Menu

Snel scheiden i.v.m. wetsvoorstel partneralimentatie?

wetsvoorstel partneralimentatie

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag over het wetsvoorstel partneralimentatie binnen.

Vanaf 2020 gaat de alimentatiewetgeving veranderen. Wij zijn nu net uit elkaar maar nog niet aan het scheiden. Ik wil mijn toekomst zeker stellen maar niet overhaast een scheiding er door heen jagen. Is het ook mogelijk om nu in een document vast te laten leggen wat en voor hoe lang de ex gaat betalen zodat dit ook rechtskracht heeft na 1 jan 2020?

Dit is het antwoord van Francesco van der Linden van ScheerSanders Advocaten

Niet rechtsgeldig

Afspraken over partneralimentatie dienen in het zicht van de echtscheiding te worden gemaakt. Als u niet zeker weet of u wenst te scheiden, maar daar nu voor alsdan met uw partner wel een afspraak voor wat betreft de partneralimentatie op papier over maakt, zal deze afspraak, indien u besluit in de periode na 1 januari 2020 toch te scheiden, naar alle waarschijnlijk niet rechtsgeldig zijn.

Huwelijkse voorwaarden

De mogelijkheid bestaat nog wel om een afspraak over partneralimentatie op te nemen in een akte van huwelijkse voorwaarden. Daarvoor dient u zich tot een notaris te wenden. Het spreekt voor zich dat een akte van huwelijkse voorwaarden alleen met consent van u en uw partner kan worden verleden.

Aan de opneming van een partneralimentatie afspraak in een akte van huwelijkse voorwaarden, zijn haken en ogen verbonden. Het is van belang dat u zich goed laat voorlichten alvorens u een besluit neemt.

Over dit onderwerp werd eerder een blog geschreven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht × 7 =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.