Menu

Win een boek voor kinderen met ADHD/ADD of ASS in scheiding

16 reacties
langs de lijn

Goedemorgen beste ouders,

Onlangs is mijn boekje Langs de lijn uitgekomen. Langs de lijn is speciaal geschreven voor kinderen waarvan ouders gaan scheiden. Voor jonge kinderen in het basisonderwijs die een aandachtstekortstoornis en hyperactiviteitstoornis (ADHD/ADD) hebben of voor de verschillende vormen van ontwikkelingsstoornissen (ASS).

Geen overbodige prikkels

Dit geïllustreerde voorleesboekje kun je als ouder samen met je kindje stap voor stap doornemen om de grote veranderingen begrijpelijk en visueel te maken. Het boekje is helder, heeft duidelijke illustraties en bevat geen overbodige prikkels.

Zekerheid bieden

Ik ben van mening dat deze fase van een scheiding voor ouders al zwaar genoeg is en dat wij alle hulp en duidelijkheid kunnen gebruiken om de zekerheid te bieden aan onze kinderen, dat in ieder geval de liefde van papa en mama nooit zal verdwijnen, ook niet na de scheiding. Hier wordt in mijn boekje extra aandacht aan gegeven.

Spelletjes

Een tweede deel van het boekje bevat een aantal spelletjes die helpen de emoties rondom de scheiding, die het kindje kan ervaren, wat te reguleren. Dus zeker niet alleen voor de kinderen met speciale behoeften maar ook voor alle jonge kinderen in het basisonderwijs is dit boekje heel fijn om bij de hand te houden en af en toe samen te lezen of om er spelletjes uit te doen. 

Ik wil kinderen helderheid en duidelijkheid bieden

Iets over mijzelf; Ik ben Laura Maas (1976) en ik kom uit Nieuw-Vennep. Ik ben een werkende moeder van twee zoons. Mijn oudste zoon heeft ADHD. Op mijn vijfde levensjaar zijn mijn ouders uit elkaar gegaan. Dit had grote impact op mij. Helaas ben ik in 2016 alsnog zelf gescheiden en ik wilde graag mijn kinderen behoeden voor hetzelfde trauma. Om mijn kinderen goed voor te bereiden op wat hen mogelijk te wachten stond is dit boekje ontstaan.

Met grote persoonlijke betrokkenheid en moed zet ik mij nu in om kinderen van gescheiden ouders een stuk helderheid en duidelijkheid te bieden.

Mocht u interesse hebben om het boekje aan te schaffen voor uw kindje, kan dit bij elk reguliere boekenwinkel, op de pagina van mijn uitgeverij www.boekscout.nl of bij Bol.com via onderstaande link:

Win een exemplaar van het boek

Wij mogen 2 exemplaren van het boek weggeven. Laat in een reactie weten waarom juist jij graag dit boek zou winnen. De winnaars worden op 8 maart bekendgemaakt.

REACTIES

Rick de Leeuw - 1 mrt 2022

Ik begeleid een bedrijf wat kinderen helpt die zorg nodig hebben en daaraan gekoppeld studie begeleiding. Kinderen in deze situatie komen geregeld voor dus extra kennis is nooit weg

Karen - 3 mrt 2022

Mijn dochter heeft ADD en praat er niet over, dat is zo moeilijk! Dit boek kan haar en ons als ouders wellicht helpen om haar erkenning, herkenning en gespreksstof te vinden.

Marjoleine - 3 mrt 2022

Mijn zoon van 12 heeft ADD en wil niet bij zijn vader wonen, want wil niet veel veranderingen. Mijn zoon van 7 zit op speciaal onderwijs en heeft moeite met emotieregulatie. Door de relatiebreuk merk ik dat zij hier veel last van hebben en wil als moeder graag advies door deze informatie te lezen en te kunnen delen op de juiste manier. Dat zou ons allen zeer helpen!

Suzanne - 3 mrt 2022

Ik zou dit boek heel graag winnen om mijn dochter met veel angst te ondersteunen om de scheiding meer te verwerken en er beter over te praten.

Mariska - 3 mrt 2022

Graag zou ik dit boek lezen en deze informatie delen en meenemen in mijn werk als jeugdconsulent. Altijd fijn wanneer je ouders ook tools in handen kan geven zoals dit boek.

lilian - 3 mrt 2022

Graag dit boek, een volle praktijk met kinderen met ADHD die de scheiding van hun ouders zooooo moeilijk vinden. Helaas steeds minder financiering vanuit de gemeente, dus daarom

G. Struijk - 3 mrt 2022

Wow dit sluit echt heel erg aan bij mijn situatie. Recent gescheiden en moeder van een dochter met ADD en ASS. Verder denk ik dat ik dit ook in mijn werk goed kan gebruiken. Ik werk als Cliëntondersteuner met kinderen met ASS en helaas kom ik deze kinderen regelmatig in echtscheidingssituaties tegen.

Astrid - 3 mrt 2022

Ik zou heel graag ouders en kinderen net dat beetje extra willen bieden in onze trajecten!

Ellen - 3 mrt 2022

Lijkt me erg interessant en leerzaam. Voor mijn eigen kind, maar ook om kinderen te begeleiden in mijn werk als leerkracht.

Els - 3 mrt 2022

Ik werk als coach en heb verschillende soorten medewerkers die ik begeleid. Zij komen vaak met vragen over klanten maar ook over hun privé situatie. Dit boek zou van pas komen ...

Esther - 3 mrt 2022

Ik zou dit boek graag winnen, omdat ik zelf gescheiden ben van een vermoedelijk narcist. En mijn oudste hoogbegaafd en hooggevoelig is en mijn middelste richting ADHD gaat en mijn jongste overduidelijke kenmerken heeft van ADHD/ASS. Hij is nog te jong om dit te testen. Een scheiding is al moeilijk voor kinderen, laat staan als er meerdere zorgfactoren meespelem. Hopelijk neemt het boek een stukje spanning weg en ontzorgd het eea.

Mick - 3 mrt 2022

Ik zit met mijn handen in het gaat nu de papa (met ass-adhd; waarvan ik zie dat hij het doorgegeven heeft) van mijn drie kleine jongens (2-4-7jr) ons plotseling vorige week heeft verlaten. Ik ga zelf nog door een emotionele rollercoaster.. Ik wil er graag voor mijn kinderen zijn, maar het lukt me maar niet om dat op de juiste manier te doen door mijn eigen stukje verwerking. Ik zit zelf nog zo vol. Ik denk dat dit boekje een fijne steun in de rug voor de kinderen kan zijn en mij handvatten kan geven om toch de kinderen in dit proces te begeleiden, gezien het (nog) niet helemaal vanuit mijzelf lukt. *Duimt*

R.M.van Gessel - 5 mrt 2022

Ik, alleenstaande vader van drie kinderen (10,11,13) sta na twee jaar tegenover de keuzes die ex maakt, samenwonen met nieuwe partner met vier ( ! ) kinderen in andere provincie; Ik herken ADHD/ADD bij twee van mijn kinderen, waarvan één op schrift met medicatie. Alle kinderen hebben issues met de wijzigende situatie . .Alle hulp is welkom. Ik lees graag het boek.

Christina Oost - 5 mrt 2022

Wat een helpend boek voor kind, ouders, familieleden en professionals. Als gezins coach zie ik dat alle mensen in het systeem gebaat zijn bij een boekje als deze. Het helpt in dezelfde taal te spreken, in het belang van de kinderen.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 8 mrt 2022

Beste Mick en R.M. van Gessel, het boek is voor jullie. Als jullie een mail sturen naar info@nieuwestap.nl met jullie postadres worden de boeken naar jullie toegestuurd. Alle anderen bedankt voor jullie reacties!

Karin Wiersma-Timmer - 1 jan 2024

Ik ga dit jaar mensen coachen met o.a. autisme. Aangezien daar de kans op scheiding groot is en ik de kinderen en ouders wil begeleiden, heb ik zeer grote interesse in dit boek.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.