Menu

Verhuizen na de scheiding, Iain vertelt

verhuizen na de scheiding

En zo ga je ineens verhuizen na je scheiding

Net als bij mijn urgentie heb ik niet lang moeten wachten op reactie van de woningstichting. Ik werd gebeld: meneer, wij missen nog een huurdersverklaring van uw vorige huurbaas. Euhm.. Mijn huidige huis huur ik ook van jullie, dat staat in de papierwinkel die jullie hebben. Ow, dan heb ik daar waarschijnlijk over heen gelezen, maar dan mag ik u feliciteren, wanneer wilt u komen tekenen? Wat een leuk bericht zo aan het begin van het jaar. Een nieuw jaar, een nieuwe stap. Bam.. even een leuke intro.

Verhuizen na de scheiding

Ondertussen is het verhuizen zelf wel afgerond. Alleen wat valt het tegen hoe veel mensen hun eerder gemaakte beloftes nakomen.. De een na de ander had vorig jaar gezegd: geef maar een gil wanneer je gaat verhuizen, dan kom ik je wel helpen.. En wanneer puntje bij paaltje komt, schitteren ze door afwezigheid. Maar toch is het verhuizen goed gegaan. Ik heb met een klein beetje hulp wel alles overgekregen en het oude huis leeg gekregen. Een flink karwei, maar achteraf heeft het me wel geholpen het hoofdstuk af te sluiten. Er komen dan wel een hele hoop herinneringen naar boven, sommige leuk, sommige niet. Hoewel er veel leuke herinneringen waren aan het huis, overheersten de slechte van de laatste anderhalf jaar. Maar dat is nu gelukkig over, ik kan nu aan een nieuwe toekomst bouwen. Stapje voor stapje kom ik er. Het is wel fijn dat ik dit niet alleen hoef te doen. Mijn moeder steunt me en ik heb de psychologe nog. Af en toe word het toch weer even te veel en hakt het er weer in, maar dankzij de hulp die ik zo krijg, is dat snel weer over.

Zaken regelen

Al met al gebeurt er nu weer een hoop, maar gelukkig zijn het dit keer de meer positievere gebeurtenissen. Verhuizen, afscheid nemen van de nare herinneringen in het oude huis, echt beginnen aan een frisse start. Er komt een hoop bij kijken, maar dat gaan we redden. Via het internet kan ik gelukkig veel administratieve dingen regelen, zoals de gemeente op de hoogte stellen, belastingdienst en dergelijke. De digitalisering is dan erg handig, zo kun je met een handeling meteen enkele instanties op de hoogte stellen.. Al dat geregel is een kleine prijs voor de nieuwe start, of niet soms?

Maar met het verhuizen hik ook nog eens op tegen mijn verjaardag. Daar kijk ik nu met gemengde gevoelens naar. Het is een leuk feestje normaal, alleen heeft mijn verjaardag sinds vorig jaar toch een erg wrange bijsmaak. Precies op mijn verjaardag gooide Conny er uit dat ze toch wilde scheiden. Wat was dat een leuke verjaardag zeg. Maar in het afgelopen jaar ben ik toch goed vooruit gekomen, ik ben er nog lang niet, maar toch ben ik al aardig ver gekomen. Dus dit jaar wil ik wel weer mijn verjaardag gaan vieren, maar ik zit wel midden in een verhuizing. Hoe ga ik dat dan aanpakken? En ineens kwam het idee: waarom combineer ik mijn verjaardag niet met een housewarming.. De ideale oplossing toch? Dus dat staat nog op de planning.

Nieuwe start

Kortom: ik heb nu een nieuw huis, een nieuwe bankrekening met frisse start, een nieuwe buurt, het huis wordt ingericht zoals ik wil.. Het belooft een goed jaar te worden. Nu moet ik ervoor zorgen dat de kamers van Sean en Eowyn mooi gemaakt worden, zodat ze graag bij mij komen. Gelukkig ben ik best handig, dus ik heb er vertrouwen in dat het mij lukt. En waar ik er niet zelf uit kom, kan ik nog altijd mijn vrienden vragen. De vrienden die aangetoond hebben er echt voor me te zijn

Iain, 35 jarige alleenstaande papa in scheiding. Na de scheiding co-ouder van een zoontje en dochter. ‘Ik schrijf nu om mijn ervaringen te verwerken en om mijn (positieve) ervaringen te delen met anderen, over hoe ik de scheiding ervaar en mijn leven als alleenstaande papa tijdens en na de scheiding’.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + = 18
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.