Menu

Twee jaar na de scheiding kan ik mijn ex niet meer zien. Astrid vertelt

2 reacties
twee jaar na de scheiding

Ik verwacht niks meer

“Mam, als ik straks een hondje krijg, kom je dan wel weer een keer naar binnen?” Mijn hart krimpt ineen als ik B. dat hoor zeggen. Om meerdere redenen. Dat hondje gaat er namelijk niet komen. Veel beloven en weinig geven, doet kinderen van 7 jaar in weelde leven. Maar goed, dat is het graf wat ex zelf aan het graven is. Wat me veel meer raakt is dat B. er last van heeft dat ik niet meer mee naar binnen ga als ik haar naar haar vader breng. Dat had ik niet verwacht. Mijn altijd vrolijke meiske ziet er nooit uit alsof ze ergens last van heeft. Hoe naïef kan een mens zijn.

Het is heel erg, maar twee jaar na de scheiding kan ik hem niet meer zien. En wil ik geen stap zetten in zijn appartement. Een appartement wat ik amper een jaar geleden samen met hem heb staan schilderen. Omdat we een jaar na onze scheiding een uitstekende verstandhouding hadden. Een appartement op de eerste etage waarvan nu de deur openstaat als we beneden aangebeld hebben. Een deur die ex open heeft gedaan, waarna hij ondertussen terug kan lopen naar de kamer. Zodat we elkaar niet hoeven te zien. Ik begrijp niet wat er gebeurd is. Waar is dit zo fout gegaan?

Wat nu volgt is de meest arrogante opmerking die ik ooit zal maken in m’n leven. Maar ik weet dat ie waar is. En het is ook de enige manier om te kunnen dealen met het onwaarschijnlijk grillige gedrag van ex. Waarin ik dagelijks bang ben waar hij nu weer mee op de proppen komt. Wat ik nu weer moet rechtzetten. Wat ik nu weer niet goed doe. Welk gat ik nu weer moet dichtlopen voor dochter B. Ex weet dat hij de boel stevig verkl….. heeft in onze relatie. Iets wat hij ook toegegeven heeft. Waar hij afstand van wil nemen. Omdat hij als de doods is dat hij dezelfde fouten gaat maken in zijn nieuwe relatie. Ik ben de personificatie van alles wat hij fout heeft gedaan in onze relatie. Daarom maakt hij mij het leven zuur. Iets anders kan ik niet bedenken.

De enige manier om je daar tegen te wapenen, is om niks meer te verwachten. Geen Moederdag cadeautje van dochter B. wat bij ex tussen het rottend fruit op de fruitschaal terecht is gekomen. Geen telefoontje als ex en B. op mijn verjaardag samen op vakantie zijn. Geen respect of waardering. Ik verwacht alleen nog zijn snedige opmerkingen. Over alles wat 1.5 jaar geen issue is geweest en nu opeens wel. Als je niks verwacht, kan je ook niet teleurgesteld worden. Dat lukt ook niet meer. Een overtreffende trap van teleurstelling dat we dit hebben laten gebeuren, is er niet. Ik hoop dat ex dochter B niet teleurstelt met haar hondje. Maar weet beter. Met als voordeel dat B niet teleurgesteld raakt in haar moeder die niet mee naar binnen gaat. Omdat dat hondje er echt niet gaat komen.

Mijn naam is Astrid, ik ben 44 jaar en supertrotse moeder van een dochter van 7. Sinds mei 2015 gescheiden met co-ouderschap. Hoewel de scheiding soepel ging, ex en ik prima met elkaar over weg kunnen en ook de jongedame haar draai lijkt te hebben gevonden, is het voor alle drie toch ‘zoeken’ naar het hoe nu verder. Als individu maar ook samen.

REACTIES

Profielfoto van Suzanne

Suzanne (Gastvrouw) - 10 jul 2017

ik zou bijna zeggen dat hij gewoon achteraf spijt heeft gekregen en zich geen raad weet hiermee om te gaan. dat is althans het gevoel dat ik er bij krijg....

Daphne - 16 aug 2017

Het gedrag van je ex man komt bekend voor. Ik zou eens kijken op de site midlifecrisisweb.nl en dan even handboek voor partners op de voorpagina openen

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 81
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.