trappen of waarom heb ik dit zo lang geaccepteerd, ben ik nu gescheiden. M aar nog steeds liegt en bedriegt hij mij, mijn dochters en de mediator. Ik zie ook mijn eigen zwakheden in dit proces en denk dat ik mij sterker voel als ik meer kennis heb van deze verwoestende aandoening/ eigenschap.

Dee - 14 jan 2021

In mijn praktijk voor psychologische begeleiding na echtscheiding kom ik dit vaak tegen, en ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek en wat ik er uit kan halen om mensen beter te begeleiden!

Max - 15 jan 2021

Hoi hoi Mijn verlangen om los te breken uit de gevangenis waarin ik me begeef is zó groot dat ik bereid ben om vrijwel alles te doen wat er in mijn vermogen ligt om daar verandering in te brengen. Iedere kans om mezelf te scholen, kennis en informatie te vergaren of op één of andere manier een mogelijkheid tot verbetering of positieve verandering kan bewerkstelligen zal ik volledig met beide handen aangrijpen. Na een relatie van 11 jaar , een verschrikkelijk lief zoontje van net 5 jaar,  maar inmiddels ook een decennium aan niet nagekomen afspraken , valse beloftes, (excessief verbaal) geweld, pychische terreur, leugens, bedrog en financieel misbruik is er van de persoon die ik in betere tijden was weinig over. Tot mijn spijt ben ik volledig in de ban geraakt van mijn nu ex-partner, met als gevolg financiël misbruik, het kwijt raken van eigen bedrijven, eigen woning en uiteindelijk compleet financieel geruïneerd. Met de kennis en inzichten van nu, zouden velen van ons eerder andere keuzes hebben gemaakt denk ik zo ...😉.... Ik in ieder geval wel en zou om te beginen met een héle grote boog om haar  heen gelopen zijn 11 jaar geleden. Verliefd, Naïef en zeer goed van vertrouwen heb ik jaren van mijn leven verspild aan een vrouw die zich goed kleed, zeer charmant kan zijn, ontzettend sociale vaardig is maar ondertussen ook oscar waardig kan acteren en in staat is mensen op Olympisch niveau te manipuleren. Door toedoen, manipulatie en tegenwerking van mijn ex-partner ben ik inmiddels dakloos met alle gevolgen van dien en heb geen toegang tot financiële middelen (dat heeft zij heel doelbewust geraffineerd georganiseerd). En gezien ik niet juridische kan aantonen dat ik daadwerkelijk al meer dan 7 jaar samenwoon op hetzelfde adres met een niet door haar ondertekende hoofdbewoners verklaring kan ik daar geen enkel recht aan o ontlenen en wordt nu beschouwd als spookburger. Geregistreerd als niet-ingezettene en vertrokken naar het buitenland met onbekende bestemming. Maarv net dus.......... Het is een bureaucratische nachtmerrie om aan te tonen dat ik al jaren bijna alle zorg en opvoeding van mijn zoon op me neem, maar dat mijn ex-partner niet samenwonen niet vanuit frauduleus gewin met toeslagen. Vanzelfsprekend is dit tevens een zeer traumatische (voortdurende) ervaring voor mijn zoontje. Wat haar door gebrek aan empathie en inlevingsvermogen helemaal niets doet. Ik koester de hoop veel te kunnen leren uit jouw boek en daarmee mijn eigen leven en dat van mijn zoon te kunnen verbeteren. Héél graag zou ik het winnen!!!! Hartelijke groeten Max.

    eric houbrigts - 25 jan 2021

    dag max je verhaal klinkt voor mij heel duidelijk in de oren . ik heb er 37 jaar voor nodig gehad om inzicht te krijgen voor wat een vrouw ik getrouwd was ze heeft werkelijk mijn leven kapot gemaakt ze niets anders gedaan dan mij op allerlei manieren te bedriegen met andere mannen en mij openbaar ten schande gebracht gevoelens heeft ze echt niet ook niet naar onze 2 kinderen ook al zijn die nu volwassen het enige wat telde is zij en nog eens zij zelf . ik zou er denk ik dagen kunnen over praten .maar wat maakt het nog uit voor mij is het genoeg geweest ze is 5 keer van mij weggegaan en ze is 4 keer terug gekomen met allerlei beloften en heb haar vier keer terug toe gelaten in mijn leven tot over 3 maanden terug ze voor de 5 de keer afbolde en dit was voor me zelf ook de laaste keer dat ik haar toe liet in mijn leven of anders zou ik mijn eigen verloren hebben denk ik . Ik weet 1 ding en dat is zelfs met bewijzen in de hand kun je van en narcis niet winnen.. Eric Houbrigts

Kyara - 16 jan 2021

Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik bezig ben met de studie psychologie en graag meer zou willen weten over narcisme, ik ben zelf opgegroeid met narcisme in mijn omgeving en zou het graag beter willen begrijpen en herkennen.

MIRA - 16 jan 2021

HAI, IK HEB DIT BOEK NODIG OM STERK TE BLIJVEN VOOR MIJN KIDSIK LOOP NAMELIJK NA JAREN WEL OP MIJN RESERVE NU! WARME GROET, MIRA

Shirley - 16 jan 2021

Ik loot mee. Zou het graag willen winnen. Kom vele mensen tegen die narcisten zijn. Zelf ook een ex gehad dat narcist is. Kan veel van het boek leren.

Jacqueline - 16 jan 2021

Zou hier graag meer over lezen mijn dochter heeft dit ook ondergaan op jonge leeftijd 2 keer achter elkaar. Wil hier graag over lezen.

Siebel - 16 jan 2021

Ik doe graag mee!

Wilmsen Anita - 16 jan 2021

Mijn dochter is een narcist

Willem de Wal - 16 jan 2021

Ik zou dit boek graag willen winnen, heb jarenlang in de medezeggenschap van een groot telecombedrijf gefunctioneerd en werd daar helaas gedurende één zittingsperiode geconfronteerd met een narcistische voorzitter van de ondernemingsraad. Het was gewoon een Donald Trump in het klein. Ongelooflijk hoe een narcist mensen tegen elkaar uitspelen, maar ook hoe hij mensen aan zijn zijde krijgt. Maar een narcist wordt ook vaak overmoedig en denkt op een gegeven ogenblik overal mee weg te kunnen komen. Gelukkig was dat ook hier het geval en heb ik via de klokkenluidersregeling van het bedrijf deze man ten val kunnen brengen. Al met al was het een vreselijke periode die ik niet graag nog eens zou willen beleven.

Inge - 16 jan 2021

Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn zoon die nu in een scheidings situatie is beland. Met alle verwarde en verdrietige gevoelens die daarbij horen. Zijn vriendin heeft hun kind ( en ons kleinkind) van 3 jaar meegenomen naar Zweden, zonder goede afspraken te maken. Heel verdrietig, ik denk een verborgen narcist in haar te herkennen. De vader van mijn zoon is ook een narcist.

Elise Rutten - 16 jan 2021

Wat lijkt me dat een ontzettend interssant boek. Ik doe graag mee.

D - 16 jan 2021

Wow wat zou ik graag dit boek willen lezen - om nog meer kennis te krijgen en stappen te kunnen zetten. Vanwege mijn situatie zal ik ook niet mijn naam hierboven vermelden, simpelweg uit veiligheid voor mijzelf en de mensen om mij heen. Een lange periode van valse beloftes, verbaal geweld, leugens, niet nagekomen van afspraken, financieel misbruik maar ook echt een psychologisch spelletje met mijn gevoel spelen, waarin ik nu 5 jaar later nog steeds de ellende van ervaar! Ik nu eindelijk stappen heb kunnen zetten om te werken aan herstel, zou dit boek mij weer stappen verder kunnen helpen. Ik grijp alles aan om volledig los te zijn. Maar nog steeds duikt hij op de gekte manieren te bedenken weer op en geeft het me veel boosheid, onmacht, frustratie. Ik begin vast te duimen, dat het boek mijn kant op komt ! Voor alle andere gun ik dit ook van harte maar we kunnen natuurlijk niet allemaal de winnaar zijn. Maar op het eind zijn wij allemaal winnaars !

SuusGro - 16 jan 2021

Omdat kennis macht is en ik iemand ken die dit boek ontzettend hard nodig heeft. Wat een waardevol boek. Ik zou het graag winnen voor haar. Zodat zij een nieuwe stap kan zetten. Want hoe meer ze zou weten hoe meer ze onbewust leert herkennen.

Anneliese de Waal - 16 jan 2021

Ik zou dit heel graag willen lezen, heb er ook mee te maken in mijn omgeving. Zou super zijn om te winnen 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

neeltje - 16 jan 2021

ik denk dat mijn broer een narcist is en zou er wel wat meer over willen weten !

Jan - 16 jan 2021

Graag maak ik kans op dit boek om mijn partner een steuntje in de rug te kunnen bieden voor de verwerking als slachtoffer van narcistische ouders.

Anita te Gussinklo - 16 jan 2021

Dit onderwerp spreekt mij aan, zou er graag meer over willen weten,

Isabelle - 16 jan 2021

Heel graag zou ik het boek winnen om aan persoonlijke 'zelfontwikkeling-' en verwerking te doen nadat ik mezelf los heb gewrikt van mijn narcistische ouders/verleden èn schoonouders. Sinds kort heb ik echt de heling van boeken ontdekt, ondervonden dat je niet 'verloren' bent na een dergelijke gebeurtenis en omdat het me zoveel voldoening geeft zou ik graag willen blijven lezen...

karin de graaf - 17 jan 2021

zoals jullie zelf zeggen kennis is macht

Sanne - 17 jan 2021

Ik doe graag mee, het is een onderwerp wat mij erg aanspreekt. Met dit boek zullen een hoop vragen beantwoord worden!

lottie - 17 jan 2021

Omdat ik op mijn werk (psychiatrische instelling) vaak te maken krijg met narcistische persoonlijkheden, lijkt mij daarom een ontzettend leerzaam boek!

Henk - 18 jan 2021

Is het mogelijk om in contact te komen met Josien Hillebrands

Leonie - 18 jan 2021

Ik ben in mijn leven helaas tegen meerdere narcisten aangelopen wat veel schade heeft opgeleverd en zou met behulp van dit boek graag herhaling willen voorkomen!

Margo - 19 jan 2021

Mijn ex vertoonde m.i. narcistisch gedrag en ik wil daar graag meer over lezen.

Anita H. - 23 jan 2021

De term "narcist" wordt volgens mij tegenwoordig iets te snel gebruikt. Ik wil me graag verder in de materie verdiepen. In het verleden heb ik - volgens mij - vaker met narcisten te maken gehad. Alsof ik het aantrok. Wellicht zit daar ook wat achter? Gelukkig niet in een relatie trouwens, maar in werksituaties.

Angela - 23 jan 2021

Ik doe graag mee om te ontdekken waar ik al jarenlang tegenaan loop in mijn schoonfamilie. Ligt het inderdaad aan mij? Of word ik bespeeld?

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 26 jan 2021

Iedereen heel erg bedankt voor de, persoonlijke en pijnlijke reacties. We wensen jullie allemaal heel veel sterkte en verwijzen jullie graag naar de blogs van Willy Sietsma, met veel tips om met de schadelijke gevolgen van narcisme te dealen. De boeken gaan naar Esther en Max. Willen jullie een mail sturen naar info@nieuwestap.nl met jullie postadres?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.