Menu

Vragen over communicatie bij scheiding

Stel gratis je vraag over communicatie bij scheiding!

Wanneer je gaat scheiden is de communicatie met je (aanstaande)ex een van de moeilijkste factoren. Natuurlijk heb je niet altijd zin om je emoties aan de kant te zetten en constructief te communiceren. Natuurlijk vind je de helft van wat er gezegd wordt stom en irritant en word je daar boos om! Maar dat leidt uiteraard niet naar een oplossing! Samen communiceren over de kinderen en over zaken die afgehandeld moeten worden is een essentieel onderdeel van je scheiding. Als je dat niet kan, vergroot je de kans op een vechtscheiding en dat moet je te allen tijde zien te voorkomen!

Gelukkig kan Nieuwe Stap je aanbieden om al je vragen en problemen mbt de communicatie aan een deskundige voor te leggen. Onze partner scheiden073.nl geeft je graag antwoord! De beantwoording van je vraag is gratis. tenzij er echt diep op de achtergrond  moet worden ingegaan, dan geeft de scheidingscoach van Scheiden073 dat aan.

Mail je vraag naar info@nieuwestap.nl en ontvang meteen wekelijks onze Gouden Tips

Oma maakt zich zorgen om snelle nieuwe relatie

goedendag.

ik heb een vraag aan u, mijn zoon is ongeveer een half jaar geleden gescheiden
heeft twee lieve kinderen van bijna vier jaar en net twee jaar,
nu heeft zijn ex een nieuwe relatie sinds vier maanden, niet leuk maar
 we zullen het moeten accepteren, nu wil zij dat haar vriend de jongens ophaalt bij de dag opvang maar mijn zoob zegt
 nee dat wil ik niet, het gaat allemaal veel te vlug voor de jongens, ze wonen ook al samen.
staat mijn zoon in zijn recht om te zeggen dat hij dit niet wilt.
ook weet hij dat  zijn zoon bij hun beide in bed ligt en slaapt, wij weten geheel niks van die man, alleen dat hij net is gescheiden en een dochter van bijna twee heeft die hij
maar eens in de maand een weekend mag zien
mijn zoon zou het liefste alleeen voor zijn kinderen zorgen maar dat gaat helaas niet.
nu wil zij weer een advocaat in de arm nemen om de regelingen die zij ineens neemt door te voeren, help wat kan mijn zoon hier aan doen

Antwoord van Nellie Timmermans:

Uw ex-schoondochter heeft een nieuwe vriend. U zegt “niet leuk” en misschien is het ook niet zo leuk, maar misschien valt het wel mee! Ik denk dat een houding van “dit is niet leuk” ook eerder niet leuk zal zíjn. Hoe dan ook: uw ex-schoondochter zal het wél leuk vinden.

Zij wil dat haar vriend de kinderen ophaalt, daar ben ik ook niet zo weg van. Maar soms kan het niet anders, misschien werkt zij op dat tijdstip en hij niet. Maar uw zoon heeft een punt: het gaat allemaal wat snel. Helaas heeft hij  dáárover niks te vertellen (over het samen wonen), dat is haar keuze. Natuurlijk staat uw zoon in zijn recht om te zeggen dat hij niet wil dat de vriend de kinderen ophaalt, maar DAAR GAAT HET NIET OM.

Zo gauw je met “rechten”en “plichten”gaat schermen loert het conflict, en daar heeft niemand wat aan.

Uw zoon zou met de moeder een afspraak moeten maken en haar duidelijk maken (zonder over rechten te praten) dat hij dit moeilijk vindt voor zijn kinderen. Hij moet zelfs positief reageren:  bv. zeggen dat hij hoopt dat het tussen vriend en uw kleinkinderen het GOED zal gaan, en dat hij bang is dat dit te snel gaat.

Dus eerder vanuit bezorgdheid om de relatie tussen vriend en uw kleinkinderen GOED te houden.

Misschien zou hij er zelfs op moeten aandringen om kennis te maken met deze man, en dan ook weer in een positieve houding, geen kritische vragen, geen vervelende opmerkingen. Ik zou ook voorstellen dat zij geen advocaat neemt (gericht op conflict) maar een mediator (gericht op een goede oplossing), zodat je samen hierover kunt (leren) overleggen.

Dus kijk er anders tegenaan en zeg ook uw zoon er anders naar te kijken: positief, gericht op een prettige toekomst, niet gericht op conflicten. Ik wens u het beste toe.

 







Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.