Ik krijg als coach regelmatig van cliënten te horen dat zij na een scheiding nog maar met één van de twee van een bevriend stel contact hebben. De vrouw heeft dan vaak alleen contact met de vriendin en de man met de vriend. Zij vinden dat jammer, want het is op z’n tijd ook juist leuk en fijn om beiden te zien.
Een voorbeeld; Je bent een gescheiden vrouw en als je je vrienden belt spreek je vaak alleen met de vriendin af: “kom dan maar langs want dan is …. sporten en dan kunnen we gezellig kletsen”. Heel leuk natuurlijk, maar je vindt het ook leuk om met hem bij te praten.
De vraag is, waar ligt dat dan aan? Vindt de mannelijke kant van je vriendenstel het niet meer interessant als jij komt? Vindt hij het alleen nog maar een vrouwenaangelegenheid? Is je vriendin misschien bang dat je haar man probeert in te palmen? Doen je vrienden het om jou te sparen, “anders valt het zo op dat ze alleen is en dat is zo sneu”.
Zo kan het voor jou op den duur niet leuk meer zijn en in het ongunstigste geval verwatert de vriendschap.
Is dit herkenbaar?
Eén van mijn cliënten vertelde dat hij het bespreekbaar heeft gemaakt met zijn vrienden en het bleek dat ze hem (onbewust) wilden sparen. Hij heeft aangegeven niet zielig te zijn en het juist leuk te vinden om met beiden tegelijk af te spreken, zoals vroeger. Hij deed het ook voor zijn kinderen want hij vond het niet goed dat de kinderen alleen “één op één” uitjes hadden.
Wil je hierop reageren en jouw ervaring delen? Ik hoor graag van je, wellicht hebben anderen ook weer iets aan jouw ervaring en/of tip!
Denice van Geffen
REAGEER OP DEZE BLOG