Menu

Scheiden, gedicht van Femke

1 reactie
gedicht over scheiden

Scheiden: iedereen ervaart het weer anders; voor de één een opluchting en bevrijding, voor de ander een groot verdriet, verlies en (rouw)proces.

Dit is zoals is het ervaren heb.

 

Gedicht Scheiden

 

Lange tijd heb ik gewikt en gewogen.

Of ik mijn gezin wel op moest geven.

Maar na de zoveelste tranen die ik zelf moest drogen.

Voelde ik.. zo wil ik de resterende tijd van mijn leven niet leven.

 

De sprong in het diepe was er één van veel onzekerheid en angst.

Geen idee wat me te wachten stond.

En daarvoor was ik misschien nog wel het bangst.

Hoewel ik ook een gevoel van ‘dat kan ik’ in mezelf vond.

 

Stap voor stap heb ik de dingen gedaan die op dat moment voor mij goed voelde.

Met alle emoties die ik gewoon binnen liet komen.

Omdat ik wist dat deze ergens voor doelde.

Zo zag ik steeds minder bos en steeds meer de bomen.

 

Scheiden is een heel (rouw) proces, waar je je geen idee van kunt maken.

Totdat je er zelf (met je kinderen) deel van uitmaakt.

En je echt niet meer uit de boze droom kan ontwaken.

Iets wat je hart je leven lang raakt.

 

Maar zeker ook kom je sterker uit de strijd.

Het besef dat je maar één leven hebt gekregen.

Dat je het hebt verdiend: jouw tijd!

Zodat je weer gelukkig en tevreden verder kan met het opnieuw

inrichten van je leven.

“Femke”

REACTIES

Profielfoto van Irene

Irene - 6 okt 2019

Mooi gedicht Femke ! T lijkt erg op mijn verhaal , ik heb nu na jaren de keus gemaakt om te gaan scheiden .En daarvoor steeds weer twijfel om je gezin in de steek te laten ,maar wetende dat IK niet gelukkig ben en wetende dat ik dat ook niet ga worden met deze man ,fijn om te lezen ,dank je !!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven + = 11
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.