Menu

Wie ik wil zijn, gedicht van I-Pat

1 reactie
wie ik wil zijn

Hey kleine man, kom eens hier en pak mijn hand vast als we oversteken.

Ik zal je laten zien wat ik tot nu allemaal weet.
Hier aan de overkant, heb je lang niet kunnen spelen.
Maar de glijbaan, schommel en het klimrek zijn nu alleen voor jou.

Al mijn goedbedoelde adviezen die ik je nu al meegeef, die sla je in de wind.
Wat je ook doet, het is oké, ga maar lekker spelen.
Wat kan ik anders doen dan naast je staan om je op te vangen als je valt.

Ik kan jou laten zien wat niemand anders je ooit heeft laten zien.
Je bent nu nog zo jong en klein.
Maar luister naar je vader en wordt wie jij wil zijn.

Ooit ga ik weer weg.
Ooit, voorgoed en dan kom ik niet meer terug.
En ik hoop dat jij dan bent geworden wie jij wil zijn.
Straks als ik er niet meer ben.

Ik heb overal rond gekeken naar wat groot is en wat klein.
En zelfs boeken gelezen, over het vader worden, vader blijven en vader zijn.

Ik heb van alles willen worden: Journalist, directeur en voetballer.
Ik ben niet geworden wie ik wilde zijn.
Maar sinds ik vader ben geworden ben ik dat wel.
De één heeft wat langer nodig, de ander is al daar waar hij wil zijn.
Maar ik zie het in jouw ogen, als je even de wereld in kijkt, recht voor je uit.

Blijf kijken en je zult dingen zien, die alleen jij zult zien.
Het maakt jouw reis naar volwassenheid de moeite waard.
Mijn vader zei mij altijd: Soms kom je thuis door je haven te verlaten, maar als je omkijkt ben ik daar.

Dat advies geef ik jou ook mee, kleine man.

Kus, papa 

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Justin - 23 dec 2021

Beste I-Pat. Ik leefde in een snelkookpan daar valt ook de smaak soms weg. Maar het gaat goed komen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.