Menu

Overlijdensrisicoverzekering na een echtscheiding: dit moet je weten

overlijdensrisicoverzekering en echtscheiding

Uit elkaar gaan is een hoop gedoe: er moet veel geregeld worden rond de woning, spullen rekeningen en verzekeringen. Er verandert ook veel in je financiële situatie. Hoewel je waarschijnlijk geen fiscaal partners meer bent van elkaar, betaal je mogelijk nog wel alimentatie aan je ex en/of kinderen. Het kan ook zijn dat je juist alimentatie ontvangt.

Hoe dan ook, het heeft behoorlijke financiële gevolgen als degene die de alimentatie betaalt onverhoopt komt te overlijden. Een deel van het inkomen van degene die alimentatie ontvangt, vervalt dan namelijk. In dit soort situaties kan een overlijdensrisicoverzekering (kortweg ORV) de nodige dekking bieden. Op deze website vind je meer informatie

Dekking na overlijden

Als je alimentatie betaalt en komt te overlijden, betekent dit dat je ex-partner mogelijk niet meer rondkomt. Hij/zij moet misschien gedwongen het huis verkopen. En, als jullie kinderen hebben, is er mogelijk onvoldoende geld beschikbaar voor hun levensonderhoud. Dit soort nare problemen kunnen worden voorkomen met een overlijdensrisicoverzekering. Die biedt dan financiële zekerheid.

De dekking van een ORV kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor:

·         Afbetalen van de hypotheek of andere leningen

·         Betalen van de vaste lasten, zoals huur, stroom en gas

·         Levensonderhoud van de kinderen

·         Kosten voor studies van de kinderen

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Ben je van plan om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Dan is het goed om na te gaan:

·         Voor welk bedrag je gedekt zou willen zijn, bijvoorbeeld 100.000 euro

·         Voor welke termijn je verzekerd wilt zijn, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar

·         Welk type dekking wenselijk is, bijvoorbeeld een gelijkblijvende vorm of lineair dalende vorm

·         Naar wie de uitkering gaat na overlijden, bijvoorbeeld naar je ex of de kinderen

Bij het vergelijken van ORV’s let je op de drie ankerpunten:

1.    De totale premie die je betaalt over de hele looptijd van de verzekering

2.    De eenmalige kosten bij afsluiten

3.    Wat de bijkomende voorwaarden zijn, bijvoorbeeld of je de verzekering op ieder moment kunt stopzetten

Op Overlijdensrisicoverzekering.nl lees je meer over overlijdensrisicoverzekeringen en scheiden

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.