Menu

Papa heeft een vriendin, blog van Loes

4 reacties
papa heeft een vriendin

Het is knus in huis, kaarsjes aan, het is donker. De juiste ingrediënten om een biecht te doen, aldus mijn jongste. “Papa heeft een vriendin”, zegt hij. Om vervolgens direct door de oudste gesust te worden dat hij dat niet mag vertellen. Top! M’n ex heeft de kinderen blijkbaar opgezadeld met een geheim. Het doel ervan wordt me niet duidelijk, aangezien ik zelf allang een nieuwe relatie heb. Blijkbaar is hij zelf nog niet al te zeker van zijn zaak? Ze wisten verder niets over de dame in kwestie. Dat was op zich natuurlijk wel weer jammer, want mijn nieuwsgierigheid was gevoed.

Een geheim

Ik vroeg me af wat ik er van vond. Want zo op het eerste oog leek het me vrij weinig te doen. Maar was dat wel zo? Was dat geen zelfbescherming? Natuurlijk probeerde ik de kinderen uit te horen om te weten wat ze er over wisten. Helaas bleken ze bar weinig te kunnen melden. Hun werd een geheim in de schoot geworpen en verder wisten ze niks. Durfden ze niet door te vragen toen het hen werd verteld? Of voelden ze dat dat “not done” was? Of interesseerde het hun gewoon niet? Het blijven jongens natuurlijk. Die denken anders. Praktischer. Zo praktisch was ik ook. Namens en rugnummers graag. Maar zelfs een naam konden ze me niet geven. In elk geval had ik besloten dat hun geheim bij mij veilig moest zijn. Ze hadden me in vertrouwen genomen en dat vertrouwen zou ik niet schaden.

Maar het liefst wilde ik alles weten natuurlijk. Om er vervolgens gehakt van te maken. Want hoe mooi of jong ze ook zo zou, ik zou natuurlijk wel iets vinden om elke vezel mee gelijk te maaien zoals een goede (gedumpte) ex betaamt haha. Nogmaals vroeg ik me af “hoe voel ik me hier eigenlijk bij”…

Papa heeft een vriendin, hoe voelen de kinderen zich

Die vraag maakte eigenlijk al gauw plaats voor “hoe voelen mijn kinderen hier zich bij?”…. Je vader vertelt in je vakantie dat ie een nieuwe vriendin heeft en dat je geacht wordt je smoel te houden. Nah lekker dan…  zadel je een kind van 8 en 12 dus met een geheim op. Waarom??!! En wat zegt dat over jou als vader??!! Die discussie laat ik maar even voor wat het is. Ik denk dat iedereen wel snapt dat dit niet de juiste manier is om je kind te benaderen. Iedereen behalve mijn ex. De oudste voelde zich in elk geval volkomen kut en wilde zelfs niet eens meer naar Legoland. En hij en zijn broertje hebben dus ruime 2 maanden met dit geheim rond gelopen. Top hoor. Lekker pedagogisch verantwoord.

In elk geval is hun geheim bij mij veilig, want ik ga hun vertrouwen niet schaden omdat ik zo nodig m’n ex moet confronteren. Het zal ook helaas wel niet de laatste keer zijn dat hij de kinderen op een schadelijke manier behandelt.

Kinderen hebben zelf invloed op hun leven

Ik kan alleen maar zeggen tegen mijn kids dat ze altijd een moeder hebben om op terug te vallen 24/7 en de stabiele basis zijn. De jongste bracht ik naar bed. Met de mededeling dat hij altijd een plek heeft in mijn huis en altijd welkom is. Dat voelt al heel erg vreemd om zoiets tegen je eigen kind te zeggen. Want dat is toch zo logisch als 1 + 1 = 2? Maar als hij misschien ooit met “Marietje 69” gaat samenwonen en de kids hebben er de pest over in dan heb ik ze liever bij mij. Want ik kan het me wel voorstellen dat ze geen zin hebben in een stiefmoeder. En ik wil dat ze weten dat ze ZELF iets te kiezen hebben in hun eigen leven en automatisch zonder discussie zijn overgeleverd aan de keuzes van volwassenen. Als dat betekent dat ik mezelf moet wegcijferen voor mijn kinderen dan zij het maar zo. Want ik groeide zelf op in een samengesteld gezin en ik was absoluut niet gelukkig. En dat zal mijn kids niet overkomen. Nooit!!!

Hoe fijn moet het voelen dat je weet als kind dat je zelf  invloed hebt op je eigen jonge leven en niet geleefd wordt door volwassenen die er misschien wel een zooitje van maken en jij je maar gewoon moet aanpassen aan hun grillen. Al dan niet gevoed door de midlife crisis of persoonlijkheidsstoornissen. Iets dat ik pas besefte op veel latere leeftijd, omdat ik streng werd opgevoed en klein gehouden. Mijn kinderen hebben invloed op hun eigen leven. Dat geeft ze zelfvertrouwen en innerlijke rust. En ze kunnen blind vertrouwen op hun moeder. Dat is mijn cirkel van invloed. De rest moet ik maar gewoon langs me heen laten gaan. Tot de dood ons scheidt…..  (toch nog hihi)….

Ik ben Loes, bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: Ik heb twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met mijn twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie #scheiding Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

REACTIES

Tessa - 4 dec 2017

Ff vraagje.....je zegt dat de kinderen zelf mogen bepalen of ze niet bij de vader met stiefmoeder willen zijn maar zo makkelijk gaat dat toch niet? Je hebt niet voor niks een omgangsregeling?

Maurice Niesten - 4 dec 2017

Ik sluit mij bij Tessa aan en “voel” dat het op mij overkomt alsof de kids tussen papa en mama kunnen kiezen. Dat is een keuze die geen enkel kind zou moeten krijgen. Ook al maakt papa ogenschijnlijk fouten, het blijft hun vader van wie ze houden en de helft van hun DNA hebben...

Sonja - 18 dec 2017

Ik vind deze blog wat kort door de bocht. Allereerst, als jij het niet pedagogisch verantwoord vindt dat jouw ex-man je kinderen vraagt om nog niet tegen iedereen te vertellen dat hij een nieuwe vriendin heeft, hoor je kinderen hier dan ook niet over uit. Uithoren over de andere ouder is ook niet echt pedagogisch verantwoord. Daarnaast, waarom heb je zo'n moeite met het feit dat je ex-man een nieuwe vriendin heeft? Je hebt zelf allang een nieuwe relatie, dus waarom de moeite met de vriendin van papa? Opeens hebben je kinderen zelf invloed op hun leven en ga je ze vertellen dat ze altijd welkom zijn en altijd een plek hebben in jouw huis. Je gaat er soort van al van uit dat jouw kinderen bij jou komen wonen als je ex serieus is met zijn nieuwe vriendin. Ik ben zelf stiefmoeder van drie kinderen, en ik heb een fantastische band met ze. Dat kan ook, namelijk. Jammer dat je je meteen zo vijandig opstelt tegen een potentiële nieuwe partner. Misschien is het wel een hele leuke meid en moet je haar een kans geven om haar te leren kennen, voor je haar meteen afserveert, gebaseerd op je eigen ervaringen.

Merel - 5 jan 2018

Ik vind dit een hele vijandige en kortzichtige blog..... Het geheim van je kinderen is bij jou veilig??? Toch zet je het hier op internet waar het voor iedereen te lezen is. Als je ex gelukkig is al dan niet met zijn nieuwe vriendin dan is dat toch een win win situatie??? De kinderen verdienen toch een gelukkige vader? En je ex verdient toch ook een fijn leven na jullie huwelijk? Je doet net of je ex de meest afschuwelijke keus in vrouwen maakt. Maar hij heeft toch ook ooit voor jou gekozen??? Het komt allemaal nogal kortzichtig en egoïstisch over wat je schrijft. Het draait in deze niet om jou..... Jullie zijn gescheiden. Zoals jij nu schrijft snap ik wel dat je ex het liever geheim houdt. Jij veroordeeld de situatie al voordat je ook maar iets weet van die andere vrouw. Je ex is net zo goed ouder van jullie kinderen als jij en wil waarschijnlijk ook het beste voor ze. Laat dat eens het uitgangspunt zijn ipv de ander meteen te veroordelen. Is dat wat je je kinderen mee wil geven???? Stap over je eigen schaduw en laat het verleden het verleden zijn.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.