Menu

Valentijnsdag na je scheiding: hoe overleef je het?

Valentijnsdag na de scheiding. Roos

Ah, Valentijnsdag. De dag van rode rozen, mierzoete chocolade en Instagram-posts van verliefde stelletjes die elkaar de allerbeste partner ooit noemen. Maar jij? Jij zit daar, midden in een scheiding of net gescheiden, met een glas wijn (of een hele fles) en vraagt je af hoe je deze dag in vredesnaam door moet komen. Geen zorgen, hier zijn wat overlevingstips .

1. Vergeet die commerciële onzin

Eerlijk, Valentijnsdag is een marketingstunt van bloemisten en chocolatiers om je geld uit je zak te kloppen. Waarom zou je eraan meedoen? Rozen verwelken, bonbons maken je dik, en die knuffelbeertjes met ‘I love you’ erop belanden toch binnen een week in de prullenbak. Dus, skip de hype en bedenk: je hebt vandaag een heleboel geld bespaard!

2. Vier jezelf tijdens Valentijnsdag na je scheiding

Je hebt net een moeilijke tijd doorgemaakt en je staat hier nog steeds. Dat is een prestatie op zich! Koop die dure chocolade gewoon lekker voor jezelf, schenk dat glas wijn in en zet een serie op waarbij mensen het nog slechter hebben dan jij (aanrader: The Last of Us, want hé, een zombie-apocalyps is altijd erger dan een scheiding).

3. Plan een anti-Valentijnsdag

Waarom zou je alleen zijn? Trommel je single vrienden op en organiseer een anti-Valentijnsfeest. Maak het gezellig, kook wat lekkers, kijk slechte romantische komedies en speel ‘Valentijnsdag Bingo’ (1 slok voor elk hartjesdecor, 2 slokken voor elke kleffe Facebook-post). Het wordt gegarandeerd gezelliger dan al die suffe stelletjes die verplicht romantisch moeten doen.

4. Ga op date… met jezelf

Wie zegt dat je een partner nodig hebt om iets leuks te doen? Ga lekker uit eten, boek een massage of koop dat dure cadeau waar je ex altijd nee tegen zei. Jij verdient het. En het beste? Geen discussies over welke film je moet kijken – jij kiest gewoon wat je zelf wilt.

5. Lach om je ex (of in ieder geval om de situatie)

Misschien is je ex vandaag wel verplicht een veel te duur diner te betalen voor iemand die hij/zij eigenlijk niet zo leuk vindt. En jij? Jij zit lekker in je pyjama, met een gezichtsmasker en een Netflix-serie zonder compromissen. Wie heeft er nu echt gewonnen?

6. Social media detox

Wil je echt jezelf sparen? Blijf weg van social media. Niemand wordt gelukkig van al die overdreven posts over de liefde van mijn leven en voor altijd samen.

7. Onthoud: het is maar één dag

Valentijnsdag duurt precies 24 uur. Op 15 februari is de nachtmerrie voorbij en liggen de overgebleven chocolaatjes met 50% korting in de supermarkt. Dat is jouw moment om toe te slaan. En als je het echt goed wilt doen: zet alvast een reminder in je agenda voor volgend jaar. Dan ben jij de enige die slim genoeg is om goedkoop chocolade in te slaan terwijl de rest zich weer in de liefdesillusie stort.

Kortom, Valentijnsdag na je scheiding hoeft echt geen drama te zijn. Zie het als een kans om jezelf eens lekker te verwennen, zonder verplichtingen en zonder gedoe. En onthoud: de enige liefde die écht belangrijk is, is de liefde voor jezelf. Cheers!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 36




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.