Menu

Snel scheiden i.v.m. wetsvoorstel partneralimentatie?

wetsvoorstel partneralimentatie

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag over het wetsvoorstel partneralimentatie binnen.

Vanaf 2020 gaat de alimentatiewetgeving veranderen. Wij zijn nu net uit elkaar maar nog niet aan het scheiden. Ik wil mijn toekomst zeker stellen maar niet overhaast een scheiding er door heen jagen. Is het ook mogelijk om nu in een document vast te laten leggen wat en voor hoe lang de ex gaat betalen zodat dit ook rechtskracht heeft na 1 jan 2020?

Dit is het antwoord van Francesco van der Linden van ScheerSanders Advocaten

Niet rechtsgeldig

Afspraken over partneralimentatie dienen in het zicht van de echtscheiding te worden gemaakt. Als u niet zeker weet of u wenst te scheiden, maar daar nu voor alsdan met uw partner wel een afspraak voor wat betreft de partneralimentatie op papier over maakt, zal deze afspraak, indien u besluit in de periode na 1 januari 2020 toch te scheiden, naar alle waarschijnlijk niet rechtsgeldig zijn.

Huwelijkse voorwaarden

De mogelijkheid bestaat nog wel om een afspraak over partneralimentatie op te nemen in een akte van huwelijkse voorwaarden. Daarvoor dient u zich tot een notaris te wenden. Het spreekt voor zich dat een akte van huwelijkse voorwaarden alleen met consent van u en uw partner kan worden verleden.

Aan de opneming van een partneralimentatie afspraak in een akte van huwelijkse voorwaarden, zijn haken en ogen verbonden. Het is van belang dat u zich goed laat voorlichten alvorens u een besluit neemt.

Over dit onderwerp werd eerder een blog geschreven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.