Menu

Mijn ex is hertrouwd, blog van Iain

2 reacties
mijn ex is hertrouwd

Nog altijd werk ik en ben ik heel erg druk. Ik heb daardoor bijna geen tijd meer om ergens bij stil te staan. Het is wel fijn, zeker gezien ik vol word meegenomen en ik ook op kosten van de baas nog wel eens op lokatie overleg mag plegen met de managers aldaar, inclusief hotelovernachting. Dan ben ik toch even weg van huis en dan geniet ik toch wel van het minivakantietje. Even rust en een andere omgeving, dat doet wonderen.

Mijn ex is hertrouwd

Sinds mijn laatste blog is er wel weer wat veranderd. Ik zei toen dat Conny weer ging trouwen. Ondertussen is dat geweest. Het was toch wel even een moeilijk iets. Je bent 9 jaar samen geweest en dan nog geen half jaar nadat je gaat scheiden heeft je ex-partner alweer een relatie. Nauwelijks een jaar na je scheiding geeft ze aan te gaan trouwen. En koud twee jaar na je scheiding is ze daadwerkelijk getrouwd. Of het nou zo bedoeld was of niet, toch krijg je het gevoel: heeft onze relatie wel wat betekend? En hoe ga je er dan mee om? Het wrijft er al wel weer even in dat Conny veel verder is in het verwerken dan ik. Hoewel ik al wel merk dat ik nu zelf ook al aardig ver ben in mijn proces.

Wat gaat er in die koppies om?

Maar niet alleen ik vind het raar en vreemd om te zien. Sean en Eowyn hebben ook zeker door dat er van alles verandert. Zeker Sean vind het moeilijk, omdat hij Conny en mij nog bewust heeft meegemaakt voor we gingen scheiden. Af en toe weet hij niet hoe hij ermee om moet gaan en dan wordt hij dwars. Dat doet je dan pijn als je dat ziet. Je wil je jochie dan zo graag helpen, maar hoe.. Hij kan het zelf niet uiten. Het lijkt er op dat hij wel weet wat hij voelt, maar dat hij de woorden mist om het te zeggen. Dan is het enige wat je kan doen, hem vasthouden en zeggen: alles komt goed. Maar hoe maak je dat duidelijk aan een kind van 5? Kinderlogica kan erg prachtig zijn, maar soms is er ook echt geen touw aan vast te knopen hoe ze ergens op komen.

Eowyn heeft er minder moeite mee, grotendeels omdat Conny en haar nieuwe partner al samenwoonden toen zij zich bewust werd van de situatie, ze heeft Conny en mij nooit bewust samen gezien. Toch merkt ze zeker wel aan dat er van alles is veranderd. Ze heeft ook door dat ze doordeweeks ergens anders is dan in het weekend en dat het niet bij iedereen zo is. Ook voelt ze het aan van Sean, op die onbegrijpelijke manier zoals broers/zussen zulke dingen bij elkaar aan kunnen voelen.

Toch zagen ze er mooi uit op de foto van het huwelijk wat ik zag, Sean als stoere, nette kerel en Eowyn als lieve, mooie prinses.. Zelf hadden ze denk ik nog niet helemaal door wat er gebeurde, alleen dat ze andere kleding dan normaal aan hadden en dat het een feestje was. Lekker lang opblijven, welk kind vindt dat niet leuk?

Een verrassing

Terwijl de kinderen bij Conny waren voor haar huwelijk, ben ik in hun kamers gaan klussen. Bij allebei heb ik een muur geverfd, met een kleur die ze zelf mochten uitkiezen. Sean koos voor (hoe kan het ook anders) Thomas blauw. Maar Eowyn koos ook voor blauw, ijsblauw, zoals de jurk van Elsa. Beide muren zijn erg mooi geworden. En ik heb Eowyn’s kamer ook omgedraaid. Haar hemelbed is veranderd in een half hoogslaper, zoals ze zelf wilde. Het word nu langzaamaan een echte meidenkamer, zoals ze zelf ook echt een meisje-meisje word.. Sean’s kamer word langzaamaan nu een stoere jongenskamer. Toen ze het weekend daarna weer bij mij kwamen, waren ze helemaal verbaasd. Maar blij? Euhm.. Man, mijn oren suizen nog na.. Twee heel erg blij schreeuwende kindjes.. Maar die blije kopjes maken alles waard, daar doe je het voor.

Iain, 35 jarige alleenstaande, gescheiden vader. Na de scheiding co-ouder van een zoontje en dochter. ‘Ik schrijf nu om mijn ervaringen te verwerken en om mijn (positieve) ervaringen te delen met anderen, over hoe ik de scheiding ervaar en mijn vaderschap tijdens en na de echtscheiding’.

REACTIES

Marre - 27 nov 2017

Je verhaal is zó herkenbaar! Mijn ex kreeg ook heel snel een nieuwe vriendin en begon aan zijn 'nieuwe leven ' terwijl ik nog volop de scheiding aan het verwerken was. Na drie jaar ben ik daar een heel eind mee, maar ik word ook nog regelmatig met pijnlijke momenten geconfronteerd. Vooral als ik zie dat mijn oudste dochter Arwen het moeilijk heeft met de nieuwe situatie. Ik ben er voor mijn kids en ik ben blij dat mijn ex goed in zijn vel zit, zodat hij er ook voor de kinderen kan zijn, maar **** wat doet het soms pijn! Dank je wel voor het delen,Iain! Lieve groet, Marre

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 27 nov 2017

Hoi Lain, Wat ontzettend goed beschreven! En wat begrijp ik je gevoel Je vragen over je eigen gevoel bij jullie (oude) relatie.. Zo heb ik dat ook! Hoewel mijn ex nog niet getrouwd is hou ik mijn hart daar nu al voor vast.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.