Menu

Scheiden en een geheel nieuw seksleven

scheiden en een nieuw sexleven

Zodra je scheiding eenmaal achter de rug is, is het niet gek om soms over seks met een nieuwe partner na te denken. Waarschijnlijk ben je niet voor niets gescheiden en zat het al een tijd niet goed in de relatie. Wellicht heb je zelfs al heel lang het bed niet meer gedeeld met iemand.

Dan is het logisch dat je na verloop van tijd weer te maken krijgt met een hoger libido. De zin om door te gaan. Om iemand te vinden waarmee je het bed kunt delen. Dat is niet meer dan normaal. Maar het zal best wel even spannend worden weer. De volgende tips helpen je dan ook zeker bij het terugvinden van een gezond libido en we vertellen waar je aan moet denken voordat je een eerste keer seks hebt met een nieuwe partner. 

Laag libido 

Er zijn ook mensen die juist te maken hebben met een laag libido na een scheiding. Doordat ze heel lang het bed niet meer met iemand hebben gedeeld, lijkt het wel alsof ze hier helemaal geen behoefte meer aan hebben. Dat kan beangstigend zijn. Want kan je ooit nog wel genieten van een gezonde seksuele relatie? 

Soms is het dan gewoon nodig om je over die denkbeeldige drempel te zetten. Door het te doen, verhoog je je libido. Dat betekent niet dat je tegen je wil seks moet hebben, maar wel dat je zelf kunt experimenteren door bijvoorbeeld te masturberen. Wanneer dit niet het beoogde effect heeft, kun je er ook voor kiezen om met speeltjes te experimenteren. Vibrators kunnen soms net het zetje geven wat je nodig hebt om meer te ontspannen en meer te genieten. 

Wist je dat een tarzan vibrator bovendien ook nog eens kan helpen wanneer je eindelijk weer eens het bed deelt met iemand. Wanneer je zelf weet hoe je het beste kunt ontspannen en waar je van geniet, dan is dit gemakkelijker uit te leggen aan een nieuwe bedpartner. Zo zorg je er dus tevens voor dat je eerste keer seks met een nieuwe partner onvergetelijk wordt. 

Eerste keer seks met een nieuwe partner 

De eerste keer seks met een nieuwe partner kan ontzettend spannend zijn. Misschien vind je het lastig om jezelf bloot te geven bij iemand nadat je zoveel jaar dezelfde partner hebt gehad. Of weet je simpelweg niet wat hij of zij fijn vindt. 

Gooi daarom allereerst alle angsten overboord. Dit remt je enkel in het genot. Bedenk goed dat dit niet alleen jouw eerste keer met een nieuwe partner is, maar dat dit ook voor de partner in kwestie geldt. Probeer daarom samen om de situatie te lachen en geniet van jullie ontdekkingsreis. Er is geen goed of fout. Ontspan en geniet samen. 

Probeer het de eerste keer wel altijd veilig te doen. Hierbij moet je niet alleen denken aan anticonceptie, maar ook aan eventuele SOA’s. Seks met een nieuwe partner betekent namelijk ook dat je niet weet of dit veilig kan gebeuren. Gebruik daarom altijd een condoom of test voordat jullie überhaupt seks hebben. Niet zo romantisch, maar wel heel belangrijk! 

En bovenal: geniet! De eerste keer seks met een nieuwe partner is niet alleen heel spannend, maar ook nog eens heel bijzonder. Verwacht zeker niet teveel, maar ga er geheel open in en leer van elkaar. Genieten komt dan vanzelf. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht × 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.