Menu

Weer genieten na je scheiding

happy man opbloeien na scheiding

happy man opbloeien na scheidingGeniet jij van je leven of sleep je je er doorheen?

Twijfel jij eraan of je ooit weer zal genieten na je scheiding?

In deze blog tips en suggesties die je helpen om weer te gaan genieten na je scheiding.

In de periode rond de scheiding bemerkte ik bij mezelf een soort slingerbeweging tussen rouwen (met a u, zoals een therapeute eens tegen me zei) en momenten van vrolijk zijn en genieten. In het begin hing de slinger erg veel in het gebied van ‘t rouwen en vroeg ik me af of ik ooit weer echt zou kunnen genieten van mijn leven.

Nu, na bijna 7 jaar, kan ik volmondig zeggen: “Ja, ik geniet mijn leven!”.

Het is meer dan genieten van….een gevoel van binnen dat ik op mijn plek ben, dat mijn leven goed is en alleen nog maar beter kan worden.

Wat niet betekent dat alles van een leien dak gaat, maar ik heb er vertrouwen in gekregen dat alles, wat ik tegen kom en meemaak in mijn leven, me iets brengt en oplevert, als ik bereid ben het te ontvangen.

De volgende actiepunten hebben me daarmee geholpen:

•Activiteiten doen die je leuk vindt, waar je je beter van gaat voelen en waar je energie van krijgt. Lijkt misschien een open deur, maar soms schieten die er bij in. Als je niet (meer) weet wat je leuk vindt, denk dan eens terug….welke activiteiten vond je vroeger leuk, welke hobby’s had je. Wellicht kan je daar op terug grijpen.

•Verschuif je focus van het negatieve naar het positieve. Probeer bewust in elke situatie, gebeurtenis iets positiefs te ontdekken, dat is er altijd.

•Geniet van wat er is. Kijk om je heen en waardeer wat er is, ipv te verlangen naar wat er niet is, wat je niet hebt of hoe je niet bent.

•Geniet van de kleine dingen, die zijn er vele malen meer dan de grote. Die kosten niets, je hoeft ze alleen maar op te merken.

•Wees dankbaar. Door af en toe stil te staan bij wat je allemaal hebt en hebt bereikt en daar dankbaar voor te zijn, ga je het meer waarderen en waardeer je je leven meer, geniet je meer.

•Humor. Probeer het gekke, lollige in een situatie of gebeurtenis te vinden en lach erom! Dat maakt het leven lichter en leuker.

Ik heb zelf ervaren dat ik invloed kan uitoefenen op hoe ik mijn leven ervaar of het een ‘tranendal’ is of een ‘feestje’.

Dat heb ik mezelf geleerd door daar bewust mee bezig te zijn, daar aandacht aan te besteden.

Doe je voordeel met deze tips en leer weer genieten na je scheiding!

Als je behoefte hebt aan begeleiding of een meer gestructureerde aanpak, kijk dan hier voor meer info en aanmelding.

Yolanda de Boer

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 2 = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.