Menu

Onze dromen, eerste blog van nieuwe blogster Nanouk

dromen

Ik zag het helemaal voor me. Ons gezin, in een nieuw huis, klaar om daar ons leven te leiden en oud te worden. Twee jaar later word ik nog elke dag wakker met een stemmetje in mijn hoofd wat zegt: wat was er ook alweer? O ja, we zijn uit elkaar.

De liefde vergeten

Wat begon als een prachtige, jonge liefde, eindigde in alles wat we elkaar beloofden niet te zijn: een gebroken gezin. Zelf kinderen van gescheiden ouders, dat zou ons en onze mooie mannetjes van 3 en 5, niet overkomen. Met de verhuizing naar ons nieuwe huis, vergaten we onze liefde in te pakken. En kwamen alle kwetsbaarheden en zwaktes in onze liefde bloot te liggen. Maakte ik op mijn manier en hij op die van hem, verkeerde keuzes.

Het verdriet, het elkaar kwijtraken en elkaar definitief niet meer kunnen vinden, het loslaten van elkaar en onze dromen, het kostte ons 2 jaar. En nu zijn we definitief gescheiden. Allebei begin 30, nog een heel leven voor ons maar voor altijd verbonden door onze kinderen die uit liefde geboren zijn.

Beste exen

Iedereen had er een mening over, of we niet nog harder voor elkaar konden werken, dat we de beslissing nu maar eens moesten nemen, dat  onze kinderen hier ook niet bij gebaat zouden zijn. Ik ben blij dat hij en ik de tijd genomen hebben voor dit intens pijnlijke besluit. Het bracht ons tot een nieuwe droom: de beste exen van de wereld zijn. Bij wie onze jongens altijd voelen dat ze uit een mooie liefde geboren zijn. Dat die liefde voor een deel altijd zal bestaan maar helaas geen stand kon houden. Maar dat zij, voor ons allebei, de grootste drijfveer zijn er met en naast elkaar het allerbeste van te maken.

Ik ben 32 jaar, werk 36 uur op een school als leidinggevende. Ik heb samen met mijn ex-grote liefde, 2 dappere zoontjes van 3 en 5. Na een tweejarig twijfelproces zijn wij echt uit elkaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × negen =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.