Menu

Samen op vakantie na de scheiding, Nico blogt

2 reacties
samen op vakantie na de scheiding

Deze week hadden vroudin en ik een evaluatie over hoe het de eerste periode apart in de regeling gegaan was. We hadden er, zo kwamen we achter, allebei een beetje tegen op gezien maar eigenlijk ging het gewoon zoals wij alles doen: open, eerlijk en ontspannen. We hadden een kleine agenda met veel ruimte voor hoe het met ons persoonlijk ging en ook nog wat zakelijke dingen.

Een van de bespreekpunten was de komende zomervakantie. We hebben de afspraak dat we als gezin twee weken samen op vakantie gaan. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan, toen we nog aan het begin van ons scheidingstraject stonden maar de onderlinge verhouding al wel veranderd was. Gek genoeg had ik toen de insteek dat we dat gewoon konden doen.

Wij hadden immers al jaren meer werkvakanties dan echte laten-we-ook-samen-nog-eens-even-ontspannen-en-aan-elkaar-toekomen vakanties. De middelste van onze drie kinderen (geadopteerd, waar de andere twee biologisch eigen kinderen zijn) is erg zorgintensief en dat heeft een enorm effect op hoe we vakanties kunnen doen. Op de bonnefooi ergens naartoe gaan is geen optie en een dagje vrij is voor hem geen ontspannen dagje. Alles moet een structuur hebben  en daar heeft de rest van het gezin al jaren op ingeleverd. In die zin dus werkvakanties en daar had ik me ook gewoon bij neergelegd.

Vroudin had er vorig jaar moeite mee om samen na de scheiding op vakantie te gaan omdat ze de verhoudingen opnieuw moest ijken en omdat ze bang was dat er verwachtingen gecreëerd werden als we samen zouden zijn. Na een paar dagen ontspande ze en hebben we een fijne vakantie gehad.

We hikten dit jaar al een tijdje tegen de vakantie aan. Besluiteloos, geen goede bestemming kunnen vinden, weifelen, twijfelen. Met name van de kant van vroudin. Ik zag het gebeuren en het kon twee kanten op gaan: ze had weer dezelfde onzekerheden als vorig jaar of ze wilde helemaal niet meer samen op vakantie na de scheiding. Toen we erover spraken, bleek het om de angst voor verwachtingen te gaan. Wat een goed gesprek al niet doet…  We gaan het gewoon op dezelfde manier als vorig jaar doen, activiteiten samen als gezin en ruimte voor momenten voor onszelf. We nemen een extra tentje mee voor wanneer het toch te benauwend voor een van ons wordt en aan het eind van de vakantie zien we wel of we er gebruik van hebben moeten maken.  Soms volstaat het al om bij voorbaat de buffer  te hebben ingebouwd.

Na bijna 20 jaar samen, waarvan 17 jaar huwelijk, en drie kinderen werd ik verrast door de mededeling dat de gevoelens van mijn vrouw voor mij veranderd waren. We zijn als vrienden en in zeer goede harmonie uit elkaar gegaan. Ik noem mijn ex-vrouw mijn ‘vroudin’ maar we doorlopen natuurlijk ook alle stadia van het rouwproces. In mijn blogs schrijf ik daarover.

REACTIES

Aleida Winkelman - 30 jul 2018

Wat mooi. Mijn man en ik hebben een paar weken geleden besloten uit elkaar te gaan. Meer mijn keuze dan de zijne, maar ook hij ziet dat het niet meer ging, we elkaar tekort doen als we samen blijven. Ik zit dus midden in gevoelens van opluchting, veel verdriet en onzekerheid. De vakantie was al geboekt en we hebben afgesproken die te verdelen: hij zit nu al met de kinderen in Italië, en ik vlieg daar over een paar ffagen heen en dan gaat hij naar huis. Maar nu ontstond het idee dat hij gewoon blijft straks, volgens mij kan dag best, nog een vakantie samen... Fijn te lezen dat jullie dat ook doen en gedaan hebben.

Profielfoto van Nico Nomens

Nico Nomens - 22 aug 2018

We zijn net terug van onze vakantie en het ging eigenlijk best ontspannen. Mijn ex en ik zijn een goed team en daadwerkelijk nog vrienden en heel duidelijk samen ouders van onze kinderen. Ik ben heel blij om dit te hebben mogen ervaren. Het zal afhangen van je basis en wat je samen nog bent na je scheiding maar zeker als er geen ruzie is, zie ik geen enorme problemen. Natuurlijk is de invulling anders en dat is soms best confronterend, maar voor ons werkte het. We hebben al plannen gemaakt voor de komende paar jaar en dat voelde erg goed, wat mij betreft,

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + zes =

Vlog

Vreemdgaan is heel pijnlijk voor de bedrogen partner, voor jullie kinderen en jullie omgeving. Hoe kun je ondanks alle emoties toch verder als ouders? Kijk mijn vlog hierover. Wil je meer weten? Bel me op 06 – 53.41.41.66 voor een gratis gesprek. groetjes, Yvonne Life en scheidingscoach bij jezelfvoorelkaar.nl Vind je deze vlog waardevol? Doe Lees verder > vreemdgaan en scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.