Menu

Slachtoffer van ouderverstoting ‘er is een muur opgetrokken’ blog Frances

3 reacties
ouderverstoting

Elke maandag stuurt mijn ex een update over de achterliggende periode.

Hier zou informatie in moeten komen te staan over het wel en wee van de kinderen. De leuke, grappige dingen die ze meemaken, maar ook het beugel-leed, frustraties, hulpverlening en de voortgang op school.

Mooi, denk je nu… wat zeur je dan?

Ik zal een voorbeeld geven wat ik elke week in mijn mailbox tref. Copy en paste, repeat…

Frances,

Gewone schoolweek, weinig te melden.

Kinderen hebben lekker gerelaxt in het weekend en zijn wezen shoppen. Rick is met een vriendje naar de bios geweest.

Dat was het weer, tot de volgende maandag.

Ariejan

Leuk hoor, maar gebeurt er nu eigenlijk nooit iets daar?

Is er geen “bitch-fight” tussen de zusjes onderling over wie het jurkje deze keer aan mag of waarom zus L de lipgloss nu weeeer heeft gepikt van zus J?

Was Joy niet weer aan het spijbelen geweest? Hoe zit het met de migraine van Rick? De rug van Lente?

Rapporten? Krijg ik na 5 verzoeken en pas nádat ik de mentor/mentrix van school om een kopie heb gevraagd.

Het voelt nog steeds raar, onwerkelijk, alsof ik iets lees van een ver familielid over achternichtjes en -neefje. Elkaar jaren uit het oog verloren.

Ik besef steeds weer, elke week, ik ben uitgegumd. Weggevaagd. Uit hun leven gerukt.

Af en toe doe ik een poging om aan vader te vragen… zullen we nu eens samen om de tafel gaan zitten en in het belang van de kinderen een gesprek hebben? Want dit kan toch zo niet?

Ik heb denk ik wel 30 van dit soort mailtjes gestuurd. Nog niet één is er beantwoord.

Vader vindt het wel prima. Communicatie is blijkbaar dat hij non-nieuws bij me deponeert en that’s it.

Ik kan niet zeggen dat ik reikhalzend naar de volgende maandagupdate uitkijk. Het is net een soort Trump die over me heen dendert, volledig met zichzelf bezig en zo niet in het belang van de kinderen denkend en handelend.

De stalen muur, tussen hen en mij… de Trump Wall, de Ariejan muur.

Alleen ik heb geen back-up die de muur tegen houdt. Helaas…

Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

REACTIES

Profielfoto van Ikke

Ikke - 26 jan 2019

😢

Deborah - 31 jan 2019

Wat vreselijk! Wat een ongelofelijke nachtmerrie. Héél veel sterkte!

Anouk - 1 feb 2019

Echt vreselijk om te lezen en helaas ook voor mij herkenbaar, al krijg ik niet eens af en toe een update, maar helemaal niets. Ik heb mijn nu 16 jarige zoon van de ene op de andere dag nooit meer gezien. Ook zo vaak verzocht om gesprekken, ook geen enkele reactie. Heel veel sterkte, ik weet hoe het voelt 😢

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + = 14

Vlog

Judith is gescheiden en komt met de volgende vraag bij Roos: “Mijn zoon wil niet meer naar zijn vader. Wat kan ik doen?” Samen zijn ze gaan onderzoeken waarom Sjoerd niet graag naar zijn vader gaat.   Heb jij dezelfde vraag? Roos Boer van Succesvol Scheiden het Gooi wil graag met Lees verder > mijn zoon wil niet meer naar zijn vader
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.