Menu

Samen op vakantie na de scheiding, Nico blogt

samen op vakantie na de scheiding

Deze week hadden vroudin en ik een evaluatie over hoe het de eerste periode apart in de regeling gegaan was. We hadden er, zo kwamen we achter, allebei een beetje tegen op gezien maar eigenlijk ging het gewoon zoals wij alles doen: open, eerlijk en ontspannen. We hadden een kleine agenda met veel ruimte voor hoe het met ons persoonlijk ging en ook nog wat zakelijke dingen.

Een van de bespreekpunten was de komende zomervakantie. We hebben de afspraak dat we als gezin twee weken samen op vakantie gaan. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan, toen we nog aan het begin van ons scheidingstraject stonden maar de onderlinge verhouding al wel veranderd was. Gek genoeg had ik toen de insteek dat we dat gewoon konden doen.

Wij hadden immers al jaren meer werkvakanties dan echte laten-we-ook-samen-nog-eens-even-ontspannen-en-aan-elkaar-toekomen vakanties. De middelste van onze drie kinderen (geadopteerd, waar de andere twee biologisch eigen kinderen zijn) is erg zorgintensief en dat heeft een enorm effect op hoe we vakanties kunnen doen. Op de bonnefooi ergens naartoe gaan is geen optie en een dagje vrij is voor hem geen ontspannen dagje. Alles moet een structuur hebben  en daar heeft de rest van het gezin al jaren op ingeleverd. In die zin dus werkvakanties en daar had ik me ook gewoon bij neergelegd.

Vroudin had er vorig jaar moeite mee om samen na de scheiding op vakantie te gaan omdat ze de verhoudingen opnieuw moest ijken en omdat ze bang was dat er verwachtingen gecreëerd werden als we samen zouden zijn. Na een paar dagen ontspande ze en hebben we een fijne vakantie gehad.

We hikten dit jaar al een tijdje tegen de vakantie aan. Besluiteloos, geen goede bestemming kunnen vinden, weifelen, twijfelen. Met name van de kant van vroudin. Ik zag het gebeuren en het kon twee kanten op gaan: ze had weer dezelfde onzekerheden als vorig jaar of ze wilde helemaal niet meer samen op vakantie na de scheiding. Toen we erover spraken, bleek het om de angst voor verwachtingen te gaan. Wat een goed gesprek al niet doet…  We gaan het gewoon op dezelfde manier als vorig jaar doen, activiteiten samen als gezin en ruimte voor momenten voor onszelf. We nemen een extra tentje mee voor wanneer het toch te benauwend voor een van ons wordt en aan het eind van de vakantie zien we wel of we er gebruik van hebben moeten maken.  Soms volstaat het al om bij voorbaat de buffer  te hebben ingebouwd.

Na bijna 20 jaar samen, waarvan 17 jaar huwelijk, en drie kinderen werd ik verrast door de mededeling dat de gevoelens van mijn vrouw voor mij veranderd waren. We zijn als vrienden en in zeer goede harmonie uit elkaar gegaan. Ik noem mijn ex-vrouw mijn ‘vroudin’ maar we doorlopen natuurlijk ook alle stadia van het rouwproces. In mijn blogs schrijf ik daarover.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 4

Vlog

Op zondag 22 april wordt Binnenstebuiten uitgezonden De scheiding van haar ouders levert fikse onrust op voor Emma, en dat kan ze er nou net niet bij hebben want ze staat op het punt om Nederlands kampioen schieten te worden. Als ze in haar dagboek haar gevoelens op een rijtje zet, levert dat een verrassend Lees verder >

pubermeisje met gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk