Menu

Villa Pinedo weert reacties van gescheiden ouders

Villa Pinedo

Een bewuste keuze van Villa Pinedo

Afgelopen week hebben ‘wij’, als team van Villa Pinedo, besloten om ouders niet meer te laten reageren op het forum. Wanneer een bezoeker van onze site op een bericht wil reageren, moet hij of zij eerst aangeven of het een kind van gescheiden ouders is of een gescheiden ouder. Als ouder krijg je vervolgens te zien dat het de bedoeling is dat het advies vanuit de jongeren en kinderen komt. Dit klinkt hard of misschien wel een beetje lullig. Zo is dat absoluut niet bedoeld, wij zijn simpelweg van mening dat een aanpassing van de huidige vorm veel effect zal hebben op de uitstraling van de website.

Jongeren adviseren elkaar

Op dit moment is het fantastisch om te zien hoeveel jongeren en kinderen op elkaars berichten reageren. Ze geven advies en delen hun eigen ervaringen, om op die manier anderen te helpen. Vaak zijn ze nog eerder met reageren dan wij van het forumteam (gaat zo door!). Het is erg mooi om te zien hoe positief jongeren zijn in hun antwoorden, en hoe eerlijk in hun verhaal. Ook een ouder ‘in nood’ met een dringende vraag kan binnen de kortste keren een oprechte reactie verwachten van een jongere uit het forumteam of een bezoeker van de website. Deze insteek, met dit mooie resultaat, willen we graag zo houden.

Perspectief kinderen gescheiden ouders

Begrijp ons niet verkeerd hoor; natúúrlijk weten wij ook dat ouders veel dingen hebben meegemaakt en vaak het beste voor hebben met jongeren/kinderen. Zij zijn uitstekend in staat om een goede, behulpzame reactie te geven op een bericht. Daar twijfelen wij niet aan! Maar als we dit als Villa Pinedo toelaten, zal de insteek van de website behoorlijk veranderen. Op onze website is het juist de bedoeling dat kinderen elkaar helpen en inzicht krijgen in elkaars ervaringen, elkaars verhaal. Op het moment dat ouderen ook kunnen reageren op het forum, krijg je heel andere antwoorden. Het perspectief komt dan altijd vanuit een volwassene, vanuit een vader of moeder die zelf een scheiding heeft doorgemaakt. Niet meer vanuit het kind.

De ‘weg’ van Villa Pinedo

Júist de gedachte van een kind, van een jonger iemand, krijgt hier op onze website een podium. Voor hunzelf, maar ook voor leeftijdsgenoten. Om elkaar een steuntje in de rug te geven, de goede kant op richting het verwerkingsproces van de scheiding. Dus, beste ouders, we hebben helemaal niets tegen jullie, maar Villa Pinedo wil graag zijn kracht en authentieke uitstraling behouden. Dit is immers het enige podium in ons land waarop juist kinderen advies geven aan elkaar en aan (hun) ouders. En dat vinden we zeer belangrijk. Daarom, beste ouders, kiezen we voor de ‘weg’ die we jaren geleden succesvol zijn ingeslagen.

Yannick (23)

Toevoeging van Nieuwe Stap voor gescheiden ouders: jullie kunnen natuurlijk gewoon bij ons op het gratis forum terecht!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie − 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.