Menu

Roze zomerjas, blog van verstoten vader I-Pat

6 reacties
verstoten vader

Ik was gisterenmiddag even buiten mezelf.
Ik liep in de stad en ik hoorde je stem.
‘Papa, Papa’. 
Ik kijk om me heen en daar loop jij aan de hand van een man die op mij lijkt.
Hij heeft mijn jas aan, je lacht naar hem en ik hoor hoe je hem papa noemt. 
Je draagt je roze zomerjas.

Even stond ik stil, midden op het plein, als een man tegen mij aanloopt omdat ik de doorgang blokkeer.
Hij heeft haast en verontschuldigd zich.
Ik kijk nog eens om me heen en heel in de verte zie je weer lopen.
Nu zie ik het pas. Je bent het niet.
Ik ben net een beetje opgekrabbeld uit de hel en heel in de verte heb ik zelfs alweer een heel klein beetje licht gezien. Dat licht ben jij.

Ik had al een tijdje even niet gedacht aan je roze zomerjas die je droeg toen je wegging.
Als ik langs de speeltuin tegenover mijn huis loop zie ik je in gedachte omhoog klimmen op de glijbaan.
Ik speel de hele film weer af, van je geboorte tot de laatste dag dat ik je zag.
Ik tel tot tien.
1.. 2…3…4…5…6…7…8…9…10.

Ik zie in mijn huis de lege plekken in je kamer. 
Waar je kastje vol met knuffels stond, is nu alleen een witte muur te zien. 
In de woonkamer stond een grote ton met Playmobile. 
Er liggen nu alleen wat restjes van een oude helikopter die je hebt moeten meenemen.

Het is niet simpel om te leren leven zonder dat je dagelijks om mij heen bent. Maar als het vandaag niet lukt, probeer ik het morgen weer opnieuw.
En als het dan niet lukt, probeer ik het overmorgen weer. 
Net zolang tot ik je weer in mijn armen kan sluiten.
En in het toilet staat een zeepflesje die Baby Shark speelt elke keer als jij je handen ging wassen.
Ik heb het sinds jij weg bent nooit meer gebruikt.
Regelmatig speel ik de film weer af maar sinds kort loopt de film niet meer tot het einde.
Maar het stopt bij jouw lieve lach.

Al het donkere verdwijnt door het licht wat jij mij steeds weer geeft.
Ik focus mij steeds minder op de pijn en steeds meer op wat ik heb.
Vorige week was daar ineens jouw allereerste brief aan mij.
Als ik na thuiskomst een grote envelop vind op de mat.
Daarop stond het mooiste geschreven wat er bestaat: ‘ papa’ 

Ik open de envelop en ik zie daar fonetisch de volgende tekst staan:
Livu papa.
Ik mis jaw, Hoopluk sin wu okar wel wir.
Kus en knuvol van.. en dan je naam.

Regelmatig tel ik even tot tien en begroet dan de pijn die ik voel als een vriend.
Want heel binnenkort zul je weer geregeld mijn huis komen vullen en zal ik struikelen over je speelgoed.

Trek je dan weer je roze zomerjas aan?

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Fien - 20 okt 2021

Slik... wat moet die brief je goed gedaan hebben. Wat moet jij de klok vooruit kijken..tot dat moment dat je ze weer gaat zien, ruiken, knuffelen. Ik hoop zo hard voor je dat het allemaal echt gaat gebeuren. Kinderen mogen niet weggehouden worden van hun ouders. Dat is geen goed ouderschap. Sterkte i-pat

I-pat - 1 nov 2021

Dank je wel Fien!

Michel - 4 nov 2021

Ik herken je verhaal,ik zelf zit nog vol in de strijd maar wij vaders hebben hier niks in te brengen. Heb zelfs al de rechter gewraakt. Hulpverleners heb je niks aan die gaan tegen de vaders zeggen dat wij ons maar anders moeten opstellen en het maar moeten accepteren. De politie,zijn in deze zaken gewoon weg zwakkelingen. We zijn te blind om te zien wat een zogenaamde moeder stuk maakt voor de vader en zijn kind/ kinderen maar hun eigen leven maken deze rancuneuze moeders ook stuk, deze rancuneuze moeders beschadigen en mishandelen kinderen en ze hebben het gewoon weg zelf niet eens in de gaten. Ze zijn zo bezig met de vaders, maar ik heb een vraag aan deze moeders wees eens eerlijk,hoeveel liefde hebben jullie nou voor je eigen kind/kinderen. Wij vaders verdienen gewoon weg standaard co-ouderschap zal een hoop ellende schelen in Nederland.

    I-pat - 9 nov 2021

    Beste Michel, Ik ben ook nog volop bezig om ze te krijgen, thuis, via een ouderschapsplan. ik ben zelfs op dit moment bezig met tuchtklacht tegen de betrokken gezinsvoogd, bij het SKJ, de organisatie waar hij geregistreerd staat. Mijn kinderen zouden in oktober naar huis komen, we zijn nu een maand verder en ze zijn er nog steeds niet. Dus genoeg om voor te strijden nog. Verder ben ik aan het bekijken of ik via de rechter de alimentatie kan stoppen, omdat ik mijn kinderen niet zie. Tot slot: Lees dit eens. Ik hoop dat iemand dit oppakt, en het op TV onder de aandacht brengt. https://www.ad.nl/binnenland/jeugdzorg-faalt-jong-kind-soms-niet-meer-terug-naar-ouders-door-onthechting~a63dfd7e/

nikkie - 9 nov 2021

IPat laat je aub goed voorlichten voordat je via de rechter alimentatie wilt laten stoppen. Er blijft een alimentatie plicht ook als je je kinderen niet ziet. Alimentatie staat totaal los van omgang met de kinderen. Jeugdzorg is al jaren een ramp helaas maak jij dit nu ook mee. Nu komt het wel wat meer in de openbaarheid maar de weg is lang voordat daar structuele verbeteringen gaan komen.

Profielfoto van Eline

Eline - 10 nov 2021

Eens met Nikkie, I-pat. Ik begrijp je frustratie heel goed, maar de alimentatieplicht is er nu eenmaal. Een rechtsgang gaat je veel geld kosten een zeer grote kans dat het je niets oplevert. Het zet het contact met je ex nog verder op scherp, dus denk er goed over na.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ negen = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.