Menu

Wil jij meedenken en andere ouders in scheiding helpen?

1 reactie
vaders in scheiding

Scheiden zonder schade? Gouden tips gezocht!

Nieuwestap.nl is benaderd om mee te denken over de inhoud van een inspiratieboekje voor ouders die te maken hebben met een echtscheiding. De Family Factory wil 500 gescheiden ouders spreken die kunnen vertellen hoe ze hun kinderen hebben gesteund tijdens de scheiding. Zodat anderen hiervan kunnen leren. Wil jij je verhaal delen?

Wat is jouw beste tip of advies voor ouders die hun kinderen willen steunen tijdens de roerige periode van een scheiding? Of wat had jij graag eerder willen ontdekken toen jij en je partner uit elkaar gingen? 

Onze partners van De Family Factory zijn op zoek naar verhalen voor een inspiratieboekje met geleerde lessen en praktische tips. Een boekje dus ván gescheiden ouders vóór scheidende ouders. Doe je mee? Je helpt er vele ouders en kinderen mee.

Heb jij voor scheidende ouders een gouden tip of inspirerende ervaring en heb je een paar minuten tijd om (anoniem) je verhaal op te schrijven? Je vindt meer informatie op de website van De Family Factory.

Het programma Scheiden zonder schade wordt uitgevoerd door de ministeries Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport in partnerschap met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. André Rouvoet is voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade en ambassadeur van het programma. Doel van het programma is om de schade bij kinderen te beperken als hun ouders scheiden.

REACTIES

Heni - 26 jun 2019

Hoe lastig het ook is als jullie in een totaal verstoorde situatie verkeren: zijn er kinderen, zie jullie eigen onvrede en wie weet wraaklustigheid los van hen! Blijf echt naar de kinderen kijken, geef ze aandacht en liefde, zorg dat er voldoende rustmomenten zijn. Kinderen lijden ontzettend onder een vechtscheiding, gun ze een zo fijn mogelijke jeugd, dat is de beste investering in de toekomst die je ooit zult kunnen doen! en begin er vandaag aan, ze zijn het meer waard dan wat dan ook! schade is zo toegebracht en vaak niet te herstellen, vergeet dat nooit! zoek niet naar excuses waarom het nu niet zou kunnen, hou van ze en koester ze.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.