Menu

Vakantie zonder de kinderen voelt geamputeerd, blog van Nanouk

3 reacties
vakantie zonder kinderen

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in Italië zonder de liefste jongetjes. Wat een vreemde gewaarwording, zonder alles wat je lief hebt op vakantie te gaan. De dagen voordat ik ging hikte ik er tegenaan, speelde ik heel bewust met hen en huilde dat ik al bijna weg zou gaan. De lieve mensen om me heen zeiden: het is wel goed voor je, even ontspannen, even loskomen. Woedend werd ik ervan in mezelf. Dit is niet goed, dit is noodgedwongen. Omdat hun vader en ik niet meer met elkaar op vakantie gaan. Dit is niet goed, dit voelt geamputeerd. Alsof ik mijn jonge vogeltjes in het nest laat zitten en veel te lang wegblijf om eten voor ze te gaan zoeken.

Ik wil het niet en toch gebeurt het

Ik lig in mijn bikini al 50 bladzijden (achter elkaar!) te lezen als ik weer iets normaler denk te kunnen nadenken. Krijg foto’s van Ex Grote Liefde van de lieve jongetjes spelend in de golven van de zee. Daar waren ze met hun lieve papa en zijn nieuwe liefde. Ik wil het niet en toch gebeurt het. Ik stel me voor dat mensen aan het strand mijn lieve jongetjes, hun lieve papa en zijn nieuwe liefde hebben zien lopen en als gezin hebben gezien. Ik ben jaloers tot in mijn tenen. Krijg het beeld bijna niet meer uit mijn hoofd. Kan wel schreeuwen vanuit Italië: het zijn mijn kinderen hoor! Vergist u zich maar niet!

You might as well enjoy it

De volgende dagen gaat het beter. Sta ik niet meer in de supermarkt voor het schap met zwemluiers met tranen in mijn ogen (nee, die heb je hier zonder kinderen echt niet nodig) maar sta voor het schap met lekkere kaasjes en wijntjes. Probeer ik mezelf niet te tergen maar mijn boek uit te lezen. Zeg ik 100 keer tegen mezelf: kom op, je bent hier nu toch, you might as well enjoy. Zoveel mensen kunnen helemaal niet op vakantie. Drink ik wijn, bruint mijn huid en slaap ik veel.

Bel ik wel elke dag even met de lieve jongetjes. Die ik mis, die mij missen. En dat is niet goed voor hen, dat is niet goed voor mij. Wij hoeven niet ‘even los van elkaar’ te komen. Maar het is hoe het is. En daar moeten zij en ik onze weg in vinden. Nog 5 nachtjes. Dan zal ik die lekkere armpjes weer om mijn nek voelen en zullen ze roepen: mama, je bent er weer!

Nanouk is 32 jaar, werk 36 uur op een school als leidinggevende. Ik heb samen met mijn ex-grote liefde, 2 dappere zoontjes van 3 en 5. Na een tweejarig twijfelproces zijn wij echt gescheiden.

Lees ook de andere blogs van Nanouk.

REACTIES

Alles voor kids - 3 feb 2017

Lastig is dat hé.. Je gunt ze het plezier met hun vader maar zelf had je er oh zo graag bij willen zijn! Ik hoop dat je toch een beetje van je vakantie hebt genoten!

snelders - 27 jul 2023

bij ons wordt het kind door de moeder weggehouden vinden ze normaal

H vd V - 31 jul 2023

In mijn geval word m'n dochters vakantie al voor 't zevende(!!) jaar op rij discussie-loos volgepland zonder mij te vragen of welk overleg dan maar ook! Buitengewoon bijzonder, waar ze de 'vanzelfsprekendheid & arrogantie ' vandaan haalt!!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.