Menu

Vrienden met je ex

aan de slag met je relatie

Jullie hebben van alles geprobeerd, maar helaas, het mocht niet baten. Het afscheid van uw aanstaande ex-partner valt zwaar: “We blijven toch wel vrienden, hè?”

Na een tijdje krijgt één van de twee een nieuwe partner. Hij of zij heeft echter moeite met het feit dat u nog steeds bevriend bent met uw ex.

Wij stelden in een Parship enquete de vraag: wat vindt u ervan als uw nieuwe liefde bevriend is met zijn of haar ex? In totaal ontvingen we 3.418 reacties, waarvan 1.422 man en 1.996 vrouw. Het blijkt dat de meerderheid van de dames hier de minste moeite mee heeft.

Look on the bright site

Maar liefst 32% van de dames voorziet weinig problemen in het onderhouden van contact met exen: “Het staat me niet in de weg, zolang mijn partner de ex maar niet verkiest boven mij.”

Iets minder heren (26%) onderschreven hetzelfde antwoord.

Het geheel van de positieve kant bekijken, doen 28% vrouwelijke, en 24% mannelijke ondervraagden: “Het is een goed teken dat mijn partner goed omgaat met zijn of haar ex.”

Slechts enkele vrouwen (6%) en mannen (10%) maakt het zeer weinig uit: “Ex-partners zijn vrienden zoals alle anderen.”

Tolerant?

Ondanks de hoge tolerantie van de meeste respondenten, is opvallend dat een grote groep mannen (28%) en vrouwen (27%) zich toch onzeker voelt als zijn of haar partner nog vriendschappelijk met de ex omgaat: “Misschien is mijn partner dan nog niet helemaal over hem of haar heen”, is de gedachte.

Het minste aantal ondervraagden (2% vrouwen en 3% mannen) kiest voor het antwoord: “Het hangt ervan af of de relatie al lang geleden verbroken is. Als deze nog maar recentelijk voorbij is, dan voorzie ik geen problemen.”

Een kleine groep dames (5%) en heren (10%) houdt de lijn het liefst zo strak mogelijk en antwoordt: “Ik zou het niet tolereren, mijn partner moet beslissen: de ex of ik!”

Water bij de wijn

In welk schuitje u ook zit, in een relatie moeten beide partijen af en toe wat water bij de wijn doen. Dat geldt voor vriendschap tussen exen, maar ook voor relaties tussen nieuwe liefdes.

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.