Menu

Omdat jij, gedicht van I-Pat

2 reacties
hoop verstoten vader

Waarom neem ik geen rust? Ik ga de hele dag maar door.
Waarom moet ik lachen als er niets te lachen valt?
De zwaarste uren op mijn werk gaan aan mij voorbij.
En weet je hoe dat komt? Dat komt omdat jij weer bijna bij mij bent.

Zelfs op een donkergrijze dag zie ik zeven kleuren regen.
Terwijl er een periode is geweest dat ik alleen maar onweersbuien zag.
Al zeikt het de hele dag nog uit de hemel, ik zie alleen nog maar de zon.
En weet je hoe dat komt? Dat komt omdat jij straks mijn hart weer vult met liefde.

Waar is die man gebleven die ik nu al niet meer mis?
Waarvan ik dacht dat ‘ie nooit meer de oude worden zou.
Hij is niet zozeer verdwenen, maar hij is veranderd.
Ik weet haast zeker dat het komt omdat jij met mij nieuwe herinneringen maken zal.

Als mijn dagen te lang zijn, dan zit jij in mijn hoofd.
Of als mijn nachten te bang zijn, dan denk ik aan je lieve lach.
Als de regen me te veel is en mijn angst om je te verliezen niet meer reëel is.
Als de beren op de weg te groot zijn en het lood zit in mijn schoenen.
Als ik ooit nog een keer als de dood ben dat ik jou niet meer zal zien.

Dan denk ik aan morgen. Aan de dag dat ik jou weer zal gaan zien.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Gary L. - 12 jan 2022

Beste I-pat. Wij kennen elkaar. Al zet ik hier niet mijn eigen naam neer. Ik wil je zeggen dat ik hier graag je stukjes lees, omdat ik als geen ander weet wat je doormaakt en door heb gemaakt. Hou de vrolijkheid!

Maris19 - 13 jan 2022

Mooi!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.