Menu

Raak ik de helft van mijn vrienden kwijt?

helft vrienden kwijt na scheiding

Ik krijg als coach regelmatig van cliënten te horen dat zij na een scheiding nog maar met één van de twee van een bevriend stel contact hebben. De vrouw heeft dan vaak alleen contact met de vriendin en de man met de vriend. Zij vinden dat jammer, want het is op z’n tijd ook juist leuk en fijn om beiden te zien.

Een voorbeeld; Je bent een gescheiden vrouw en als je je vrienden belt spreek je vaak alleen met de vriendin af: “kom dan maar langs want dan is …. sporten en dan kunnen we gezellig kletsen”. Heel leuk natuurlijk, maar je vindt het ook leuk om met hem bij te praten.

De vraag is, waar ligt dat dan aan? Vindt de mannelijke kant van je vriendenstel het niet meer interessant als jij komt? Vindt hij het alleen nog maar een vrouwenaangelegenheid? Is je vriendin misschien bang dat je haar man probeert in te palmen? Doen je vrienden het om jou te sparen, “anders valt het zo op dat ze alleen is en dat is zo sneu”.

Zo kan het voor jou op den duur niet leuk meer zijn en in het ongunstigste geval verwatert de vriendschap.

Is dit herkenbaar?

Eén van mijn cliënten vertelde dat hij het bespreekbaar heeft gemaakt met zijn vrienden en het bleek dat ze hem (onbewust) wilden sparen. Hij heeft aangegeven niet zielig te zijn en het juist leuk te vinden om met beiden tegelijk af te spreken, zoals vroeger. Hij deed het ook voor zijn kinderen want hij vond het niet goed dat de kinderen alleen “één op één” uitjes hadden.

Wil je hierop reageren en jouw ervaring delen? Ik hoor graag van je, wellicht hebben anderen ook weer iets aan jouw ervaring en/of tip!

Denice van Geffen

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.