Menu

Daten na je scheiding? 7 tips van ervaren daters voor dating apps

1 reactie
dating apps

Lieve gevorderde en startende daters, dank voor alle input en jullie tips & tricks!

Ik heb de proef op de som genomen, want ook ik ben al een tijdje single en het kriebelt wel weer. Uiteindelijk is samen toch leuker dan alleen… En naast de horrorverhalen hoor ik ook succesverhalen dus ik heb in de afgelopen maanden 3 dating apps uitgeprobeerd en dates gehad via; Tinder, Happn en Inner Circle. En het duurde even maar ik vond mijn nieuwe liefde!

Hierbij de beste 7 tips op basis van ervaringen met dating apps! Ik kon deze lijst niet zonder de hulp van de mensen maken die hier  liever niet met naam en toenaam genoemd willen worden. Dit zijn trouwens vrouwen én mannen en ik ben er achter gekomen dat we dezelfde wensen en frustraties delen over online daten.

Ik ben er helemaal klaar mee!

Wat is dat daten toch gedoe.

Niets is wat het lijkt.

De wereld is echt fucked up.

Ik geloof niet meer in echte liefde.

Ik word nooit meer gelukkig.

7 tips van daters voor dating apps na je scheiding

 Tip 1. Laat zien wie je echt bent

We snappen dat het heel verleidelijk is, maar maak het niet mooier of spannender dan het is. Waarom boten, sportauto’s, konijnenoortjes en andere gekke filters als je die niet bezit in het dagelijks leven?! Foto’s voor spiegels en in de lift doen je geen goed, vinden wij. Als je jezelf laat zien op foto’s zoals zoals je echt bent levert dat je uiteindelijk het meeste op en je date ook!

Tip 2. Je kinderen horen niet thuis hier

We hebben bijna allemaal kinderen en helemaal prima om dat te noemen in je profiel. Maar wij vinden dat kinderen niet thuishoren op dating apps. Waarom zou je ze herkenbaar in beeld tonen? Niet nodig en overbodig. Wij zijn ook geen fan van ‘afgeknipte’ foto’s met kinderen. En ook niet van dat gezellig feestje waar we nog net de arm van je ex zien.

Tip 3. Wees eerlijk over je leeftijd

We worden allemaal ouder, dus wat heeft het voor zin om dat verborgen te houden of er over te liegen? Age is just a number in onze ogen! Waarom je leeftijd verlagen om maar in die categorie tot 49 jaar te blijven vallen?

Sommige apps werken met leeftijdscategorie tot 49 jaar en daarna is de volgende categorie 50+ en krijg je dus alles vanaf 50 jaar te zien. Als je op je 65e gaat scheiden zit je misschien wel op een 70 jarige te wachten maar je kunt niet bij jou passende profielen altijd naar links swipen of wegdrukken.

Tip 4. Wees duidelijk over je bedoeling

De grootste beginnersfout is dat je denkt dat iedereen hier single is en goede bedoelingen heeft. En natuurlijk schrik je de eerste keer als er in een profiel ‘niet single’ staat maar duidelijkheid is fijn!

Helaas zitten er ook mensen met minder goede bedoelingen op datingapps. Let op wat je vertelt aan iemand, je vader die net is overleden waardoor je een erfenis krijgt kan zo maar een trigger zijn voor iemand om zich sympathieker voor te doen dan dat diegene in werkelijkheid is. Niet om je paranoïde te maken, maar blijf je boerenverstand gebruiken want dit is echt gebeurd. Cliché, maar een geldverzoek via een dating app is nooit zuivere koffie!

De grootste frustratie van ons ontstaat door de onbewuste of bewuste ruis over het doel, want waarom zeggen dat je voor een relatie gaat of ‘echte verbinding’ zoekt als je net uit een scheiding komt en eigenlijk wilt rondkijken en proeven in de snoepwinkel? Niets mis mee als je het eerste jaar na je scheiding wilt weten of je nog een beetje leuk in de markt ligt, maar zeg dat dan gewoon want niemand heeft zin in gedoe.

Tip 5. Creativiteit in je openingszin loont!

Waarom alleen hartjes of likes sturen als je de kans hebt om de vrouw of man van je dromen tegen te komen? Vroeger knoopten we in de kroeg toch ook een gesprekje aan? Een leuke openingszin nodigt de ander ook uit om te reageren. Alles begint met communicatie, dus doe een beetje je best. En ladies, wij mogen ook als eerste reageren tegenwoordig!

De top 3 van onze afknappers:

  1. Hi, hoi, hey
  2. Seks?
  3. Wat doe jij hier?

Ik krijg dan altijd de neiging om te zeggen dat ik op zoek ben naar een nieuw koffiezetapparaat…  natuurlijk willen we allemaal weten wat we zoeken op een datingapp maar waarom moet dat in de openingszin?

Wat wel werkt?

Zeg iets leuks over de persoon net als je in de kroeg vroeger deed.

Stel een leuke vraag over de foto’s die je ziet.

Tip 6. Stel open vragen aan je match!

Natuurlijk ben je super enthousiast en wil je graag aan je match vertellen wie je bent en wat je bezighoudt, maar vergeet niet om ook vragen te stellen. Toon interesse in de ander en stel open vragen. Voor de degenen die daar moeite mee hebben: open vragen beginnen met wat, wie, waar, wanneer of hoe.

Vertel ook niet gelijk je hele levensverhaal in geuren en kleuren, inclusief het gezeur van je ex, want daar zit je match niet op te wachten. Hoe zou jij het vinden als de ander alleen maar over zichzelf praat?

Tip 7. Heb niet teveel verwachting en houd het luchtig!

Neem het vooral niet te serieus en geniet van de lol, want uiteindelijk heb je iemand alleen op een paar foto’s uitgekozen. Gooi er ook een beetje humor in en geniet van de aandacht!

Of je match echt zo leuk is, moet nog blijken. Dus niet teveel verwachtingen hebben van leuk appverkeer. Wij vinden dat je iemand toch echt gezien en gehoord moet hebben want het is verleidelijk om al verliefd te worden tijdens het appen. Ogen, stem, gezichtsuitdrukking, lach en bewegingen zeggen echter zoveel meer dan platte tekst op de app. Een live-ontmoeting na niet te lang app verkeer kan teleurstellingen voorkomen.

Tips voor de live ontmoeting

Onze tips voor die live-ontmoeting?

  • Zeker voor de dames: niet zonder een naam, achternaam en een telefoonnummer afspreken. Ik geef nooit mijn nummer als eerste. Liever eerst een linkedin-profiel of een facebookprofiel ontvangen van de ander. Dan weet je echt met wie je afspreekt en als de ander echt in je geïnteresseerd is geeft hij/zij dat echt wel. En anders weet je ook genoeg.
  • Spreek af op neutraal terrein de eerste keer. Bijvoorbeeld in een koffiezaak of een café.
  • Geef de gegevens van je date en de locatie waar je afspreekt aan een vriend/vriendin.
  • Doe koffie of een drankje, zodat je niet gelijk uren vast zit aan elkaar. Je kunt altijd je date nog verlengen als hij of zij echt zo leuk is en er een lunch of etentje aan vastplakken!
  • Je date is ook zenuwachtig, maar drink niet teveel alcohol, want voordat je het weet zie je ineens een Brad Pitt of een Doutzen Kroes in hem of haar door dat drankje teveel.
  • Stel je date niet te snel voor aan je kind(eren). Kinderen hebben al genoeg te verwerken na een scheiding.

Afkortingen in datingprofielen

Voor de startende daters hier de afkortingen die je zeker gaat terugvinden in datingprofielen. Ik moest ze googlen dus doe er je voordeel mee!

Les 1: ONS is niet dat je match het al over jullie ‘samen’ heeft maar is een One Night Stand! Dan weet je gelijk ook wat ‘Geen ONS’ betekent!

Les 2: FWB is Friend with Benefit, dat is seks + het leuk hebben met elkaar zonder verplichtingen. Dus wel de lusten, maar niet de lasten van een een vaste relatie. Wil overigens niet zeggen dat er exclusiviteit is.

Les 3: Toy of scharrel? Dan is degene in ieder geval niet op zoek naar een vaste relatie.

Succes!

Yvonne Soons

Bekijk ook de vlogs van Yvonne.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 10 dec 2019

Mooie tips. Ik heb zelf veel geleerd van de tips van Carla Ketelaar, op laatsteliefde.nl Haar boek vond ik een echte eye-opener, en dankzij haar begeleiding heb ik nu een fijne, gelijkwaardige relatie. Ik kan het iedereen aanraden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × = vierenzestig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.