Menu

De scheidingstas

scheidingstas

Een echtscheiding is voor jou als ouder, maar zeker ook voor je kinderen een ingrijpende gebeurtenis.Vaak breekt een lastige periode aan met veranderingen en onzekerheden. Ieder kind moet op zijn eigen manier en in eigen tempo wennen aan de nieuwe situatie. Judith van Beek en Janine Lehman van Mijn tas en ik hebben hiervoor de scheidingstas ontworpen. Zij willen hiermee kinderen handvatten bieden in een indrukwekkende, moeilijke of verdrietige situatie. Kijk verder en ontdek wat de scheidingstas voor jouw kind kan betekenen.

scheidingstas voor je kind

DAAR DOEN WE HET VOOR.

Ze was altijd een vrolijke meid maar de laatste tijd straalden haar ogen een stuk minder. Haar vader en moeder hadden besloten om te gaan scheiden. Een grote verandering voor haar met veel impact. Ze wil er met niemand over praten, ze schaamt zich ervoor, ze weet de scheiding geen plek te geven.

Op een middag is het meisje met haar moeder in de stad en ziet bijzondere tassen hangen. De verkoopster laat de tassen zien waaronder de scheidings-tas. ‘Een scheidings-tas?’, vraagt het meisje met een zacht stemmetje. De verkoopster legt uit dat deze speciaal gemaakt is voor kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden. Het meisje kijkt en luistert aandachtig. Ze grijpt de hand van haar moeder en fluistert in haar oor; ‘mama die wil ik hebben.’ Mama vindt het een goed idee. De knuffel wordt uit de tas gehaald, bewonderd en goedgekeurd. De zachte tas wordt stevig onder haar armen geklemd en zo loopt ze met haar nieuwe bezit trots naar buiten.

Later vertelt haar moeder dat de tas een “schot in de roos” is. Thuis heeft ze het boek ingevuld en is vervolgens met tas en knuffel op de fiets gestapt, op weg naar haar twee beste vriendinnen. Vol trots laat ze de tas zien. Een hippe tas rijker en enorm opgelucht. Opgelucht, omdat haar vriendinnen het nu ook weten. Daar doen we het voor!

Mijntasenik

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× negen = 72




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.