Menu

Noodkreet van een vader: “ik mag mijn kind niet meer zien”

3 reacties
ik mag mijn kind niet meer zien

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Ik mag mijn kind niet meer zien

Ik zie mijn dochtertje niet meer sinds wat nu de 6e week al in gaat. Dit omdat de moeder gewoon eist dat ze haar bij me weg houd omdat er doordeweeks een maatje bij mij slaapt ivm zijn werkzaamheden bij mij in de buurt hierzo.
Als mijn dochtertje er is dan is mijn maatje er niet en verblijft hij in zijn eigen huis.

Mijn ex is gewoon aan het zoeken geweest om mij dwars te zitten weer omdat ik vermoed dat ze stinkend jaloers is dat ik alles op de rit heb en doorga met mijn eigen leven.

Zij zelf is achter mijn rug om vreemd gegaan en inmiddels getrouwd met deze man binnen 4 maanden tijd (ik was net de deur uit en toen zat hij er al 24/7 in huis bij hun al en mijn dochtertje kon het zelf niet verwerken dat de opvoedende vader die er altijd was voor haar er niet meer is om voor haar te zorgen).

Wij zijn ook al bij de gezinshulp geweest voor duidelijke afspraken maar daar is zij kwaad weggelopen omdat ik de waarheid vertelde over haar en dat ze eens op moest houden met leugens verspreiden over mij en dat we er eenmaal er waren om duidelijke afspraken te maken over de omgang met mijn dochtertje.

Zij zijn op vakantie geweest naar het buitenland zonder haar omdat ze doodleuk zeiden dat ik geen toestemming ervoor gaf. Ik wilde best wel toestemming ervoor geven maar als zij het vertikten om een formulier te downloaden van de internet ivm reizen kind naar het buitenland kan ik daar weinig mee doen.

Zij zijn met alles laks geweest om te regelen ook want ik krijg nog steeds berichten binnen via mijn mail account wat voor hun is en ook voor hun moet blijven en ik niks mee heb.

Ik mag ook mijn dochtertje niet bellen of contact mee opnemen. Er is al een uitspraak rechtbank geweest waar zij niks mee doet ook en het gewoon aan haar laars lapt elke keer steeds weer.

Nu ben ik tesamen met mijn advocaat weer op weg naar mijn nieuwe rechtszaak om mijn gelijk te halen in de beschikking en beslissing van de rechtbank die is geveild.

Ikzelf werk 5 dagen in de week en hun zijn tesamen werkeloos dus ze hebben alle tijd om er voor haar te zijn maar ze droppen zoals ik via via hoor wel eens haar bij iemand anders om lang leve de lol te gaan spelen van haar zakgeld en kinderbijslag en kindgebonden budget.

Ik vraag me af ken ik hier wat ook mee aan doen of niet of sta ik machteloos aan de muur toe te kijken hoe mijn dochtertje diep ongelukkig is omdat ze denkt dat papa en mama ruzie hebben om haar terwijl dat helemaal niet zo is.

Roos Boer van Succesvol Scheiden Nederland geeft het volgende antwoord: 

Wat een ontzettende nare situatie zit je, helaas komt het weghouden van de kinderen te vaak voor.Met grote gevolgen voor jou en je dochter. En uiteindelijk ook voor de moeder.

Waarom doet de moeder dit?

Wat nodig is om uit deze situatie te komen is om uit te zoeken ” waarom “ de moeder van je dochter dit doet.
Ik zal proberen uit te leggen wat ik hiermee bedoel met de beperkte informatie die ik nu heb, en een aantal opties toelichten.

Tussen de regels door lees ik dat jij veel tijd doorbracht met je dochter toen jullie nog samen waren. En je waarschijnlijk een goede band hebt met jullie dochter.

Als ouders uit elkaar gaan komt het voor dat een van de ouders “onzeker “ is over zijn of haar band met de kinderen. In plaats van om te gaan met deze onzekerheid, die vaak ook nog eens onterecht is, kiezen ze soms voor het weghouden van de kinderen.

Onzeker

In jullie geval kan het zo zijn dat ze onzeker is over haar eigen moederschap en “bang” is dat jullie dochter het leuker zou hebben bij jou en meer naar jou zou toetrekken en jij misschien wel jullie dochter 100% zou willen. ( je schrijft zelf dat jij alles wel weer op de rit hebt en zij werkloos thuis zit).

Wat je zou kunnen doen is bij de moeder van je dochter aangeven, waarom jij graag jullie dochter wilt zien. Het lijkt een open deur om dit toe te lichten, maar dat kan deze situatie nog wel eens openbreken. Beschrijf daarin wat jouw gevoel is over de situatie, maar zonder verwijten, puur jouw gevoel. Dat je je dochter mist en je alleen een band met haar wilt opbouwen en er niet op uit bent om haar bij haar weg te halen. ( die angst kan er goed inzitten bij haar omdat zij die stap wel heeft genomen). Blijf weg uit verwijten maken richting haar, dat werkt alleen maar averechts.

Het kan ook zijn dat er nog oude emoties spelen over jullie relatie en de scheiding, en dat daar dit gedrag uit voortkomt.

Voor de duidelijkheid het weghouden van jullie dochter is absoluut niet ok. Maar door je te richten op het gedrag kom je niet tot de oplossing.

Wel door te kijken naar waarom ze dat doet, Hoe was jullie relatie? Was daar sprake van ongelijkheid, in bv zorgtaken, financiën, de een dominanter dan de ander, enz? Wellicht zit daar nog oude pijn. Door die oude pijn weg te nemen, komt er vaak rust en kan het contact hersteld worden.

Met de informatie die ik nu heb is dit wat ik je kan adviseren, mocht je meer adviezen willen dan zouden we een afspraak voor een gratis gesprek kunnen maken.

REACTIES

Xz - 15 nov 2018

Hoi Als ik jouw verhaal lees krijg ik niet de neiging om begripvol te zijn. Ik krijg nl niet het gevoel dat je gaat voor geluk. Sterker ik krijg het gevoel dat je in een strijd zit en je gelijk wilt halen. Je schrijft dat overigens zelf ook dat je daarheen onderweg bent met behulp van een advocaat. Uiteraard vind ik het net als jij niet kunnen dat kinderen slachtoffer zijn van beslissingen van anderen. Dat een kind 2 ouders heeft en dat het erg belangrijk is dat beide ouders normaal doen tegen elkaar. Als ik echter lees wat je schrijft dan vermoed ik dat je erg boos bent. Je ex ging vreemd. Ze zat in no time met die vent in een huis, etc. Maar weet je...dat heeft ongetwijfeld ook zo zijn redenen. Mensen die vreemd gaan doen dat vaak met een reden. Mensen die wegwillen ook. Daarbij kwetsen zij. Liegen zij. Zijn zij keihard. Als je dan zelf in de valkuil trapt om boos te worden dan hebben ze een reden om zich er makkelijk van af te maken en te zeggen...zie je wel ik nam de juiste beslissing door weg te gaan. Ook voor het kind is het in hun ogen dan de beste beslissing. Hun eigen rol in het geheel wordt dan minder belangrijk. Jouw rol des te meer. Pas op het moment dat jij jouw eigen ego op zij kunt zetten, de gekwetstheid door het "vreemd gaan" "het verlaten worden" etc een plek kunt geven en je met begrip op haar keuzes kunt reageren en vooral ook deze kunt accepteren zul je zien dat het contact met je dochter en ook je ex beter zal worden. Juist het vechten...het gelijk willen werkt probleem in de hand Suc6 en sterkte

Michael Rutten - 20 jun 2022

Wat een herkenbaar verhaal. Helaas ook bij mij zie ik mijn dochtertje al 2,5 jaar niet meer en jeugdzorg die doen eigenlijk er ook niet veel aan. Eigen zeggen door de gezinsvoogd "als de OTS niet lukt dan houdt het op en heeft de moeder vrij spel"....ik heb de handdoek in de ring gegooid en hoop dat mijn dochtertje later ooit eens verhaal komt halen.... Heel veel kracht en sterkte toegewenst.

SR - 1 jul 2023

Wauw, wat een reactie's.. Ik zie mijn zoon al bijna 7 jaar niet.. inmiddels wordt hij volgende maand 8.. De rechtbank in denhaag doet niet zoveel, ja naar de leugens van moeder luisteren.. Ik heb geen keus dan dat ik mijn deur open laat staan en op hem zal wachten tot hij een keer zijn vader gaat zoeken..

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 7 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.