Menu

Soms loopt het leven even niet lekker. Met deze tips wordt het allemaal wat makkelijker

Een scheiding gaat je niet in de koude kleren zitten. Uit elkaar gaan is al moeilijk genoeg, maar als er kinderen bij betrokken zijn en er komt alimentatie om de hoek kijken, dan wordt het nog zwaarder. Gelukkig zijn er ook manieren om de zon te zien schijnen achter de wolken. In dit artikel geven we je wat tips op dit gebied.

Neem je geluk in eigen hand

Zeker in de eerste periode van de scheiding hebben mensen soms het gevoel dat het er allemaal niet meer toe doet. Dat is begrijpelijk. Het is goed om te weten dat dit slechts een fase is waar je doorheen moet om uiteindelijk je geluk in eigen hand te nemen. Dat doe je door actief bezig te gaan met het vervolg van je leven.

Zorg ten eerste goed voor jezelf. Eet gezond, beweeg genoeg en werk aan een positief zelfbeeld. Ten tweede is het belangrijk dat je onder de mensen komt. Ga vrijwilligerswerk doen, trek wat meer op met collega’s of ga sporten in teamverband. Al deze onderdelen versterken elkaar en zorgen ervoor dat je steeds positiever in het leven staat.

Ontsnap uit de financiële dip

Zijn geldzorgen na je scheiding de reden van je moeilijke periode? Als je weet dat die financiële dip tijdelijk van aard is, kun je online altijd zelf een lening berekenen om te bepalen of een lening je wellicht tijdelijk een helpende hand biedt. Daarmee heb je in ieder geval op korte termijn weer wat mogelijkheden. Het is belangrijk dat je duidelijke afspraken over de betalingstermijnen en rente maakt. Dan weet je exact wat je te wachten staat en kun je met een goed overzicht beginnen met het aflossen van je lening.

Zet steeds weer een nieuwe stap

Het scheidingsproces kent steeds weer een volgende stap. Van woede naar machteloosheid, naar de schouders eronder zetten en je leven oppakken. Het is belangrijk dat je dit proces begrijpt, zodat je niet blijft hangen op een negatief punt.

Als jullie samen kinderen hebben, dan helpt het om naar je ex te kijken als een co-ouder in plaats van een ex-partner. Jullie zijn immers geen partners meer, dus laat deze gedachte los. Dan heb je alle energie gericht op wat er écht toe doet: samen jullie kinderen zo goed mogelijk opvoeden.

Misschien kun je het je nu nog niet voorstellen, maar er komt een moment dat je oprecht blij bent als je kinderen genieten van een vakantie met je co-ouder. Op dat moment weet je dat de toekomst er zonnig uitziet. Blijf daaraan werken!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.