Menu

Net gescheiden en dan: hoe regel ik een verhuizing?

gescheiden en verhuizen

Een scheiding is een lastige situatie. Als er dan ook nog een verhuizing geregeld moet worden kan dat behoorlijk veel stress veroorzaken. Het is vooral belangrijk om het hoofd koel te houden en het beste beentje voor te zetten. Hieronder vind je advies voor het organiseren van een verhuizing als je gescheiden bent.

Duidelijke afspraken Een scheidingsbemiddelaar of advocaat helpt je tijdens de scheidingsprocedure met het vastleggen van afspraken. Er wordt een verdeling opgesteld van de woning en andere bezittingen. Zorg er ook voor dat belangrijke kinderspullen goed verdeeld worden, zodat de kinderen niet benadeeld worden door de scheiding. Bespreek ook of de verhuizing samen uitgevoerd wordt of apart. Hiermee voorkom je onenigheid op de dag van verhuizing.

Verhuizing bekostigen Probeer samen met je (ex-)partner duidelijke afspraken te maken betreft de verhuis –en inrichtingskosten. Degene die de echtelijke woning zal verlaten zal waarschijnlijk extra kosten moeten maken. Idealiter worden deze kosten verdeeld. Zijn jullie niet in staat om samen tot een overeenstemming te komen, dan bestaat er nog de mogelijkheid om de verhuizing te bekostigen met spaargeld, een lening of een verhuiskostenvergoeding via de gemeente.

Verhuishulp inschakelen Tijdens een zware periode is het fijn als je kunt rekenen op een goede vriend(in) of naaste familielid. Bij de verhuizing kunnen zij een helpende hand bieden en de gemoederen bedaren. Voor extra begeleiding en transporthulp kun je terecht bij professionele verhuizers. Zij zullen ervoor zorgen dat alle belangrijke eigendommen veilig en snel aankomen bij de nieuwe woning. Je kunt natuurlijk ook zelf een verhuisauto inhuren om kosten te besparen. Zorg er in dat geval voor dat je voldoende mankracht hebt voor het laden en lossen.

Verhuizen met kinderen Een goede voorbereiding is essentieel wanneer je verhuist met kinderen. Een verandering van omgeving kan spanning en angst veroorzaken bij een kind. Het wordt nog lastiger wanneer ze van school veranderen en vriendjes of vriendinnetjes moeten achterlaten. Daarnaast kan het moeilijk zijn om afscheid te nemen van de andere ouder. Praat daarom openlijk met je kinderen over hun onzekerheden en de verhuizing en stel ze gerust met een positieve instelling.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 20
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.