Menu

Scheiding na vakantie, in Frankrijk trokken we de stekker eruit

scheiding na vakantie

­­­­Kiezen voor een scheiding tijdens je vakantie. Wat nu?

Daar zit je dan, in je eentje op een strand in Zuid-Frankrijk. Het is laat op de avond en de kinderen slapen al. Zojuist liet een van jullie het beruchte ’S-woord’ vallen en de ander stemde in. Je voelt je ergens opgelucht, het zat eraan te komen. Tegelijkertijd voel je je heel onrustig. Je weet wat je achterlaat, maar de toekomst is opeens onzeker. Gelukkig is je beltegoed tegenwoordig goed in heel Europa dus je kan met een gerust hart bellen naar mensen die je nu zo hard nodig hebt, maar die honderden kilometers verderop zitten.

Erop of er onder

Het lijkt misschien vreemd, maar juist na de vakantieperiode zien we een piek in de drukte bij ons op kantoor. Mensen groeien uit elkaar en dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer je opeens veel tijd met elkaar door brengt. Vaak weet je wel dat er iets scheef zit in je relatie en wordt de vakantie gezien als laatste reddingsactie… die niet altijd slaagt.

ANWB

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, heb je vast noodhulp geregeld via de ANWB (of bij een concurrent). Begeeft je auto het op de périphérique van Parijs? Geen punt, je belt ze gewoon op en het wordt gefixt. Maar wie helpt je uit de brand in deze situatie? Weet dan dat er goede, professionele hulp bestaat. Net zoals de ANWB ervoor zorgt dat je weer door kunt rijden, zo zijn er professionals die je helpen zodat je weer verder kunt. Een scheiding is namelijk geen eindpunt. Zeker als jullie kinderen hebben, zijn jullie voor altijd aan elkaar verbonden. Dan is het belangrijk om de relatie een andere vorm te geven waardoor jullie als team samen de kinderen kunnen grootbrengen. Hoe fijn is het om allebei naar die sportwedstrijd of muziekvoorstelling te kunnen gaan? Of – over heel veel jaar – straks tegelijk op kraambezoek te kunnen komen wanneer jullie kleinkind wordt geboren?

Fijne vakantie

Laat het Franse strandje nu dus voor wat het is. Sta op, klop het zand van je kleding en ga terug naar je gezin. Spreek met je partner af dat jullie niet voor niets ooit verliefd zijn geworden dus dat jullie er ook in harmonie uit moeten kunnen komen. Maak het beste van de laatste vakantie die je samen hebt en koester de mooie momenten. En zoek thuis de juiste hulp die bij jullie past.

Uitelkaar.nl

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + = veertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.