Menu

Krijg nieuwe inzichten en voorkom dat je in een vechtscheiding belandt

geen vechtscheiding door nieuwe inzichten

Volgens een artikel in het Leidsch Dagblad krijgen ongeveer 35.000 kinderen in Nederland te maken met een echtscheiding. 10% tot 15 % van deze gevallen draait uit op een vechtscheiding. Dit is een schrikbarend hoog percentage.

Hoe hou je de vechtscheiding tegen?

Niemand kiest bewust voor een vechtscheiding, maar het ligt in te veel gevallen op de loer. Hoe hou je dit tegen? Hoe blijf je redelijk als ouder? Hoe voorkom je het verzanden in ruzie, verwijten en een juridische strijd?

Om verstandige keuzes tijdens het scheidingsproces te maken, zodat je niet in een juridisch en persoonlijk gevecht belandt, is het belangrijk dat je als ouder blijft kijken door de ogen van je kind en je zoveel mogelijk je emoties opzij kunt zetten. Als je keuzes op deze manier kunt maken, is dat het beste voor iedereen.. Hoe doe je dat in zo’n emotionele achtbaan? Door zowel de mooie als moeilijke stappen te ontvangen en accepteren.. En dat is niet niks! Er komt heel wat op je af:

  • Plussen en minnen met de financiën.
  • Schikken met de agenda’s voor de kids.
  • Dealen met familie en vrienden die goedbedoeld hun mening hebben en soms partij kiezen.

Ieder scheiding is anders. Het is zo subjectief. Daar waar de een iets rechtvaardig acht, beschouwt de ander dit juist als onrechtvaardig.

Hoe je het ook wendt of keert: een scheiding gaat gepaard met heel veel emoties. Je kunt erin verzanden of er voor vluchten.

Kan het ook anders?

We gebruiken allemaal de emoticons op onze smartphone, waarmee je heel snel kan vertellen hoe je ervoor staat. Een hele snelle manier, waarmee je met één druk op de knop vertelt hoe je je voelt.Eigenlijk is het anders omgaan met je emoties, en deze om te zetten naar positieve energie, net zo makkelijk als die ene vluchtige druk op de knop die alles in een beeld zegt. Dit door bewuste keuzes voor jezelf te maken, de juiste vragen te stellen en daar naar te handelen. Zoveel effectiever dan je hakken in het zand te zetten, waardoor je alleen maar stagneert.

Vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

1) Wat is hier juist aan?

2) Wat zie ik over het hoofd?

3) Wie of wat kan ik zijn in deze situatie?

Inzicht

Voor mij heeft het stellen van deze vragen veel inzichten gegeven in mijn eigen scheiding en ervoor gezorgd dat ik nu aan de lopende band vragen stel over alle situaties in mijn leven. Het zien wat er echt gebeurt, het horen wat er echt gezegd wordt. De feiten liggen eigenlijk allemaal al op tafel. Eigenlijk is het makkelijker dan we denken en maken we het met emoties zelf tot een dramatische vechtscheiding.

Geloof me dat gaat met vallen en opstaan. Het is een soort spier die je continu in beweging moet houden en dus moet blijven trainen om niet te verwaarlozen. Ook ik heb nog steeds momenten dat ik het vergeet of verval in oud gedrag om de juiste vraag te stellen. Zelf ben je hoofdverantwoordelijk voor het doorbreken van de cirkel. Een scheiding is immers ook een kans om je persoonlijk te ontwikkelen.

Bars

Bars kan je hierbij helpen. Door het investeren in een Bars behandeling blijf je in de ‘good vibe’ en geef je de centrale computer van je lichaam (je hoofd) een bewust moment van rust en ruimte. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met me op telefoonnummer: 06-18802332

En dan is er nog een gereedschapskist vol met tools van Access die te gebruiken zijn om met dit soort situaties om te gaan en met veel meer gemak te doorstaan.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × = 7

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.