Menu

Veilig onder de tafel, als een kind, blog van Loes

veilig onder tafel

De bal van de hond lag onder tafel. Ja, inmiddels heb ik tóch een hondje. En ik heb het voor elkaar gekregen dat het schema werkt. Hond blij en baasjes blij.

Hij kon er niet bij, zijn bal. Vást onder de radiotorbekleding. Op m’n knieën zocht ik de bal. Onder de tafel. Veilig als een kind. Ik vond de bal. Helaas. Want wat graag had ik nog wat tijd onder die tafel door gebracht.

Weggekropen zodat ik me veilig waande zoals een kind. Niemand kan je vinden. Ik bleef nog even zitten om het gevoel te laten duren… Maar de realiteit drong door. Ik was de enige volwassene in dit theater. Ik kón niet wegkruipen onder een tafel. Mijn kinderen hadden me nodig de volwassene te zijn, ook al wilde ik liever als een kind onder die tafel blijven schuilen voor het leven van de grote mensen. 

Kerst. Herinneringen maken. Vorig jaar was ik nog vol van enthousiasme. Ik zou herinneringen gaan maken. En hoe! De wereld zou het weten. Opgestroopte mouwen, spugen in beide handpalmen als een kerel en go for it.

Puh wat voel ik me een watje nu ik liever onder die tafel blijf. Maar er is dan ook weer genoeg gebeurd dat me verlaagt tot een niveau van zelfmedelijden. Wat me letterlijk onder de tafel houdt. 

Na 30 jaar weer contact met mijn vader. Het contact met mijn moeder is nihil. Het contact met ex is slecht en hij probeert zijn nieuwe vriendin me door de strot te drukken op een manier waarop er alleen maar verliezers zijn. Mijn latrelatie is door alle commotie zelfs op de waakvlam komen te staan. 

2019 bracht me bijzondere contacten maar kostte me ook bijzondere contacten. Het was onstuimig. Veel té. Het was teveel van het goede. Zoveel dat ik me moest terugtrekken. Terug onder die tafel. Waar niemand je ziet. Waar je veilig kunt zijn als een kind…..

Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie. Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

Lees ook de andere blogs van Loes.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vier = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.